Wednesday, August 03, 2016

#GayaRaya :: baju kurung modern NURSING FRIENDLY by Rak Bonda Collections


raya masih ada lagi kan...kan kan kan... heheh...
raya kan sebulan..
aku ni.. sejak2 tak kerje.. jarang dah dapaat pakai baju kurung atau baju lebih formal..
baju2 traditional bagai tu.. aku sukaaa...
jadi.. biler time raya ni.. walaupon dah raya ke 30 sekali pon..
kalau masih ada jemputan nak berya.. 
aku prefer pakai baju kurung jugak.. hahaha..
even orang datang beraya umah aku sekali pon..
aku pakai baju kebarung hokeh..
sedara aku cakap..aku hover...bahahaha.. biar lah....mak suka...

tapi ko tau lah kan..
baju kurung ni.. susah nak jumpa yang jenis Bf friendly..
alhamdulillah..aku masih dapat menyusukan dak shaquille.. 
jadi jarang lah dapat aku nak pakai baju2 jenis kurung...
sebab.. nanti susah nak selak2 susukan anak direct..

tapi.. gambar atas tu.. aku siap pakai baju kurung modern..
cantik pulak tu..!!!
aaiihh.... aku pon baru jer jumpa tau... baju2 dari RAK BONDA COLLECTION ni..
rugi sangat rasanya...
kalau tak..awal2 lagi aku dah pakai baju kurung tuk raya..
sebab nya.. baju kurung modern aku pakai atas tu..
memang khusus tuk memudahkan DF anak hokeh..
kire nursing baju kurung.. bf friendly...
dah lah ada macam2 pilihan.. cantik2..fashionable..









kalau korang nak tau... RAK BONDA COLLECTION ni memang specialist 
kuarkan pakaian2 khas tuk ibu menyusukan anak..
ada baju kurung..dress.. blouse tuk pakai kasual pon banyak pilihan cantik2..
dan semua koleksi derang menutup punggung... 
compare ngan baju2 nursing friendly yang pakai zip atau butang2 tu..
RAK BONDA COLLECTION kuarkan baju2 yang jenis nursing opening...jenis selak..
tapi datang dengan lapik dada.. which is boleh jadi sebagai nursing cover...

macam baju kurung modern aku pakai nih..
ko nampak tak depan baju aku tu ada macam layer..
haaaa... menarik nya.. sebab layer tu boleh di jadikan sebagai nursing cover..
kire pelapik dada..
anak boleh duduk meyorok dalam tu tuk menyusu..
ada button kecik boleh bukak dan tutup..
kat bahagian dalam ada poket senang selak...
so pelapik dada tu..atau layer.. boleh bukak kalau keadaan sesuai macam dalam kereta ker kan..
atau ko buat sebagai nursing cover...cover anak menyusu kalau kat public..
so.. aurat insyaa Allah terpelihara semaksima mungkin...





memula aku ingatkan macam susah jer...
tapi jujurnya.. lagi senang dan sangat2 selesa...sungguh..!!
ya Allah.. fes time aku cuba baju macam ni..
memang besh giler nak susukan dak shaquille dalam keadaan sangat2 selesa..
tak kire kat mana...
jujur hokeh aku cakap ni..
sebab ni betul2 fes time aku try baju2 macam ni...
terus terjatuh cinta giteeewwwww....
















material kain cantik..tak tebal... tak panas... 
yang penting tak jarang nak kene pakai inner pulak kat dalam..
so.. memang praktikal dan flexible sebagai nursing wear...
cutting kurung modern... tapi takde dart dan loose memudah kan pergerakan 
lagi2 time anak nak meyusu...
aku pakai baju ni masa beraya kat shah Alam last week..
balik tu siap jejalan kat the curve menyopink satu hari suntuk hokeh..
sebab selesa dan rasa cantik.. heheh...

korang kalau ada peminat baju2 kurung atau traditional macam aku ni..
tapi selalu menghadapi masalah pikir nak kene susukan anak..
boleh lah try tengok dan beli baju dari RAK BONDA COLLECTION ni gak
banyak pilihan lawo2...
bukan setakat nak pakai raya jer..
boleh pakai kerje jugak...
baju2 kasual pon banyak pilhan.. 


sekarang ngan berlangsung SALES tau..
sempena WORLD BRESTFEEDING WEEKS...
korang jangan lepas kan peluang hoke..
boleh pakai time raya haji nanti ker..
seminggu jer berlangsung dari 1hb hingga 7hb August..

yang aku pakai atas tu MINI KURUNG MAISARA..
ada color lain jugak...
dan korang boleh tengok banyak lagi pilihan design baju kurung..dress.. blouse dan tunic...cantik2..!! 
bukan tu jer.. maternity skirt pon ada..
sesuai tuk ibu mengandung yang suka bergaya...




jangan lupa LIKE n FOLLOW FACEBOOK :: RAK BONDA COLLECTION

INSTAGRAM :: muslimahwear_rakbonda

SALES hokeh..!!
minggu ni jer tau..



2 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Cantik sgt Aty dgn kaler ni.. serious!.
Kak Mirror buat baju raya byk pun takde makna ... balik Aussie asik dgn winter coat. Huhu.. sobss..

Nad MamaZN said...

kebanyakan baju nursing mesti takde plus size. sedih kita.. nak gak melaram :'(