Sunday, November 13, 2016

Kite warm-up dulu....


lemau nya nak update blog.. hahaha..

tapi dalam masa yang sama..teruja nak share gambar2 percutian kami jugak..
dah kalau aku peram lama2..mesti nanti aku terus malas nak blog-kan..
dah biasa macam tu..

so.. ada masa sikit2.. kite buat entry warm-up jer dulu...


kat IG FB dah tau dah lah kami2 gi bercuti ke mana..


kali ni berjalan cuti jauh sikit... [sikit jer la]

kami bercuti ke BALI..!!
orang kate.. tempat romantik..
tapi.. bawak anak2 kecik 2 jenis tu.. 
tak de nya lah istilah romatik tu ooii.. hukhuk..
tapi masih tetap berseronok..tu nama nya rezki dengan anak2..
macam biasa.. as long as kite tau macamana nak menikmatinya...




penerbangan dari KLIA... 
ayah aku hantar kan..
memula kiteorang nak parking kereta kat Putrajaya jer..baca review..murah tuk parking lama2..
dan selamat..lagi pulak berbumbung..
tak nak lah susah2 kan orang..ko nak berseronok gi bercuti..orang lain pulak kene amik hantar ko kan..
tapi tu la..ayah aku insist nak hantar kan..
walaupon time tu weekdays
dari rumah die kat Shah Alam tu ke KLIA ni..dalam 15-20 minit jer lebih kurang
tak rasa sangat pon..
die pon hantar tepi2 jeeewww..idak lah dia nak masuk sekali menunggu macama anak nya ni gi haji..hikhik
dalam pukul 3 sampai airport..Flight petang..pukul 5 lebih kurang..
sempat siap2 solat semua sebelum bertolak..tenang hati...

tapi ok gak lah ayah aku nak hantar time tu..
macam leceh jer nak bawak banyak2 barang ngan anak2 lagi turun naik ERL nanti..
[2 jenis budak + 2 luggage + 2 stroller + backpack]
lagi pon..risau..sebab time balik tu.. flight sampai tengah malam..dalam kol 12 lebih..
memang tak sempat nak kejar ERL kalau park kat Putrajaya...[last train pukul 1pagi]



belum check-in lagi time ni
tunggu wakil agency datang..
kiteorang bercuti pakai agency..so semua di uruskan..lagi pulak ngan anak2 kecik ni kan..
so..dari awal sampai ke sudah..tak yah nak pikir apa2 sangat pon..
tinggal ko kuar duit jer...huhu


kat sini baru wrap back sebelum check-in
satu luggage [tak kire saiz] Rm 13.95 [dah naik harga !!]
so 2 bag kiteorang wrapped total Rm 27.90
tuk keselamatan dan tak nak bag calar teruk..


setel check-in.. amik lah gambar sekeping buat kenangan..
themed merah chuollss... bukan sokong yang tuuuuuttttttttt  hokeh...



gate 10 chuolls.. jauh ke sana nun...







while waiting



belakang tu flight kami...agency yang uruskan semua..so.. kiteorang naik MALINDO AIR kali ni




fes time naik MALINDO AIR..so far ok jer.. sama lebih kurang jer macam naik Air Asia..tapi dapat free luggage dan meal
 nanti nak review jugak lah sikit.. 



sampai dah kat Airport Ngurah Rai Bali dalam pukul 8 lebih 
perjalanan 3 jam dari KLIA ke sini



korang kalau sampai sini.. sebelum beratur nak keluar gate tu..
jangan lah lupa isi form declaration ni dulu yer..
awal2 aku dah soh abah sado buat dah.. sementara nak tunggu luggage yang belum keluar lagi -dekat2 situ jer tempat nya
sini tempat pelancongan..ramai orang..time nak kuar ni.. memang penuh beratur..
ada ada sebelah line aku ni..macam muda2 anak2 dara berkumpulan..4-5 orang macam tu..
orang Malaysia..beratur sama2 ngan kiteorang..lamaaaaaaaa...nak kuar tu..
tapi sampai depan..tetengok derang kene patah balik ke tempat declaration ni..sebab tak isi borang tu lagi.. 
penat jer korang beratur panjang2 panas2 lama2 tu aaiiihh...
tu aku ingat kan korang..sebelum beratur...isi sesiap form ni
aahh lagi satu.. jangan lupa bawak pen yer.. sebab pen tak di sediakan [seb bek aku tau dah]
so.. laju jer lah setel nya..tak yah nak pinjam2 orang bagai..



setel kuar semua..ramai supir2 menunggu..
ko nak sewa kereta lori bagai semua ada kat situ macam2 offer..
part ni aku takde tips nak bagi tuk pemilihan supir..
sebab supir kiteorang dah di sediakan oleh pihak agency..
sampai2 jer..supir dah tunggu dengan board nama tu..senang...
terus naik kenderaan..terus jalan jer..panas ooii dalam ni sebab ramai giler orang baru sampai..
eeaahh.. bali memang panas ko.. tah mana orang kate sorga donia tah..hahahaha..



terus balik hotel dan tido kepenatan masing2..
laki aku jer kuar jalan sorang2 kat area2 situ..
tengok apa ada..
aku kene dok bilik hadap anak2..sebab anak2 dah penat nak tido..huhu
begitu lah ngan anak2 kecik ni kan...
kiteorang menginap kat hotel area KUTA...
part hotel insyaa Allah nanti aku review yer kat entry lain..

ok lah..nanti aku sambung lagi..

till then...

6 comments:

Chekgu Azrine said...

Bestnya gi bali...teringin jgk nk gi sini..tapi xthula dpt ke x...hahaahha...

norCem said...

alala...comey2 je.kecik je aty ni orgnyer ye

nayfatimah rasyid said...

tak sabra nak tunggu entry 'cuti ke Bali'')

Mila Ahmad said...

tak sabar nak tunggu akak update

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Ke mana tu??.
Bestnyaa!.

Hasliynda Umairah said...

syoknya jln2