Monday, April 03, 2017

Movie Outing :: Go go Power Rangers...



sapa tau cerite ni..??
qaleef tak tau..
die tak pernah tengok..
takde rasa nya kat tv..
yang dok ulang..cerite ultraman..
aahh.. iron man..batman..superman...spiderman..sekarang ni

tapi.. aku ngan abah sado ingat lagi cerite ni..!!
nostalgia sangat nih..
cerite masa kiteorang kecik2 dulu..popular..!!
sekali2 zaman masa tu cerite suria baja hitam.. 
baby 80's tau lah cerite ni..
tak sure adik2 aku [baby 90's] tau ker dah cerite ni..
tapi adik aku macam tak tunjukkan minat jer nak tengok..huhu
yang over eksaited nya.. aku ngan abah sado jer ni ha...
yang beriye nak tengok pon..kiteorang jugak.. 
kiteorang boleh menyembang berdua pasal cerite ni,,!!
dan kiteorang masih ingat cerite ni dulu2...
ada sekali drama panjang time cuti sekolah..
ada PR color putih siap.. macamane derang dapat kuasa.. hahaha..
tak padan sekarang umur 35 tahun masing2.. huh

tapi cerite ni tak de pulak aku tengok iklan kat tv bagai..
aku tak tau pon sebenarnya..
aku perasan pon..masa kuar dating ngan abah sado ritu tu..
tapi masa tu tak kuar lagi..
next week nya baru kuar..
so plan nak ajak anak2 sekali..




tah biler lah qaleef nak pandai ikat tali kasut sendiri nih..
serik aku beli kasut bertali..[tapi lepas tu beli lagi] huhu

kiteorang gi tengok cerite ni.. 25hb march ritul..
siap sarapan semua.. baru gerak.. sampai awal dalam 30 minit macam tu
dekat jer pon dari umah..


dah terawal sangat.. jalan2 lah dulu beli barang dulu..
ni carik stoking pendek tuk qaleef..
stoking separa buku lali tu..tapi takde pulak size..ada size2 besar jer..
kekadang ada kasut die kene pakai stoking pendek..macam tak pakai stocking tu..
banyak ada yang panjang2 jer..






bab membeli memilih bende2 ni tuk anak2 memang tugas aku..huhu
sebab biasa aku akan tukar air yang sesuai tuk derang..
kalau beli set2 sedia ada datang ngan air gas..anak2 memang aku tak kasi minum air2 gas bagai tu..
so aku akan ekjas2 sikit.. tuk anak2 dan tuk kiteorang..pop corn pon kene amik size yang sesuai tuk 4 beranak terus..
tak boleh lah nak amik sampai 4 set sorang 1.. bukan habes pon kan..





tak yah terburu2 masuk.. iklan jer lebih awal2 tu..
lagi satu kang anak2 boring lama menunggu
so.. kite pose dulu.. heheh




kalau pergi sendiri2.. aku suka pilih seat tengah2..atas..
tapi ngan anak2..nak pilih seat pon kene pikir..
selalu amik couple seat jer.. luas muat tuk 4 orang..
selalu shaquille nak dok beriba..sebab kalau dok kat seat..bukan die nampak pon.. ketot nau..

aku suka pilih bahagian atas sekali.. dan bahagian tepi
sebab.. kalau anak2 berdiri ke hapa..tak ganggu orang belakang..takut orang marah
bahagian tepi [bukan tepi dinding]
sebab senang nak kuar masuk kot anak nak terkencing ker hapa nanti..
atau kekadang derang boring tak boleh dok diam sangat..
well.. kau tau lah bebudak ni kan..
tapi kene pikir gak orang lain yang bayar tuk layan movie..
tak nak derang rasa terganggu
kalau nak lagi selesa..amik tepi dinding bebetul..yang biasa ada 2 couple seat jer..
tapi..aku tak suka satu sebab terlampau tepi..lagi satu..nanti speaker kuat sangat sebab atas kepala kite..

so far.. ni bukan  fes time pon anak2 aku bawak tengok movie..
tapi cerite yang sesuai lah ngan derang..




cerite power rangers ni.. besh sebenarnya tuk kiteorang [aku dan fared]
tapi aku tak pasti kalau sesuai tuk bebudak baya2 qaleef..
bukan apa.. takde pon adengan2 yang tak sesuai..
cuma.. jalan cerite agak lambat..!!
banyak borak...
derang hanya transform jadi power rangers dengan suit hanya pada 15 minit terakhir..
bayangkan lah lepas nak sejam setengah macam tu..
sebelum tu anak aku asyik tanya jer biler power rangers nak kuar.. hahaha..
boring agak nya..sebab tak berapa paham pon kan..
memula tu derang cerite macamane derang dapat kuasa..biasa lah tu..
action pon.. kejap sangat..masa dah last2 tu..
tak puas gak lah tengok... tak macam cerite iron man ker..cerite transformers ker kan..
yang memang banyak action..
so far tu jer lah..
cerite ni pon tuk 13pl.. so..tu aku rasa..tuk anak umur2 qaleef may be cerite ni agak boring
tapi tuk kiteorang.. yang membesar ngan cerite ni..
besh jer lah.. boleh la layan..
cuma terganggu sikit biler qaleef dah mula ajak balik..huhu
shaquille jugak yang rilek..sebab die tido.. hahaha..



sempat lah jugak.. bahaha
ootd simple selesa.. kordinat color sama anak2...
dalam kol 2 habes..terus balik jer tak singgah mana2 dah..

tak sabar nak review cerite beauty and the beast pulak.. ngeeee...




 notatanganAty :: dah April dah....apesal kejap sangat ni rasa...


4 comments:

Nurzakiah Hanum said...

syoknyaaaaaaaaaaaaaa

antalya said...

ank2 akak pon enjoy jer tgk citer ni walaupun dorang xtau sangat. akak plak byk dah lupa kisahnya.kira teman anak2 ngan hubby melayan jer lah. tp akk tersilap amek seat aritu.ingatkan dah tgh/blkg sket. sekali masok hall, mendongak tgk screen. terdepan la pulak seat yg dipilih.sakit tengkuk haha

amirah said...

ada power rangers kat tv2 atie...hehehe...layankan anak bujang nengok..tp sebb ada 2 anak dara..ingat verangan nak nengok citer baby boss tu aje next week

nayfatimah rasyid said...

tgk mase first day lounching;)
mak apak yg teruja sgt nk tgk