Monday, May 17, 2010

tema Kaler hantaran ~en tuNang

penin memikirkan theme coLour sebeLah lelaki... ~aku yang penin sekaLi..ngeee... sebab en tunang masih tercarik2  
warne yang sesuai+yang cantik+yang die suke = tuk wat hantaran pade aku nanti....

bukan tak de kaLer yang cantik tapi macam2 huJah di beri biLer aku bagi cadangan...


kaLer orange :  
tak boLeh.. sebab baru2 ni sedare orang kawen kat johor theme kaLer tu...


kaLer hiJau ~feveret kaLer en tunang : 
tak nak.. abang orang kawen aritu dah pakai iJau.. 

kaLer goLd/kuning :
kan mase tunang aritu dah bagi sayang kaLer goLd hiTam... Lagipon mase fara (adik en tunang) kawen dah pakai kaLer kuning goLd tu....





kaLer purpLE : 
 tu kaLer hantaran sayang bagi orang mase bertunang duLu... 


 
kaLer merah/turquoise  : en tunang tak memberikan sebarang jawapan..tapi tengok dari air muke..macam tak pekenan jer...!!










kaLer pink : eerrkk..ini kaLEr memang tak boLeh.. sebab tu dah jadi theme aku ok...~










kaLau nak carik kaLer yang kat dunia ni yang tak de orang pakai Lagi... macamane..???!!!!! adeeeyyy Lar sayang aku nie..~ 

kaLao dah sume nyer tak Leh dah tak perkenan..abes..nak pakai kaLer aper puLak...??!!
*
*
*
*
*
*
beLom jumpe kaLer yang  ngam beTuL2 en tunang suKer...



pic @ off whiTe coLour





~ cantik nyer...!! aku suker macam nie...!!!~

*
*
*
*
*
tadi jaLan2 on9... terjumper kaLer ni...

its green white/off white..!! stiLl greennn.. tapi more tu fresh green...
eerr..aku tak pasti abang kakak ipar ~to be aku tu duLu kawen hijau yang macamane..

tapi.. cantik kan hijau+puteh kat atas tu..!! segar mate aku pandang...~ngeee
dah cakap pade en tunang... tapi die beLom tengok Lagi...
tak tau die setuju atau tak... cume bagi idea kat die jer.... 


~yeah.. fresh appLe green + with white coLour  ~







*
*
*
*
*
*
*

~ kaLer aku ~pink pLus with kaLer hiJau...waaa... terase canTik..!!! ~ngeee ~

~aLL picture kat atas amik kat mR googLe~

*
*
*
*
*
*


~contOh bekas hantaran daripade Mr. gogLe~

tu baru tema kaLer.. beLum lagi nak kene pikir bekas hantaran dan idea nak gubah die puLak... aritu dah survey kat niLai3.. tapi.. en tunang lebih banyak yang die tak perkenan dari yang die pekenan... adeeyyyy...
biLer aku pekenan - en tunang reject...
biLEr en tunang perkenan -aku reject...
~ hahrharh.. so macamane tue...~

biLer dah due2 pekenan.. mahaL sangat Lar puLak...

uurrmm.. may be kiteorang akan sewa....
tak pasTi Lagi~



*
*
*
*
*
"so en tunang ~ u Like it or not sayang...or ader kaLer2 contoh kat atas yang sayang pekenan...??"

17 comments:

Nor arinzA said...

hantaran tu semuanya gorjes giler. warna hijau putih memang lawa...Dunt wory dear, you'll find the right colour soon

~ thalhazlin ~ said...

hazlin choose turqoise blue. ehe ;p

fikaryna said...

cantik la hikijau lembut dan putih..

harzharun said...

dear..hehe..susah ek?....kaler coklat?...suke x?

@ty_farEd said...

nor arinza&fikaryna - my fiancee dah vote hijau putih tu jugak... i pon pekenan..cantikkan..!!

thalhazLin..memang cantik..!! tapi susah lar mate orang laki ni.. tak reti nak terangkan kat die taw..huhu~

harzharun~ cokLat?? uurrmmm... aritu die dah bagi baku hantaran tunang kaler coklat pLus bunga goLd..tu yang en tunang tak nak dah tu...~ngeee

farahfatihah said...

bagi je la warna hijau tu..tp bykkan warna putih sure comey je huhu

Zariza said...

za vote hijau putih tu...gojes..hihih...

sedap mata memandang...damai je

ElyaElmo said...

wah...cantik tema yellow gold tu...hik3...
i mcm dh ade idea jeee nk gubah for my e-day..he3
btw, u nye kaler ape ye??? klo hijau tu bleh match dengan tema u..ok jeeee

@ty_farEd said...

tu ar farah..betul..i memang nak wat camtu pon... banyak kan putih kan kan.. hope menjadi...:)

zariza ~ramai vote ijau petih...memang gojes..damai...

elyaeLmo ~ your e-day nak wat warne goLd...waaa...memang grand ar..warne mewah tue... :) tahniah tahniah....
kaLer i warne offwhite pink... hijau tu pulak untuk en tunang i nanti.. :)

♥♥ eija ♥♥ said...

boleh tak saya pun nanti nak en. tunang saya buat hijau hehe....

bukan tiru yea hehe...
tapi saya pun vote hijau tuu :)

@ty_farEd said...

eiJa~ boLeh jer.. tak de istiLah tiru2 pon... saye pon dapt idea dari orang lain jugak...hahrahrh..kantoi...

aCik GeE cHoMeY said...

semua lawa2 kan...
oren pon sweet kan...
ermmm...terpk jap...
macam nak tukar oren je...:-)

@ty_farEd said...

acik gee chomey~ jangan tukar pLan last minit sudah lar ek..mau penin cik abang nanti..heheh~

asna cute said...

erkk mmg pening nk pilih hehe

iedayah said...

uwaa...kte nye probs lbih krg..ai da ad wrne theme kn tkr plak..lg skit ati..uwa..kempunan ai wrne tiffany..

masmOna said...

aty: hijau putih tu cantek. but u kena survey betul2 tau warna hijau tuh cos sometimes ada hijau yang tak cantek and nampk kusam.
try tengok sini http://theperfectpalette.blogspot.com/search/label/Green

gud luck dear!

@ty_farEd said...

mekaseh masmona... :) saye tengok dah...