Sunday, September 25, 2016

SELAK JER..!! nursing attire fashionable khusus tuk ibu2 yang preggy dan BF anak dari RAK BONDA COLLECTION


aku ni...setiap kali cari-shoppng baju..
macamane nak melawa..nak bergaya sekali pon..
nak berfashion bagai..
tetap akan carik baju yang memudahkan aku tuk BF anak..
bagi aku..pointless kalau baju tu lawa atau rasa cun jer pakai..
tapi..biler time anak nak menyusu [DF]..payah..!!
tu aku rimas nanti..
so..selain cantik..selesa.. mesti yang mudah kan aku sebab mama jugak..
maklumlah.. ada anak kecik kan..
TAPI.. dalam masa yang sama..
bukan alasan atau membatas kan tuk kite pakai baju yang cantik dan trendy jugak hokeh..
jenis aku..tak suka pakai baju sama jer..
atau fashion nya lebih kurang tu jugak..
contoh baju kemeja.. memang kalau ikutkan..
baju2 macam tu jer lah yang paling senang kan..
tapi tu lah.. nak gak lah tukar2 fashion.. pakai macam oghang lain..
tak suka rasa terkekang..
dan tak nak jadikan semua tu sebagai alasan...
as long as..masih boleh cover aurah..dan patuh syariat..so...why not..

tapi untung lah sekarang ni..
tak macam awal2 dalam 4-5 tahun lepas [masa time2 dak qaleef dulu]
memang susah nak jumpa baju yang BF Friendly..
jangan kate nak carik baju raya..dress jubah bagai tu..
baju kasual pon susah nak carik..
balik2.. memang kemeja atau blouse yang ada butang2 kat atas tu..
kire..fashion nya tu tak banyak pilihan..
yer lah..dolu2.. 'mata orang' masih tak terbuka lagi akan kepentingan menyusukan badan pada anak..
pendedahan pon sangat kurang..

tak macam sekarang..kempen2 pon dah banyak..
ramai orang dah sedar akan kepentingan dan kebaikan penyusuan penuh anak secara exclusive ni kan..
which is sangat bagus dan perkembangan sihat..

so boutique2 jugak mengambil iniseatif jugak 
sebagai langkah tuk menyokong penyusuan badan pada anak..alhamdulillah
kire dah takde kekangan..
designer baju.. buat sekali menyeluruh.. tak kire lah dress ker.. jubah ker..baju kurung ker..
sapa2 boleh pakai sekarang..tak kire preggy ker.. DF anak ker..atau yang tak kawen lagi pon boleh jer pakai..
baju2 kasual macam tunic..doll top.. yang popular sekarang ni pon..
memang siap2 ada hidden zipped atau butang sorok..
senang nak BF anak kan...

dan perkembangan paling menarik sekarang..
wujudnya boutiques fashion khusus tuk BF mommies !!
dengan harga yang affordable jugak..
dan dengan pilihan design fashion baju yang up to date..
kire bagi aku.. perkembangan yang sangat2 baik..
nursing attire dan muslimah sekarang sangat2 meluas..
dan bukan jadi satu masalah tuk ibu mengandung atau menyusukan anak
tu membeli pakaian idaman..









TUNIC DRESS lawa atas aku pakai ni..
daripada muslimahwear_rakbonda
kalau korang nak tau.. muslimahwear_rakbonda ni specialist boutique tuk nursing attire yang popular tau..!!
banyak pilhan dress.. baju kurung dan casual outfit macam yang aku pakai atas ni..
bukan tu jer.. pakaian yang mereka keluarkan jugak..
sesuai tuk ibu mengandung..
haaaa.. boleh pakai lama kaaaann..
lepas beranak..boleh pakai balik tuk memudahkan penyusuan anak pulak..
selain tu.. kalau korang jenis time pregnant susah carik suar maternity..
kat muslimahwear_rakbonda ni pon ada jugak..
bagus sangat kan.. one stop centre...
so.. time mengandung pon.. masih boleh melawa..
perkara tu pembawakan jugak hokeh.. hahaha..
ada mommies..time mengandung tu lah nak melawa lain macam lebih nya sikit..
eeerr..macam aku.. hikhikhik..
jadi.. lepas ni tak perlu risau nak carik baju yang sesuai..
lebih2 lagi.. pakaian yang di hasilkan..
patuh syariah.. longgar.. selesa..tak jarang.. dan tutup punggung..
material nya pon sedap pakai..
tak perlu nak pakai inner ke hapa lagi..





ni lagi satu kelebihan pakaian2 nursing dari muslimahwear_rakbonda ni..
bukaan selak jer...biler nak menyusukan anak..
tak de lah ko terlupa nak zipped bagai tu..[pernah terjadi taaawww]
dan..ada pelapik dada bahagian dalam tu.. yang selesa.

ini fes time aku pakai baju jenis selak macam ni..
biasa kan jenis zipped atau butang yang ada kat pasaran..
dan ikhlas aku share ngan korang pengalaman sendiri..
rasa sangat mudah pakai nursing attire jenis selak macam ni..
selesa.. dan rasa macam.. coverage/perlindungan nya lebih selamat dan bagus..
hal ni..mak2 yang biasa susukan anak tu..paham maksud aku kot..
lagi2 kalau terpaksa nursing kat public tu..
korang yang menyusukan anak... memang aku rasa..patut cuba baju jenis selak macam ni..
korang pasti akan lebih selesa instead of butang atau zip..
bukan nak cakap butang/zip tu tak bagus..aku pon pakai jer..
cuma aku cakap.. perasaan nya..lebih selesa..
kene cuba dulu sendiri.. baru tau.. heheh..






wudu' friendly jugak




TUNIC BLOUSE [casual outfit]


DRESS/JUBAH/KURUNG



atas ni antara koleksi2 keluaran muslimahwear_rakbonda
cantik2 kaaaaannn..!!! 
setiap satu tu datang ngan pilihan warna2 yang menarik jugak..
nak tengok lebih lagi pilihan yang ada.. gi kat sini

FB :: RAK BONDA

Jangan lupa FOLLOW tau...

dan sekarang sedang berlansung CLEARANCE SALES
akhir2 tahun ni banyak wedding nak attend.. atau nak gi bercuti..
boleh lah beli dan pakai baju2 dari muslimahwear_rakbonda dan bercuti penuh gaya giteewww..
so.. apa tunggu lagi.. gi lah sepat tengok sebelum kehabisan size atau warna yang korang suka..
















3 comments:

Mila Ahmad said...

lawanya kak aty...kombinasi warna baju menyerlah nampak kak aty muda dari usia tau.bdn pun slim jeles!

Chekgu Azrine said...

skang kebanyakn baju semua nursing friendly...kan
memudahkan..ssangat!

norCem said...

kagum tgk aty pakai high heel.brape inci tu😊