Monday, February 06, 2017

warna apa..??


Ya ampun tak tau napa susah sangat nak update blog sekarang ni.
macam rasa takde masa..tapi tak tau pulak bizi buat apa..hahaha..
paid review pon aku tak sempat nak buat..
sebab tu sekarang aku tak amik paid/blog review..
aku takut tak mampu..macam sekarang ni..
so..sorry sangat pada yang email tanya tuk buat iklan kat blog ni..
better aku tak amik dari aku tak boleh bagi commitment..
dan tak nak lah memanjang update blog..memanjang tuk iklan semata.. uhuukkss..
yer lah.. biler orang dah bayar..malas macamane pon kene buat..
tapi kalau entry saja2 sendiri.. malas lah pulak nak hapdet kan..
cannot hokeh..cannot..

di sebab kan itu..
walaupon banyak bende nak cerita..
lagi2 pasal rumah..
tapi.. ahkak borak lite2 dulu yer.. ngeeee...




perasan gambar ni ?? 

heheh..

yer.. kasut tu aku dalam proses nak jual..
pakai sekejap nau2..
kaki ahkak dah mengembang.. ingatkan muat lagi size 35/siz 4..
[ada sesetengah kasut aku masih boleh pakai size 4]
tapi brand zalora ni..nan hado..
muat memang lah muat..
tapi tak selesa..ketat sikit..sakit nak jalan..
pakai kejap nau2 jer pon...
tapak kaki pon tak sempat kotor hokeh..
so..sila lah beli.. hahahaha...
aku jual murah2 tu bukan sebab apa..
dari kan mereput takde orang pakai..
baik lah aku jual jer kan..
beli dulu Rm 79 rasa nya ni kot..
haaiih..tu pasal la aku malas nak beli kasut online...
macam ni lah jadi nya kan...
size kaki pelik2 memang susah sikit..
macam kasut2 ni..may be jenis kaki2 standard.. heheh..
ko pakai lah brand apa pon..kompem lawa elok terletak muat..


eeaahh..bukan nak cerite pasal kasut ni sebenarnya...
nak borak2 jer pasal bende lain...









sesekali pakai pink macam ni.. rasa macam.. eaahh.. menawan pulak.. 
terus rasa macam..PINK jadi warna peberet aku tuk tahun 2017 ni..boleeyy ?? bahahahaha...
sesuwai ker idak..??..eeheeaamm..
kasi can plsssss......

top blouse dan palazzo dusty pink ni..
hadiah birthday besday aku 31st dec ritu..
dari adik2 aku yer... syukur mereka2 pandai pilih masing2..
takut kang beli2 ahkak tak nak pakai kecik hati pulak..
jangan risau okeh.. ahkak suka.. ulang pakai dah..
sebab kain sedap pakai..cantik pulak aku nengok nya..ahaakk..
kaler pink warna selamat.. paling senang nak pilih kaasi orang pompuan kan..
last year.. derang kasi aku tudung bawal kaler ni jugak..
besday tahun ni mintak2 lah dapat handbag pink seketul.. hahahaha...#denganharapan




ahkak umur 34 tahun rasa manja2 ngan kaler pink..rasa macam muda pulak..
rasa jer hokeh..feeling sendiri2 jeewww...

asal pompuan jer nak kaler pink..konon nya sweet sangat ler teeww...

pink memang kaler 'jambu'.. kaler 'manis'..
tapi..tak semua pon sesuai dengan kaler jambu macam ni..
aku sendiri.. ada 'tone' pink yang tak 'masuk' dengan kulit..
ada sesetengah tone pink..biler pakai jadi macam  'lebam' dan tenggelam
kene pandai pilih tone pink yang sesuai..
dan aku rasa.. dalam banyak2 tone pink.. 
dusty pink agak sesuai ngan kulit aku yang tak berapa nak cerah ni..
aku rasa lah... huhu..

jujur nya.. kalau orang tanya aku..apa kaler paberet aku..
aku tak boleh jawap..dengan tepat..
aku berubah2 ikut mood...
selebih nya.. aku mungkin suka ber-ekpresi giteeww..
aku akan pakai apa jer aku rasa sesuai dan nampak menarik..
aku rasa macam suka putih..
tapi nak cakap aku benar2 suka putih sangat..hurrrmm..
tak jugak lah... tengok tempat...keadaan..dan bende yang aku nak..
aku tak berapa suka pakai tudung putih.. nanti rasa hitam.. huuuu....

dulu2..aku pon pernah cakap..aku suka pink..
tapi jarang pulak aku beli pakai kaler pink..
bukan pakaian jer..tapi apa2 jer lah..
memang pink bukan warna pilihan..lagi2 barang rumah..
aku tak banyak handbag pink pon..apetah lagi kasut..
rasa kat rumah ni..tak banyak pon bende kaler pink..boleh di kira..
orang kate..kalau nak tengok kite obses ngan satu2 kaler..
yang kite boleh cakap.. "thats my color" n sangat synonym
which is..orang pandang kite..tengok kite dengar nama kite jer..
dah terbayang akan kaler tu..
kite tengok dari pemilihan outfit dan rumah dia...!! 
kalau orang benar2 suka kan satu2 kaler..
kite boleh tengok kaler tersebut dominasi rumah dia..
atau kebanyakan barang dia..

tu baru obses..
orang macam ni die akan bari priority pada kaler tersebut..n no excuses..  

kalau setakat macam aku.. cakap MACAM SUKA.. 
tapi jarang jadi pilihan setiap kali pon..
dan akan sentiasa ada pilihan warna lain..yang bertukar2..
so.. maknenya tu masih boleh tahap obses atau kaler peberet..


contoh..pada pakaian aku sendiri..selain putih..jarang aku stick dengan satu color..
sumtime aku suka pilih warna2 terang ceria macam royal blue..or purple
biler nak membeli.. aku akan amik masa pilih [bukan setakat design]
tapi aku akan pilih warna2 yang aku takde atau tak pernah try..
warna2 yang berbeza setiap kali pon..
pepel ker.. biru ker.. kuning ker..

tapi.. aku jugak bayak warna2 selamat macam hitam..
walaupon aku rasa macam..aku tak suka hitam..
aku banyak baju..bag..kasut..hitam..
aku ada lebih kurang 15 helai seluar color hitam..!!

tapi..aku rasa..tu tak boleh di ambil kire..
sebab.. tu warna basic.. macam putih jugak..
which is..warna selamat.. warna..senang matching..
well... tak setiap masa boleh pakai hitam kan..
lagi2 nak pakai top to toe..

tapi..pelik kan..biler aku boleh car rumah aku kaler hitam..hahaha...
dan buat kombinasi gold yang aku rasa 'jauh' sangat dari aku..

macam tu jugak kaler hijau..
aku selalu cakap tu kaler peberet abah sado..
dan abah sado memang betul2 buktikan die setia ngan kaler tu..
tapi aku boleh consider..tuk cat bilik tido kaler hijau..!!
termasuk memiliki beberapa koleksi baju hijau...
in fact..aku suka pakai tudung hijau emerald

macam tu jugak kalau aku nak cerite aku tak berapa suka orange atau coklat [family orange]
lagi2 tuk rumah..
tapi..kalau korang nak tau.. dalam almari aku banyak sangat2 baju color orange dan coklat !!!
sila percaya...
[aku ngah plan nak buat pre loved]

so..sebenarnya..aku rasa...dan aku perasan..sejak 10 tahun kebelakangan ni..
aku takde kaler khusus..yang betul2 aku boleh kate aku 'obses'
obses maksud aku yang macam abah sado..
yang hijau sentiasa menjadi keutamaan..
cuma..tuk aku.. basic nya.. aku suka kan putih..
dalam kebanyak barang...
aku akan pilih sumting asas putih dan boleh matching dengan banyak color lain..
tapi...eerrr....putih pon bukan 'warna' kan..?? heheh..

jadi... nak senang cerite.. aku rasa...
ikut suka aku lah..hahaha..nak kaler apa..berubah2..
aku hanya ikut kesesuaian.. tak kire apa aku pakai..atau untuk rumah..dan sekeliling aku..

macam arwah mak aku..kalau kau tanya die suka kaler apa..
die akan jawap "mak suka warna-warni"

memang betul pon..!! 

so.. aku rasa.. aku akan ikut jawapan mak aku sekarang.. hehehe..
habes cerite...


korang pulak..macamane..??






4 comments:

Dalila Zakaria said...

baru td terfikir..
da lma aty x update blog..
sekali ad entri baru mlm ni..:)

- dieyana - said...

kite rs pink belacan kot ni eh? hihiih..kite pun kulit tk berapa nk cerah, elok lah pink gini..suwit, jambu2 gitu..ahhahah

Nurul Aziz said...

Cantik la k.aty. manis je.. kita pakai pink jadi lebam. Tak nampak manis. Hahaha..

Aah suka warna warni.
Tpi baju banyak warna kelabu. ๐Ÿ˜‚

shafiza said...

Fiza pun takda specific favorite color. Mana warna yang sesuai kat badan, terus on. Pernah kawan panggil fiza 'kak rainbow' sebab banyak warna fiza suka. Hihi