Friday, May 21, 2010

baju Nikah dah siAp.. !!!!

teruje...!!!

terlalu awaL..??

nikah buLan 9... baju nikah dah siap 3 buLan awaL...!!! dah amik pon...~ngeee

aku memang sengajer soh butik tu siapkan awaL2...

sebab....

aku memang macam tu...hahahaha....~
aku tak suke bende2 yang Last minit....

Lagi pon.. aku masih tercarik2 tudung yang akan aku pakai mase nikah tu.. so.. aku kene siapkan kan baju duLu pastu baru ley decide macamane nak pakai tudung@selendang@veiL... atau ape saje akseseri berkaitan...

tu memang aku Ok... buat satu persatu... seteLkan cecepat...tak suker bertangguh... kaLo dah seteL tak yah penin2...

kaLao tak nanti aku stress.. sebab banyak Lagi  perkare yang kene pikir seLain haL kawen nie...~ngeeee

admit ~ banyak gak keberukannyer waLaupon nampak banyak kebaikkannyer....
contohNye..kaLo terjumpe barang yang lebih cantik dan berganda berbaLoinyer..!! memang sadis waktu tu...huhuhu~


ok.. berbaLik pade keterujaan aku tentang baJu nikah aku yang dah siap....

tapi.. memang terLebih awaL pon.. due date aku nak amik awaL buLan depan ni.. buLan 6.... kire dah masuk sekaLi bajet buLan depan nie...
tapi tetibe termasuk baJet buLan 5 puLak...adeeyyy... lari lagi...
tapi tak per...terujer Ok..~ngeee

tak pLan pon... ni mase aku gi bayar saman kat MBSA ar ni.. aku singgah sekaLi Anggerik Mall ~Najib butik tempat yang aku tempah baju nikah aku ni... Lalu jer depan kedai....
baju aku dispLay kat patung...!!!!

daLam mase yang samer... daLam hati..  
baju aku ker ni..?? dah siap...??!!!!

eerr..aku sebenanyer tak hengat sangat rupe kain aku macamane... hahaha...
sebab.. mase dapat jer waktu bertunang aritu.... tak nak jemu pandang.... aku terus hantar jahit... cepat kan....!!! ~huhuhu

aku test..n aku sangat suker..!!! memang mengikut aper yang aku nak dan bayangkan.. tapi akceli baju nikah aku simpLe jer... aku suker kan kebaye... so aku wearing kebaye tuk nikah aku tu nanti.. fashion baju aku pon simpLe.. sebab bagi aku.. beading yang ade dah cukup crowded... juz..kain nyer..ade leret2 sikit..aLa2 duyung ok...~ngeee..tu pon aku rase macam nyesaL lak..sebab macam leceh jer...~ngeeee...tak per Lar..sekaLi ni jer aku nak niKah pakai gLam2 sikit... gLam ker..?? heheh... perasaan saje Ok....

nak jugak Tunjuk sikit....



~ yupp..its off whiTe... n aku sangat suKer kan Lengan die.. sebab aku tak pernah pakai baju lengan macam nie.. dan memang teringin sangat nak pakai..!! simpLe...seLesa...~



~ ngan baJu meLayu niKah en tunang... ini Lagi awaL... mase bertunang buLan 1 aritu beLi siap jer terus..~
giLe kuase aku nak simpan kan duLu...hahrhahr.. buTang baJu meLayu.. masih tertinggaL di rumah merTua~to be kat joHor Lagi

ok.. cukup... aku dah masuk pLastik siap2.. terus simpan daLam aLmari n jangan tengok Lagi sebeLom jemu n basi....~huhuhu



9 comments:

farahfatihah said...

wahhhhh cantiknya!!!!!!xsabo nak tgk kamu pakai

ARNA said...

Wah cantiknya :)
Sangat seronok nak kawin kan hehehe

@ty_farEd said...

farah~ i ni lagi tak sabar nak pakai taw..heheh

arna~ yup... sangat excited...!!! heheh

~ thalhazlin ~ said...

putih itu suci. best- best!

asna cute said...

Manik2 tue cantik la kak! =)) guna kain chiffon kan?

fikaryna said...

cantik sgt2..

mau email kamu utk maklumat lanjut..hehe..

miss yatie_pinky said...

sangat2 cantikla...xD

@ty_farEd said...

thalhazlin ~ memang i sukekan sangat putih @off white 2-3 menjak nak kawen nie..huhu...

asna ~ kain chiffon...?? yer ar kot..heheh.. siyes asna... saye memang tak tau sangat ape name2 kain nie... :p cowi ek..

fikaryna ~email saye :nurha_abdul82@yahoo.com
email saye key... :)

miss yatie pinky ~eerr..namer kiter same ar..!! heheh.. apepon..mekaseh ek...

jihan musfirah musa said...

waaahhh...baju nikah dh siap...samer mcm saya punyerla kain dia beads dia...agak sejibik jgklaa...huhuhu...tp xsiap lagik dlm process menjait...;p anyway good luck yerr.;p