Thursday, March 04, 2010

~ PUTEH


Arini bawak puteh gi servis (kat produa seksyen 15 shah alam..) puteh tu kereta kesayangan aku..(tapi tunang aku bebaru ni suker2 nak panggil puteh tu amoi.. lagi teruk die panggil sepet!!.. sebab tengah bulan lepas baru pasang eye lips kat lampu depan puteh..buat mate puteh nampak lagi menggode..n sikit sepet… huhuhu..) urrmm…kalao ikutkan millage tu dah terlebih sikit… tu risau sangat tu..sebab sok petang nak terus gi balik semban..makcik sedare aku nak kawin… kire pegi balik menyinggah lagi boleh ilang aku nyer warranty ar kalo tak ikut due.. so.. arini kene bawak gak gi servis..
kebetulan..tak de kerje urgent..n tengok mud bos aku pon ok jer… masuk opis jap pastu terus running jap gi sane… bowink nyer menunggu…even datang sangat awal pon..(bukak pukul 8.30am.. aku sampai pukul 8.45pg..) aku tetap kene tunggu lebih kurang 2 jam gak… mase aku sampai tu dah ade 2 orang lelaki tunggu..(sorang tu siyes sebijik iras macam farid kamil…huhu) aku juz servis biase tukar minyak itam..oil filter…ape lagi ek..tak perasan lak..nampak bil tadi macambanyak jer...huhu..
n sebab ni baru kali ke3 servis kos upah kire free..yang lain jumlah Rm 117.50… tu pon..orang produa siap suggest aku pakai alarm (lock pintu)=Rm80.00… aku memang sengaje tak nak pasang dari awal2 beli dulu lagi..bising… (lelagi susah nak cover ngan mak aku kalau ter balik rumah lambat..huhu..) tapi..puas la abang tu memujuk aku soh pasang..aku pon tak paham kenape… tapi..sebab aku memang dah tak nak..so abang tu tak ley cakap aper..die try lak promote aku buat yang lain..macam2..bagi kedap bunyi lar..bagi kemudahan lar..bagi elok sikit lar… tapi sebab aku tak rajin sangat nak layan pagi2 ni..n aku ni susah sikit nak di influent… so..sian abang tu..tak ley menyumbang sales tuk produa..huhu…

terase besh sikit lar biler dah servis nie...sebab bulan jan n feb aritu puteh banyak jalan2 jauh..n sikit lasak..
(kemain seronok lagi tunang aku buat drift mase turun dari cameron highland aritu...sampai pening aku dibuatnyer...) 
millage pon cepat jer..tak sampai tarikh lagi tapi millage dan sampai dulu dah...tak per.. aku tak kisah pon kereta tu lasak..y
ang penting..enjin jage...body tak mo calar2...
aku boleh 'menurun' kalao ape2 jadi kat puteh aku tu..huhu..(tunang aku jeles ngan puteh sebab die rase aku sayang kan puteh lebih dari die!!...huhu..) 
apepon..lege dah..kalo tak hati tak senang jer nak bawak puteh lelebih...rase macam nak bawak 'bebot' jer...
tapi kalo aku pakai bebot..mesti mak aku yang pakai puteh..adeyy lar....memikirkan tuk jangkamase panjang dan takut memikirkan ape yang akan terjadi..tak per lar..aku rela bawak puteh sendiri...(cowi ar mak...tunggu mak bebetol expert dulu key....ujian ni lebey dasyat dari ujian jpj yang mak amik dulu...huhuhu....)

N tepat pukul 10.30pagi..aku dah ader kat opis balik…~

1 comment:

Khumaera Ismail said...

salam kenal.. =)
rm117 sebis ketiga perodua?? wow..mahal jgk ek..same cam sebis toyota aje..