Wednesday, June 30, 2010

bengang berganDe...~

*n3 tak de kene mengena ngan persiapan kawen aku~

angin tak baik.. pagi2 lagi ade urgent keje nak kene seTel... 
kerja beLambak2...
~aarrgghhh...biLer asst aku nak habes pantang nie...~
abes dah budak designer pon aku mintak tolong wat keje...hahahaha...
thanks anyway~

ok... bertambah sakit hati...   
biLer bangun pagi mau amik wuduk ~soLat subuh Ok...
air kat rumah aku tak der puLak..!!! 
terus pecut baLik umah mak aku... naseb baik ar tak jauh sangat.. 
kaLo tak... ader yang mandi koLam renang subuh2 gajah tadi... 
~eeerrr.... kaLo tak pon.. aku mandi kat opis jew... hahahaha... 
mesTi sumer peLik....

bergande bengang... 
tv aku rosak di mase2 aku bajet duit nak kawen nie...!!! 
eerrr..mau tukar tv plasma terus...~weeeeeee.... 
cehhh... bajet kecik citerase nak tinggi jew..~ngeee 

oowwhhh...asTro minggu ni dah nak pasang..
tak payah dah aku beruLang ke rumah mak aku lagi setiap hari 
semate2 tuk Layan sejam drama indon tu...!!! 
maLang nyer kaLo petang ni puLak dierang kol cakap nak datang pasang...!!! 
aarrgghhh.....  
di mane mau ku carik tv plasma yang murah2 buat mase nie...??!!!

 ~ tv gabak Lame 21" aku yang rosak mintak di tukar pade tv pLasma 32" baru.... weeeeeeeeeeeee...
Lamer dah aku pakai tv ni.. tak siLap aku..  7 tahun..!!! mase beLi tv ni doLu2 tak de tv nipis2.. memang dah sampai hukum kene tukar...!!
eeerrkkk.. tapi... kenape waktu ni nak rosak....*sigh...


mak... kakak nak pinjam tv kat biLik mak boLeh tak....  
*dengan harapan...

dan..
baru ni aku tipon maintenance rumah aku..
cakap.. may be satu hari ni tak der air sampai maLam..!! 
kompem aku terus baLik umah mak aku ari nie....
boLeh terus pinjam tv mak aku...
* dengan harapan lagi...huhu

10 comments:

.:Mrs. Engineer:. said...

cntik umha... :) btw, hadiah dh smpi ke eh?

mysarah said...

ati u dah ada rumah sendiri ke?

nice la rumah u. very simple n i love it!! =)

farahfatihah said...

nak kena ganti tv cepat2 tu...dah pasang astro tv kena besar sket la kn baru best tgk tv hehehe

@ty_farEd said...

yani..~ beLom lagi lar... nanti i cek baLik ngan mak i...

my sara ~yup.. rumah ni nanti lepas kawen kiteorang akn duduk... ;)
anyway.. thanks.. tu gambar lame..sekarang dah penuh meja tu ngan frame gambar kiteorang...huhuhu

farah..~ tu ar pasaL.. eerr.. i nak request hadiah kawen lar..ade sesaper tak nak bagi..hahahaha...

Meey@ said...

haha.aty, mmg dugaan kan.time kita nak tawen bajet2 ni la, mcm2 plak kena paksa duit tu kuar.pg smlm, i da kena kuar duit bedebuk nak byr yuran, ptg plak, bateri kereta buat hal.kena tukar.grrrrrr..@^4#58 (mad).
haha.

neway, nice house la!beshnyeee..

@ty_farEd said...

meey@ ~hahaha..sabar.. i pon ngah bersabar nie...huhuhu...

Leonora Halim said...

best best! beli tv besau... buh astro beyond... tgk bola!!! yayy!! hehe

@ty_farEd said...

Leonara ~ oohh..tidak...!! i tak nak beLi tv besau semate2 tuk biarkan si die tengok boLa..!!! hahaha.. keji kan i...n yet..i pasang astro i tak nak pasang pakej channel sukan tu...~huhu

miss nona said...

lawa umah aty! bestnye umah dekat ngn mak pun leh dok sndri.klu nona,jgn harap la.kene dok umah makk jgk.hee

iedayah said...

nice deco..sian aty..xp yang..nnt ad rezki mn tau dpt tv yg lg bsar ke time kahwin..sbr ea..=p