Thursday, April 01, 2010

gUa tEngOk Lu niE kEcik bEsar kEciK bEsaR jeeEer...!!


sAat nIe... aKu dah penin seBab meNahan saKit hati.. dan mArah..!! mOod aku sangAt teRuk pagi niE..  aPe caRe yang paLing bAik tUk bErsabAr seLain diAm.?? pEndAm seGaLe kemarAhan nIe...?? saMpai biLer... ?? samPai saTu saat aKu dah tAk Leh meneRime...dan.. sAat tUe aku nOtis kErja wAktu tUe juGak..!!! nAk maRahkan Saper?? aSSisTant yaNg hAnye bArU maSuk..? sTafF yang sElaLu wAt aku pEnin kEpaLe..? bOs yaNg sELalu mArah2 aKu tak tEntu PaSaL.. Tak kiRe seBab.. tAk tEnTu sAper.. yAng sEring BerUbaH2 aRahAn..?? yUppp.. dIe pUnce aKu meNahan mArah daN sUmer niE... !! dIe yang seLalu waT aku hiLang mOod pagi2... diE yAng wAt aKu Leh kEne daRah tiNggi..!!! taPi huKum kErja... boS alwaYs riTe.. huh.. bEtuL ker ?? keNape..? sEbab nie cOmpany dIe dAn diE bos??(mAcaM manEr puLak kAlau tUe buKAn coMpany dIe..??)  dIe yaNg baYar gAji peKerjE..teRmasuK aku...? Come'on.. jAngan piKir bOs yang mEmegAng tiTtLe bos tUe tAu sUmer pErkaRe.. (aKu pErnaH dApat bOs yang tAk paNdai gUneKan cOmp pon tAu!!) beTuL sEorAng bOs tAhu mAcAmaner nAk mEnguRuskAn seseBuah oRganisAsi @ cOmpAny tUe..aRahan dAri bOs memNg sanGat LAKU... sEbab tUe dIe mEnjAdi LeadEr... tApi.. jAngan 'cAkap bEsar' yAng dIe bOleh bUat sUme bEndE tanPe baNtuan peKerJa lAin..!! dIe Ley dUduk mEngAraNg sUraT..? dIe baNyaK maSe nAk nGadaP doCumEnt aCcount..?  dIe tAu maCamaNe peNgirAan sTaff saLary or OT ikUt unDang2 bUruh..?dIe nAk k sEmaK sEtiAp hElai bIL@ pAymEnt yAng dIbuAt oLeh pUrchAsiNG depaRtmEnt sEtiaP hAri..? dIe Nak kEr dUduk dEpan kOmp sEmak rEport accounT sYarikat Setiap bULan..? dIe nAk chAse payMent..?? dIe Nak wAt ker KerJe reMeh2 tApi lEceH daN aMik mAse uNtuK cEk oR rEpLy seTiap eMail sYariKat..??dIe rAjin ker nAk wAt fiLLing..?? diE naK kEr buAt sEmua tue..???! dan bAnyak sAngaT kEr mAse diE..!! jAngan pIkir pErkAre2 rEmeh n kEcik tu boLeh diAnggAp sEnang.. kAt siTu laR fuNgsinYer pekErja..PaDe bOs2.. tOLong lAr hArgaI pEkerJa tUe wAlau SerenDah mAner poN jaWatan diE... jAngan siMpLy nAk maKi pEkerJa..uGut..aTau rAse sUker2 naK pEcAt pEkerJa tUe... bEtuL jugAk kaLo diE a.k.a bOs biLer2 maSer bOLeh pEcAt oRang dan gAnTi pEkerJa bAru..kAt Luar tUe meLambAk OraNg bAgus2 nGAh cArik kEje... tApi.. mUdaH ker..? iNGat sEnanG keR kaLo sEtiap kALi pOn nAk keNe ngaJar bUdak bAru... aKu tAk bAnyaK maSe nAk bUat sEmua tUe.. kErJa aKu beLambAk2..!! dAn aKu raSe oRang laIn pon..!!  kaLo deRang tAk rEti naK waT keRje sAper nAk diSaLahkAn..?? aKu..?? aTau derAng yAng tak rEti naK beRtanyEr @ mEncAriK kErja...??  iKut pEngaLaman aKu.. keraNi @ aSisst aKu bErapEr kaLi beRtUkar... bUkan sEbab aKu Ok.. tApi sEbab bOS..!!! mEmang bEtuL adE seSetEngah sTaff sUsah nAk meNeriMe tEguRan.. aPetaH lAgi kaLo kEne mArah.. mUdah mErajuK dAn sUdahnYer beRenTi kerJe..!! bEtuL juGak pErkaRe tu tAk sEpatUtnYer bErlaku.. bAgi aKU amIk sUmer Tu sEcAre posiTiF.. TAPI.. bOs puLak.. biAr Lah beRpade2... aGak2 ar.. kaLao dAh suMer nYer leTak kAt aKu..yAng rEramai laiN tUe bUat per..!!!  yAng paLing sAkit haTi.. uNgkit daN meNguguT..!!  ( sO faR diE beLom pErnah uGut aku sOh lEtak jAwaTan... kEnapE..?? sEbab aKu tAu aKu bElom pErnah gAgaL mEnJaLankan tAngguNgjAwap aKu sEbagAi aSsisTant mAnaGer diE a.k.a pErSonaL aSsist die..!!! ) sePenuH komiTment aKu paDe kErja aKu mEnguRusKan hAl sTaff n pEjabAt ni tErmaSuk yAng meLibaTkan hAl eHwaL ruMah pLus kUarGe dIa.. jAdi pAnTang aku kaLau diE yAng hanYe 2-3 mInggU sEkaLi nAik pEjaBat pAsTu nak tAnyer paDe aku .. aPer yAng awak bUat kAt oPis tUe..??   wALawaAihh..!! boLey biKin hAti gUa pAnAs...mEmang boLey bUat aKu Letak jAwaTan ar..tAk pAyah 24 jam pOn... biAr diE rAser mAcAmaNer diE nAk ngAdap kErJe yAng aKu bUat seLame nIe...!!! dAn kALo aku sEnaraiKan kaT keRtas A4 kOmpEm pEnuh..!!!
bUt..yUpp... aKu tErpakSe tElan juGak.. bOs aLwaYs riTe.. maCamaNe aku bAcKing sTaff pOn..(tUe pOn sTaff asYik cAkap aKu KesayAngan boS.. tAk pErnaH keNe marAh.. WTH..!! SeBeLom deRang kEne aku dAh tEruk duLu kEne...!!)  mAcaMane aku defenD diRi aKu pOn.. mAcamAne bErubaH2 dAn bErbELit2 pOn aRahan dIe... mAcAmanE aKu cUbEr meMbEtULkAn kEadAan pOn.. bUt .... bOs aLwaYs riTe!! wALau hAkiKat seBenar yAng kEadAan tUe meMang bEtuL dAn dIe saLah... !!! 
So aPer lAgi yaNg boLeh aKu buAt.. seLAin.....diAm  bErsaBar... dAn meNgikUt arAhan...  ~huurrmmm....SigH...

nOta kaKi.. siAn kAt diRi seNdiRi... pOsiTif oK...

No comments: