Wednesday, March 17, 2010

baJu pErsAndinGan @ peLamiN

Memang susah nak cari baju pengantin yang aku betul2 pekenan..lebih2 lagi nak carik warne ikut tema yang aku rancang... disebab kan hanye untuk sehelai persalinan pengantin..aku terpakse ubah keseluruhan warna tema aku!! sungguh tak besh...!! tapi sebab aku sendiri tak nak meng komplikated kan keadaan aku..so..asalkan cantik..aku redho jer lar... sian tunang aku terpakse pakai warne yang aku pilih tu... sedangkan aku tau hati die tak berape nak rela..heheh...~

kalo ikutkan aku nak tema warna merah..hanye aku dan pasangan aku warne merah... yang lain seperti majlis..pelamin...cadar...langsir..perabot...khemah..even family aku sume warne putih...hihihi... aku dah terpikir warne ni since dari ina bertunang lagi tahun 2006 dulu... n bayangkan dalam setengah hari jer aku terpakse ubah pendirian aku tu..  aku dah pergi banyak butik tapi tak de baju kaler merah yang aku perkenan...(merah Ok..bukan maroon or merah plus putih...) kalao ader  yang cantik sikit pon..bukan saiz aku pulak..adeeyy... n biler aku pergi satu butik kat purtajaya ni... Butik PUTERIS ... (butik yang menyediakan pakaian pengantin Muslimah..) tetibe aku ter alih arah sekelip mate!! macam di pukau... dan kesudahannyer aku amik warne pink off white!! memang cantik..tapi tu bukan lah konsep asal sebenarnyer...(mak aku tak pekenan sebab die kate warne macam 'dal' sangat )... dan kebetulan..agaknyer memang ditakdirkan jodoh aku ngan baju tu kuat.. biler aku pakai..ngam pulak ngan aku... untuk pengetahuan..aku ni susah nak carik saiz... kalao ade lagi kecik dari extra small tu memang tuk aku ar tu.. ngeee~ akceli..aku dah try 4-5 baju..(or may be lebih..) kat butik tu.. banyak baju yang aku pekenan.. tapi warne nyer yang aku rase tak ley ~in ngan aku... aku nyaris2 pilih warne yang aku tak pernah terpikir pon nak pakai tuk kawin aku..!! (tak per baby...kite pakai mase majlis umah baby key...heeee....)

 -antara baju kat butik tu yang aku try-


kali ke 2 datang..aku bawak rombongan tuk tanyer pendapat..huhu.. asalnyer aku cume nak bawak adik aku tna jer... tapi bfwen die nak ikut sekali...(derang pon nak kawin tahun depan..) n zura bestfwen adik aku pon same nak tengok... so..biler dah ramai ni..banyak lar komen dan pendapat2 yang kuar... betambah penin aku dibuatnyer.. Encik Tunang aku.. jadi Mr.OK ari tu..sumenyer ok jer!! tapi dad day aku tak kompemkan lagi.. aku juz bayar deposit jer... sebab aku pekenan kat pelamin derang.... even package yang aku amik ni agak mahal dari butik2 lain...(sikit nyesal lar...) tapi aku sendiri tau aku tak larat nak g survey banyak tempat... n aku tak lar cerewet sangat..(sikit lar...huhu..) aku cume nak setel cepat..supaye aku ley pikir pasal hal lain pulak pas tu... sebab selagi aku tak jumpe baju yang aku perkenan..aku susah nak decide warne tema tuk majlis aku yang asal nyer merah tue.. cedey.. tapi... aku positif... warne tu pon boleh naik kan seri majlis jugak asalkan aku tau macamane nak gayakan dan wat majlis aku tu nampak cantik... :)

 - ni pulak antara pelamin2 yang aku pekenan -

nak tau aku betul2 decide waktu biler...? esok nyer..lepas bangun tdo..!! aku terus tpon butik tu n kompemkan baju... sebab satu detik aku tetibe stress sangat... biler pikir kan pasal nie... n biler aku dah buat keputusan ..baru lege....fuhh....  package yang aku amik nie sepasang set sepersalinan + pelamin chintahanna + make up + walkway.... deposit...baru letak 10%.... tak per..banyak mase lagi.. ley bayar sikit2... maner lar tau butik tu buat baju baru pulak kan... so..aku masih ade pilihan... yang lain...boley adjust... huhu...


1 comment:

ain said...

hai aty.. boleh sy tahu mcmana awak cucuk2 bunga kat frame ikea tu? awak buka ke cermin tu? semalam g ikea cari frame tu tp tgk mcm cermin tu x leh bka jer.. huuhuu..