Tuesday, June 13, 2017

RumahAtyFared : DEKORASI BUNGA Ruang tamu



  





ni Hydrangeas Flowers atau bunga Siti Zubaidah 
yang aku beli dari kilang SUN ENERGY FLORAL TRADING yang kat Sungai Buluh aku cerite sebelum ni..
besar kan..!! setangkai Rm 13 kire murah lah ni..
aku bli 4 tangkai.. sebab kan besar jadi tak perlu beli banyak
perasan tak kat entry aku tunjuk kilang tu..
ada jer banyak jenis size bunga ni.. ada semurah Rm 4 setangkai..
tapi tu lebih kecik..
kalau aku amik yang tu.. untuk pasu SSF hijau kaca atas ni..
aku perlukan lebih kurang 10 tangkai lebih kurang
hanya nya sama jer kan dengan aku beli 4 tangkai yang besar ni..
so.. nampak tak..acaner korang boleh adjust..
beli besar..nampak macam mahal sikit..[pon masih murah sebenarnya]
tapi tak perlu beli banyak
kalau beli yang kecik.. lebih murah.. tapi kene beli banyak..
haaa... pandai2 lah kan korang pilih yang berbaloi..
yang aku suka size besar ni.. sebab bunga nya lebih cantik sebenarnya..
warna nya lebih menyerlah... 
sebenarnya nak beli lagi setangkai-dua.. nampak lagi rimbun lebih cantik.. 




pasu hijau ni dari SSF.. kalau ada yang ingat aku beli puasa 2 tahun lepas..
aku gubah orkid dalam nya..
tahun lepas.. aku simpan pasu ni.. bunga orkid nya aku gubah kat tempat lain pulak
tahun ni.. aku kuarkan balik pasu ni.. dan gubah dengan bunga kegemaran.. 
sesuai pulak lah tahun ni aku rasa nak deko rumah color hijau mixed gold..


n nampak lah seri sikit kan ada color lebih terang kat rumah ni..
sebelum ni dull sangat dah lah wall hitam perabot gelap.. langsir gelap..
semua nya gelap lah..
sebelum ni nak mixed biru.. tapi rasa macam biru pon sekarang dah kurang sikit..
sekarang warna hijau like hijau gelap or emerald dah mula jadi trend..
agak menarik gak lah..
suka lah abah sado tu kan.. warna peberet ever after dia.. heheh..



ok lah.. ingat nak buat pasal dekorasi bunga jer sekali harung..
tapi.. macam panjang lak entry ni.. 
esok lah aku sambung dekorasi bunga tempat lain pulak yer..




2 comments:

mOoN IzzaN said...

Cantiknya bunga tuu..

nor syatika said...

Sis. Sdp nyer tart tu. Sy dduk jb.mcmne nk delivery. Kalo pos, mcm xsesuai.huhu