Thursday, August 04, 2016

Off to wedding kat Kota Tinggi Johor..


ni yang aku cerite pagi tadi tuh..sempat hapdet petang2 ni..
penting ni.. bahan bukti..wakakaka..jangan ko tanya tuk apa..
tapi aku kene update gak...

sebenarnya sebelum gi singapore tu..
kiteorang gi Kota Tinggi kat Johor..Felda Lok Heng..
kalau sesapa tau.. memang jauh...[bagi kiteorang]
tapi sebab aku tak pernah sampai ke sana..
aku seronok tengok tempat baru..tempat orang..
kiteorang pergi sini..kawan lama abah sado kawen...
kawan rapat lah kire nya..
tu yang jauh2 sanggup datang tu..
masa kiteorang kawen dulu..
2-2 belah [belah aku dan abah sado die sampai]
ritu perantin jemput belah pompuan sebelum raya..kiteorang tak dapat datang..
sebab ada bukak booth kat ampang...
jadi nya..belah lelaki ni.. buat time2 nak hujung2 raya..
gigih jugak lah nak pergi..
in fact.. yang berjalan sampai ke singapore tu pon..
sebab gi wedding ni lah ni.. hahaha..
dah alang2 kate nya...jom jer lah pergi bercuti sekali...

akceli..perantin..aku pon kenal rapat jugak..
pernah gi bercuti ke pulau perhentian reramai ngan kekawan abah sado dulu masa kitorang baru kawen..
yang ni pon ada sekali..
lepas tu..lama tak jumpa.. selalu dengar gosip dari abah sado jer.. hahaha..

masa jumpa kat wedding die ni..
seronok die abah sado datang...
anak2 aku salam die..
siap die cakap.."Ya Allah.. dulu datang wedding korang..sekarang anak 2 dah..."
maksud nya.. terasa cepat masa berlalu kan.. kot.. heheh..
aku sendiri teruja dan tumpang happy dia dah kawen..
sebab kenal die one of kawan rapat abah sado dari sebelum kawen lagi..
dan selalu dengar kisah2 dia dari abah sado...








kitorang sampai pukul 1 lebih..[almost 2]
ingat dah cukup lewat dah tu..[singgah umah mertua dulu sebelum tu]
abah sado pulak baru balik dari out station.. jadi gerak lambat dari rumah...
tu sampai sini pon lewat..dengan sesat nya lagi...
sampai2 dewan perantin..tapi tak ramai orang..
dah pikir kot dah habes majlis..
ruper2 nya..pengantin sampai pukul 3 ko..!!
fes time hokeh..hahaha..
mungkin budaya kat tempat tu kot...
kalau kat tempat aku... pukul 3 tu dah nak kemas dah.. heheh..
lepas makan..perantin tak sampai2 lagi...
tapi sebab dah datang jauh2.. tak kan tak jumpa perantin kan..-dah lama tak jumpa-
tunggu lah kiteorang sampai pukul 3 tu..
semata2 nak jumpa perantin...

tu dak shaquille pakai topi abang..besar..
sebab panas giler time perantin sampai tu..



Bruno Mars celup masuk Felda nama nya ni.. heheh..
topi tu..kawan adik aku [ayie] yang hadiahkan beli dari sabah..[thanks Farra]
memang saja bawak kan..takde niat pon nak pakai kat majlis orang ni..
tapi dah adik nya pakai topi dia..
panas berdentin2 time tu.. aku pakaikan jer topi bruno mars ni ha.. 

tu die ngah leka tengok orang main kompang tu....




tahniah ashraf dan isteri...lawo bini dia..




kawan abah sado ni.. 2-3 tahun lepas kot.. berjaya tawan Everest...giteeeww ayat ko...
so memang jadi kebanggaan kat Felda Lok Heng ni..
muka dia terpampang besar kat wall dewan ni...
jangan kata makpak dan orang kampung.. abah sado pon tumpang bangga hokeh..heheh..
teringat dolu2..masa kawan dia ni baru balik..dan dipanggil masuk tv bagai..
sangguplah abah sado bangun pagi2 nak tengok muka kawan dia..siap rakam kat hp.. 
since aku pon kenal agak lama..aku pon eksaited jugak dengar cerite dia..
jenis aktif dan memang hobi dia lah buat aktiviti macam ni..
ko tengok la lepas kawen nanti acaner.. hahaha.. tunggu pulak dah ada anak2 kecik... #eh..?? mihmihmih.. ikut pengalaman




kemahen ko golek2 kat atas stage pelamin orang ni kan...ppffttt....
ingat ni studio amik gambar ker hapa...



tunggu sampai pukul 3 lebih... salam2 perantin..terus balik..
sebab nak patah balik JB pulak nak check-in sana...[aku cerite dah semalam]
sebelum masuk ke singapore esok nya..
sampai Jb dan pukul 5 lebih.. jauh boleh tahan gak...
tapi alhamdulillah traffic lancar..
tak pernah jalan2 johor..dapat lah tengok tempat2 lain gak..






sebenarnya.. plan awal nak bercuti dekat2 pantai situ jer..
ingat nak gi pulau sibu ker..dah dekat dah..[tapi kene naik bot lah]
atau setakat lepak kat hotel desaru atau mersing..
tepi pantai..dapat rilek2...
tapi hotel spa yang aku nak kat pulau sibu..dah penuh [aku try booking 2 minggu awal]
frust gak lah...
lepas tu ada gak carik hotel2 lain...yang kat tepi2 pantai..
tapi last minit.. kiteorang terus ubah plan gi ke singapore jer terus...
dah pikir alang2 berjalan kan..
kalau tak.. susah sebenarnya nak jalan lebih sikit ke johor tu..
sebab asal ke sana jer..balik kampung jer..
so dah alang2 jalan jauh ni.. tu terus plan nak bercuti anniversary ke 6 tahun konon nya..
ke USS singapore lah kiteewww..ahaakkss..

ok... nanti sambung... 

bai..





3 comments:

Dalila Zakaria said...

Rasanya kalau dekat johor memang lambat sikit kalau majlis..
Dulu kawen sepupu pun pukul 3 baru perantin sampai..

eima said...

wahhh ... next entry uss tu .... hehehe
tak sabau

nayfatimah rasyid said...

kawan baik memang akan diingat selalu