Thursday, December 29, 2016

CLOCHE by Atyfared






acaner nak sebut CLOCHE ni...??

bunyik nya lebih kurang macam ' CLOTH '-pakaian tu..
tapi.. 'TH' belakang tu bunyi kan pada 'C' 
to be exact korang boleh sebut - /klōSH/

macam ko sebut 'COACH' tapi tambah L kat awal..

dapat tak..?? hahaha..

yeah.. memang saja pilih bunyi lebih kurang macam CLOTH..
sebab CLOCHE mengeluarkan produk pakaian..

tapi secara tepat nya.. maksud CLOCHE [dalam kamus Dwibahasa] ni sendiri adalah :: Pelindung wanita [more to pelindung kepala/topi]

saja cerite kat korang...
pengenalan giteewww....heheh



dah sampai masa aku share ngan korang jugak...
brand aku sendiri ni..ehemehem...
baru jer 3 bulan lebih kurang beroperasi..
masih baby lagi..
jadi..aku mengharapkan sangat sokongan korang semua..

aku tau.. ada ratusan ribu peniaga produk pakaian sekarang ni..
tapi..tak salah tuk aku mencuba jugak kan..
aku dah mula berniaga macam2 bende since 4-5 tahun lepas..
so..dari situ aku simpan pengalaman dan buat ngan hati2..
kalau aku boleh jual produk orang dengan cara aku sendiri dan dapat hasil yang memberansangkan..
apa salah nya aku cuba guna pengalaman dan peluang yang ada tuk produk aku sendiri pulak kan..

kalau orang cakap.. tak boleh bersaing dalam keadaan ekonomi sekarang..
dan kenapa tak biarkan jer dengan brand yang ada sekarang..
even..satu jenama fashion muslimah yang agak besar dan ternama pon..
sedang bertukar bidang ke kosmetik sekarang ni..
dek kerana saingan hebat..
tapi personally..bagi aku.. takde apa yang mustahil..insyaa Allah..
since aku pon bukan fokus tuk market terlalu besar buat permulaan..
asalkan beruasaha dan tak berputus asa..
kalau gagal cara ni.. kite cuba pulak cara lain..kan kan kan...

so.. buat masa ni.. CLOCHE kuarkan produk pakaian seluar dan baju tuk wanita..
pakaian casual santai.. boleh pakai hari2...dan jugak pakai ke pejabat..
jujur nya..aku tak fokus pada muslimah islamic semata..
aku nak sumting lebih meluas..which is..semua orang boleh dan selesa pakai..insyaa Allah
alhamdulillah.. tuk permulaan dan ada sikit sambutan..dah buat aku gembira..
dan lebih bersemangat..
aku cuba kekal positif dan cuba tak putus asa..doakan aku yer korang..
yang penting..adalah sokongan korang pada aku jugak..
percaya lah..pembaca blog aku..followers aku..sangat bermakna dalam hidup aku.. *hugs korang ketat2..

lepas ni akan cuba kuarkan design2 baru setiap bulan -CUBA-insyaa Allah
dan kuarkan balik shawl yang aku selalu pakai dan orang asyik dok tanya jer tuh..
korang memang..time melambak ritu..tak nak beli..
biler aku dah malas nak buat..ramai soh jual balik..geram..tapi sayang..hahaha..





CILEA Palazzo Pleated Pants datang dengan 4 color dan 4 size  [S / M / L / XL]



KAMELY crop tops with Pants 
pon ada 4 size [S / M / L / XL]


semua baju keluaran CLOCHE Breastfeeding dan Wudu' Friendly





jatuh cinta??!!
so gaisss... korang kene follow tuk tengok update keluaran terbaru..!!
n pleasssseeeeee......... bagi sokongan korang pada aku dan CLOCHE yer...
wish me luck...





FACEBOOK :: Cloche By Atyfared
INSTAGRAM :: cloche_byatyfared




jangan lupa joint give away kat FB tau [LINK]
kot2 ada follower bertuah menang percuma seluar CARDIA ni..[worth Rm99]










5 comments:

Nona Qiyah said...

tAhniahhh3..hehehe, niceeee..Simple look gituu

- dieyana - said...

cantik! kite rs, size bdn aty lebih kurang kite , kite rasa kali ni, size kite ada kt cloche...ihihih...(kite susah nk cari baju mcm ni dgn size kecik )

norlina jusoh said...

taniah aty.. dah maju setapak lagi kiranya. in shaa allah akan lebih maju jaya dimasa depan.

Kak Nab said...

cantik warna soft

AziRahmanDot Com said...

tahniah & good luck.