Wednesday, April 21, 2010

EpisOde 1 : hOneymOOn ~piLiHan Luar neGara~ aKu

pagi tadi mase on the way gi keJe....~

"sayang..kite gi buLan madu 2-3 ari pas wedding kite ek..? orang nak booking sekang taw... kite nak gi mane..??"

waaa...!!! dah cerite pasal fantasia buLan madu nampakNyer.... ~maLu..huhuhu...

kenape nak tempah awaL.. hurrmm..
sebab 1st... aku memang nak sangat pergi bercuTi..dah Lame tak pergi taw...~
2nd.. kaLau fLight ticket tempah awal...Ley dapat muRah..!!!
n 3rd.. aku baRu dapat card dari TraveLLing agency yang aku daftar doLu2 ~dapat package honEymoon discoUnt .. tEruje!!!

subjektif Ok... buKan sekadar nak bermadu cHenta.. tapi bagi aku macam saTu hadiah kawen tuk diri kiTeorang sendiri...baru kawen lar kaTer kan...~huhu lelaGi tuk orang yang memang gemar meLancong macam aku ni...~  sebeLom nie meLancong..tRaveLling memang jadi satu agenda wajib tuk aKu sekurang2 nyer sekaLi daLam setaun.. bujang Lar kate kan~ tak kisah Lar ngan saper.. terutamanyer ngan adik2 aku..!! n so far.. banYak tempat n neGeri dah kat maLaysia ni yang aku dah pErgi.... tapi since deCide nak kawen ni.. dah jarang berjaLan jauh2 lagi...eerr..rasenyer tahun ni tak de Pon... ingat pLan tahun nie nak gi saBah or seRawak.. Langkawi aku tak pergi Lagi..!!! yang ni memNg peLik.. tapi aku sendiri tak pasTi kenaPer...~ngeeee...  tapi.. kene pospon duLu sebab kene berJimat nak kawen OK...!!

beRbaLik pade ceRite buLan maDu kiTeorang.. persoaLannyer...
keMane destinasi buLan madu yang kiteorang nak perGi..??


~ Luar atau daLam negara...?

akceLi..piLihan Luar negaRa aku..sekitar AsiA ~waLaweh... huhu...tapi siyes.. kaLi ni aku nak berjaLan ke negare orang puLak.... Luar negare pon.. banyak gak piLihan yang aku teringin sangat nak perGi...

1) BALI  



~ waaaa...perfect..!! ni Lar tempat yang aku nak pergi sangat buat mase nie ... bagi aku ni percutian romatik lelebey lagi tuk honeymoon kiteorang..~ngeeee....

en tUnang : may be die boLey consider.. sebab ade panTai dan tempat tu romantik...

2) BANDUNG @ JAKARTA @ JOGJA -INDONESIA

~ DAGO WATERFALL -BANDUNG-

 
  ~JAKARTA~ sumBer di siNi



Bandung n Jakarta @ yang seantara dengan nyer yang kat Indonesia tu.. aku dah pLan nak pergi lame dah.. tapi tak de member nak di ajak... may be pasal Bajet kot.. tapi siyes.. bajet pegi sane murah..~aku rase Lae~ banyak sumber dah aku dengar.. kat sane sangat besh nak shopping sakan..!!! tu pasaL aku nak gi sane sangat..!! huhuhu~

en tUnang : tak nAk..!! sebab die tak suke jaLan2 shopping...lelagi tuk menggaLakkan aku shopping...!! uuhh..tak sporting sungguh...~ngeeee

3) Vientiane - Loas @ vieTnam


-viEtnam- sumBer di siNi

kenape aku nak ke sini...?? hurrmm.. ni buKan lar tempat yang romantik.. apetah lagi nak shopping.. ~ agak maHaL~ aku tak pasti.. tapi aku suke jugak jejaLan tempat yang ade culture tersendiri macam nie... may be buKan tuk 1st honeYmoon kot..huhu~

en tuNang : eerrr...aku tak pAsti Lagi.. sebab aku tak peRnah cadangkan kat die~tapi aku rase...macam tak dapat perGi jer.....!!!ini honeymoon OK....

4) KOREA @ SEOUL @ CHINA
~ SOUTH KOREA ~ sUmbEr di siNi

~SEOUL~

-CHINA-
~Haaa..tempat2 macam ni agak ar romantik sikit.. lagi2 kaLau time wiNter or musim buNge.. memang sangat canTik n besh.. teringin peRgi sini sejak aku tengOk citer kOrea WINTER SONATA tu Lar.. cehhh..terpenGaruh Lar puLak..~

en tunang : May be... seBab tempat ni roMantik.. lelaGi kaLau ajak die time winTer..!!

5.GOLD COST @ SYDNEY @ PERTH AUSTRALIA

-BLUE MOUNTAIN SYDNEY- sUmber di sIni


~bAGI aku AustraLia banyak tempat yang menarik.. lagi pon kat sane begitu mudah tuk dapat makanan haLaL... orang maLaysia pon begitu ramai kat sane.. leleby lagi paksik aku pon ade tinggaL kat saner.. tapi kalau nak jejaLan buLan madu.. keNe piLih destinasi yang bebetoL menarik yang penting sesuai ngan mood buLan madu kiteorang ni..Lalalala~ 

en tUnang : yang ni aku tak berape pasti..may be 50-50.. paNtai tetap piLihan di hati... aku tau tu...die leBey suke Lepak2 abeskan mase ber2 dari beRjaLan2 nie..
so.. may be yang nie..aku akan masukan seBagai agenda destinasi peLancongan kiteorang lain kaLi~

kaLau diikutkan memang banyak lagi destinasi buLan madu yang aku nak pergi... ni diantaranye jer sEkitar ASiA.. luar dari ASia..?? Banyak gak..!!!tapi tengOk bajet lepas kawen duLu...~ngeee...takutnYer..huhu~
nanti aku nak carik kat Malaysia puLak.. banyak jer puLau2 yang besh lagi romantik tuk berbuLan madu... n for suRe en tUnang tersanGat suke..

nOta tak de kaki : t update Lagi pasal perancangan honeYmoon piLihan aku kat daLam negare puLak~

3 comments:

~ thalhazlin ~ said...

wow! aty, kalau pegi south korea besh tuuuu! ;p

@ty_farEd said...

memang besh kalau dapat pegi taw..!! eerr...tapi.. nampak gaye macam tak dapat jer tuk honeymoon nie.. ~huhu..cik abang kite tak nak pegi lagi sane wat mase ni.. adeeeyyy.....~

Anonymous said...

check this link, [URL=http://www.replica--handbags.org/]replica bags[/URL] , just clicks away wwbhquNS [URL=http://www.replica--handbags.org/ ] http://www.replica--handbags.org/ [/URL]