CLICK FOR 'MORE'

Thursday, May 20, 2010

cenderahati ~majLis khataM aLQuran

waaa... terase lamer tak berbLog... sekarang sebenanyer ngah sTress mood... huhu~ terLalu banyak bende n perkare yang kene pikir daLam satu maSe... memang tensen ok....

 - progress Kawen...
 - haL umah Lepas kawen nanTi...
 - haL kerJa yang memang susah tuk aku berenti berpiKir...!!

ok.. cter pasaL kawen duLu...

minggu ni kaLo ikutkan banyak yang aku nak share..tapi tak sempat nak updaTe...

cter sikit2 duLu...

nak cerite pasaL cenderehati majLis khatam alQuran aku nanTi..
kene bagi jugak ker...??! ~
ikhLas ok...~ngeeee

perancangan : seLepas aku bernikah sabTu 18hb sept tu.. pagi sabTu...~insyaaLlah... akan diakan majLis khatam aLquran pLus berzanJi pLus kenduri doa seLamat mengganTikan segaLe majLis2 berinai besar kecik yang aku tak nak buat...

majLis berinai keciL/besar = aku memang tak nak buat.. aku tak pasti samaade tu adat atau ape fungsinyer.. jadi aku tak buat... bagi aku sikit leceh..dan memenat kan...huhu~ unTuk aku saje Ok... pade orang Lain..terpuLang..aku suker jer nak pergi...~tihihihi....

memang ramai makcik2 yang agak veteren peLik dan tanyer kenaper aku tak buat... dan memperkate kannyer... but bagi aku...

eerrr...tu adat jer kan...??

so..sebagai ganti aku buat majLis khatam aLquran n majLis doa seLamat tu... kan Lebih berKat....

tapi..cenderehati tetap aku kasi ok... so kepade makcik2 or sesape yang nak kan cenderehati tak seberape aku tu..Ley ar sesame mengaji ngan aku nanti... bagi berKat sikit rumah tangge aku tu Ok.. insyaaLlah...
*
*
*
*
*
cenderehatinyer....

~ apakah ini??~
cehhh...main teKa2 Lak...~ngeee
*
*
*
*
*
*
*
*
*
~ialah keronsang~
*
*
*
*
*
ari sabtu las wik... aku jejaLan kat GM klang.. sajer2 jer.. sorang2 ok.. en tunang baLIk kampung... huhu~cedey.... tapi tak per... aku niat nak singgah sekejap jer... tapi daLam dok pusing2 tu.. jumper Lar satu kedai keronsang2 ni...~untuk pengetahuan..daLam tu memang banyak kedai juaL keronsang nie..
tetibe dapat iLham nak beLi keronsang ni sebagai cenderehati pade kawan2 mak aku yang datang mengaJi dan berzanji mase majLis khatam aLquran tu nanti...daLam 30-50 orang jer ..kawan2 mak aku yang datang mengaji berzanji segale tu kompem2 pakai tudung kan... so.. keronsang ni aku rase terbaik yang Ley aku hadiahkan tuk derang tu...

niat asaL nak beLikan kain batik.. tapi terasa macam mahaL sangat lar puLak..~ngeee.. biLer terjumper kedai borong macam ni.. dan dapat Lak harge yang diLuar jangkaan aku..!! so aku terus jer Lar beLi... sempat berpiKir ok...~memang peniaga keronsang kat Luar tu untung banyak upenyer juaL keronsang ni.. sebab kaLo beLi borong..memang murah giLer..!!! berbaLoi2...~ngeeee

~aku beLi tak Lar banyak... untuk 30 pcs/orang jer duLu.. nak tunjuk kat mak aku~

~beLi beserTa bekas keronsang dan ribBon~
*
*
*
*
*
*
*
*

~ dah siap be~ ribbon~
*
*
*
*
*
*
*
*
*
~terus masuk daLam kotak~

ok..bukan semaTe2 keronsang ni yang aku kasi mase majLis tu nanti... 
aku akan Letak daLam paper bag yang coMeL.. ~eeerr...beLom carik Lagi~ngeeee...
n Letak kan sekaLi makanan ~puLut kuning pLus kuah daging yang memang aku niat nak baGi dari awaL lagi...

ok... tu jer....~ seTel satu bende....
kos semua = tak sampai Rm100 (tak termasuk puLut kuning Ok)

14 comments:

ally said...

dear, mcm murah je kerongsang tu..brp $$ ek..bole share x? GM klang? hihi..Gm tu short form ape ek?

Anonymous said...

maaf bertanya.1 pcs brp harga dia utk borong tu?

-adah-

asna cute said...

hehe asna mmg terfikir nk bg keronsang nie dlu tp asna xjumpe harga yg betul2 murah. Tue yg xjadi asna gantikan dgn brg lain jer =)

Good Idea!

@ty_farEd said...

cik anonumous ~ 1 pc harge Rm 2.50 jer...!!kalau kiter beLi seLalu kat Luar satu Rm10...kire murah kan yang i beli tu..!! tapi kene beLi banyak ar.. cume yang tak besh nyer 1 kotak=10pcs tu tak Ley campor pattern.. kire samer jer corak juz lain2 kaLer jer..

Ally ~ memang murah... i dah share nie.. GM tu i tak sure..general market kot...agaknyer ar... terletak kat bukit tinggi klang... yang kat jusco tu...

farahfatihah said...

dear, kedai borong tu kat ne??? share plsss

Nor arinzA said...

Bagus betui idea ni..kat tmpat i rasanya takder lagi yang bagi keronsang as cenderahati. Maveles!!Murah and cute. Yang penting, ikhlas!!!

aDieyZa said...

memang menarik idea u tu dear.. mmg jarang (or xprng kot) org buat..

nice sgt dear..

@ty_farEd said...

asna/arinza/adieyza ~ kebetuLan jer nie terjumpe..idea tetibe jer datang iLer nampak bende nie..memang rezki agaknyer... tapi puas hati lar..:)

cik farah... kat maner kedai borong tu maksud u exactly area kat mane ker or exactly kedai keronsang tu...? tapi.. i baik hati bagi tau u panjang lebar..cehhh...heheheh..

kedai borong tu i dah bagi tau kat atas tadi.. kat area bukit tinggi klang berhampiran jusco...besau n boleh nampak...
kedai keronsang tu puLak..tesangat lar banyak u ley jumpe dari u masuk ikut pintu tengah besau kat situ...
tapi kedai i ni.. terus dari pintu tengah..n beLok kiri.. kedai 1st juaL keronsang kat deret tu..boLeh nampak...alamak..penin ar..huhu.. but hope sangat membantu u ek farah...

♥♥ eija ♥♥ said...

murah laa kalau 1.50 hehe

waaa boleh masuk dalam plan nie :)

tq tea :)

@ty_farEd said...

ieja ~eerr..bukan Rm 1.50 ar..Rm2.50... :)

farahfatihah said...

hahahaha ok2..ooo jusco bukit tinggi ek..ok2..tq..t i cari yer thanks

Anonymous said...

nak tanya...kotak kerongsang u beli kat mana? and kira macam mana ye? i dah GM. tapi tak jumpa kotak yg bersesuaian..suma mahal..aty beli kat mana yerk?

Anonymous said...

salam kak, sy ade mende nak tanye la..akak ley email sy?
fathomimha34@yahoo.com

Asfiza said...

kak aty,kalau beli 50biji dapat murah tak? as ingat nak cari waran ungu jer...boleh dapat tak?huhu