Friday, May 14, 2010

MOZILLA FIREFOX atau MICROSOFT INTERNET EXPLORER ??



kenape ek jadi macam tu..?? untuk orang yang tak tau sangat IT memang peLik dan penuh tandatanyer Ok.. keNape..?

Macam nie............
*
*
*
*
*
ok.. aku gune kedua2 nyer... dan tak de masaLah...

~ desktop aku yang ade ke2~duernyer..eeerr... siLe abaikan yang Lain ok..sungguh meriah kan..~huhu

tapi aku suke lagi tuk aku gune MOZILLA FIREFOX sebab bagi aku jimat space yang Task bar bawah desktop tue...

CUMA.....

masaLah timbuL... biLer meLibat kan 'bLogging'....

1st

- MOZILLA FIREFOX -  bLog aku ok tanpa sebarang masaLah... TerLetak pada Layout dan tempat  yang dah di seT up.... tak de 'Lari2'....

~ Layout menggunakan MOZILLA FIREFOX~


- INTERNET EXPLORER- sume setting 'telah Lari' ok.... yang kat tepi tu sume jadi kat bawah sekaLi...!! sungguh buruk tak canTik...!!!



~menggunakan  INTERNET EXPLORER - yang beLah kiri tu sume dah turun kebawah..!!~

2nd

- MOZILLA FIREFOX -  aku peLik kenape biLer aku nak jadi 'foLlower' blogger Lain.. Tak boLeh..!! aku tak Ley add gambar....!!! dah bermacam care aku buat.. aku dah tengok status-DONE... tapi tetap tak Ley nak upLoad jugak gambar... n tak de langsung gambar yang keLuar...bLank..!!!

pilihan lain kaLau nak jadi follower adalah - NO PICTURE ..... waaaa.... sungguh tak besh...!!! sedangkan aku nak ikut jugak bLogger2 lain especially yang dah jadi fwen aku.. or yang aku sangat2 suker nak ikut...!!!aku nak gambar aku ade kat situ..!! huwaaa...!! cedey OK....~ 

~ menggunakan MOZILLA FIREFOX~

- INTERNET EXPLORER- boLeh..!! aku boLeh add gambar aku...!! sangat besh.... cume.. biLer aku cek baLik menggunakan ke2~duenyer...
*
*
*
*
*

~menggunakan  INTERNET EXPLORER .... howye...gambar aku dah ade kat blog member2..besh besh..!!!.. 

tapi
*
*
*
*


biler bukak melalui MOZILLA FIREFOX 
 
~ pada waktu yang same...eerrrkkkk...kenape gambar aku dah tak de...!!!~ cube tengok kat biLangan followers tu..same jer kan..maknebyer aku ader.... tapi di mane kah aku..?! peLik ok....

(ke2 pic kat atas ni aku print screen dari bLog LA DOLCE RYNA ~eerrr.. pnjam pic kawan2 ek  pn. ryna.. nak wat contoh...)
  
aku try tengok kat bLogger2 memember lain yang aku follow.. memang tak de jugak..!!! 
 *
*
*
*
*
ini Lar yang terjadi biler aku bukak kat personaL Pc opis aku... aku start perasan sumer ni biLer aku on9 meLalui Laptop aku yang hanyer ade INTERNET EXPLORER.... 
dan aku tak pasti samaada ni sumer hanyer terjadi keatas aku nyer pc jer ker or.. biler orang lain bugak bLog aku akan jadi macamane puLak... 

huh... kaLo betul kat blog pc or laptop kengkawan Lain tak kuar jugak gambar aku... mesti sangat tak besh perasaanyer.. sedang kan memang banyak bLog yang aku foLlow ok.. cedey...!!!
*
*
*
*
so... kengkawan.. tolong bagitau aku kenape sumer ni terjadi... sob sob~ weeee.... ceh... ni bukan dRama Ok..huhu... tuk orang yang bute tak beraper nak pandai IT ni.... 
dan nak tanyer... kat pc korang.. ade tak kuar gambar aku sebagai follower korang2 sumer.... huis...cedey sangat dah nie....uhuukkss...~

9 comments:

ZARA said...

alahmak. i dah stop guna dua2. ie and mozilla. i sekarang guna google chrome. best. *bagi i lah*

i bab IT tak berapa pandai walaupun enBF saya orang IT.

nnti i cuba tanya dia. tapi dia balik keje karang ah kot. sementara tu cuba tunggu komen orang lain and tarik nafas k?

enBF saya workaholic. time keje tak leh kacau. sorry

@ty_farEd said...

u punyer lagi i cedey taw.. langsung i tak ley nak follow... tapi t i nak usaha kan jugak.. u jangan amik ati taw..i mintak maaf.. tpi i suke jer g blog u.. lelagi blog u yang lagi satu tu yang ade banyak kucin tu.. i like...!!! :p

google chrome.. penah dengar.. tapi tak pernah jumpe lagi..aiseyy..telambat la pulak..huhu..

nanti u tanyer kan ebBF u taw... i dah pelik sangat2 nie..

tak per.. time keje i pon tak mo kaco.. i setia menati u ok..~ngeee
mekaceh banyak ek... :)

farahfatihah said...

IE mmg mcm tu..lembap sket dari mozilla...erkk zara guna google chrome? best ke?

@ty_farEd said...

IE bukan MACAM..tapi memang Lembap pon..eerrkk..cowi.. farah..u punyer pon tadi biLer i tengok pakai IE..berterabur macam i nyer jugak taw.. patut lar awaL2 lagi u dah soh pakai Mozilla tu ek...
haaa..tu lar zara...pakai chrome tu besh ker..? share sikit nanti ek...

ZARA said...

Sorry lambat. BEST BEST. enBF pon kata BEST. Paling i suka is num1: i login blogger pakai hotmail, at the same time ada sign in email gmail.

num2: suka the fact that dia auto complete address browser *ala... tempat kita nak letak address web tu*

so places yg kita dah pernah visit dia auto complete, kita hit enter je.

num3: dia cam laju sikit. tak tau lah perasaan ke apa. tapi mmg iya tau. laju sikit.

num4: tak pernah ada masalah folower

num5: ur web layout ati(betul kan nama u) nampak ok je. tak da masalah.

i dah tanya BF, dia otw pick up i ni. sat g i suruh dia jawab kan... hikhik

*kalau dia tau*

hekhek

@ty_farEd said...

1st zara...time kaseh banyak2...
may be i nak try gak gune chrome macam u cakap tue...
since u said ok..may be prob2 i yang lain tu akan setel gak...

yup betuL..nape i aty akceLi.. ;p

Anonymous said...

before proceed further, kena tanya beberapa soalan dulu.

bila start jadi camni? since buat blog ni?

Anonymous said...

setelah banding kan IE & chrome kat blogspot ni under 1920 X 1080 screen resolution, tak ada apa apa masalah nak view

-ikmal

@ty_farEd said...

en anonymous... biler stat blognn..hurrmm.sejak buLan 1 tahun nie..baru jer.. memang dari awal dah pakai mozilla nie.. tapi kat laptop n pc lain tak de mozilla pakai Ie.. baru perasan problem nie...
eerr..saye tak paham pasaL scree resolution tue..hohoho... tapi ade jalan penyelesaian tak.. or..sume ni tak menganggu pon...??