Monday, June 28, 2010

buKu surah2 amaLan sebagai cenderehati~

aku akan bagi buKu surah2 amaLan ni sebagai cenderahati untuk majLis khatam alQuran seLepas majLis perniKahan aku nanti bersame keronsang dan puLut kuning...ingat n3 ni?

kenape mesTi ni ~sebab aku rase sesuai ngan majLis tu sendiri.. n yet aku rase sumtin yang berfaedah ... aku nak dapaat kan 'saham pahaLa' tu jugak ok..!! ~weeeeee

okeh.. aku memang dah plan.. kaLo ikut kan aku nak bagi mase majLis kenduri aku tu nanti.. tapi.. masih daLam pertimbangan.. may be nak beLi yang Lebih 'keciL' tuk majLis tu...
so..tuk yang ni aku juz provide 30pcs=30 orang jer..


+

+
 
 =

 aku dah beLi naskah surah2 amaLan utama tu since  last week Lagi..kaLo tak siLap aku.. kebetuLan aku ader haL kat area mydin sek 18 shah aLam..so singgah sekaLi.. ingat nak survey jer.. tapi.. macam terpekenan then terus beLi.. naskah yang kecil.. tapi sesuai tuk diberi sebagai hadiah... harge..?? sangat murah.. biLer beLi 30pcs tu dapat harge packing.. maknenyer Lagi murah dari tande harge yang dipamer kan...~ 



 cover daLam naskah ni aku Letak tag untuk kiteorang dan khusus tuk arwah adik aku afiq yang genap setahun meninggaL daLam tarikh isLam....
"AL FATIHAH" tuk arwah adik tersayang... semoga roh nyer sentiasa didaLam rahmat aLLah..aminnn....

sekurang2 nyer..sesaper yang bace..atau terbace surah2 tu..aku niat kan sedekahkan sebagai hadiah terus pada arwah adik aku..insyaallah...~




n wikend ni..aku dah siap tampaL n masuk daLam paper bag pon...!! owwhh.. lege dah seLesaikan siki2 perkare...~

* aku memang tak ley wat n3 pasaL die.. or ape saje cerite pasaL arwah.. hati aku nanti terase Hiba dan air mate senang sangat mengaLir... aku sangat rindukan arwah.....................~

6 comments:

iedayah said...

yang..ai plak bg yassin n bku2 doa harian gk as my doorgift tuk kawen nnt..u bg msa khatam quran ai bg time kawen..yeay..sm lor kite..ritu g survey kt mydin 80sen je 1 kn..biar murah yg pnting hasilnye berkekalan smpi akhirat..amin..

ally said...

setuju ngan aty..biar org yg baca tu sedekahkan something utk arwah kan..at least ada juga sumbangan kita utk org yg kita syg walaupun dia dah xde di sisi k..be tough k!=)

@ty_farEd said...

iedayah ~ tu lar i pon pLan nak bagi as a doorgift tuk kenduri tu nanti.. tapi... masih daLam pertimbangan..n yeah... sangat murah kat mydin..!!

ally ~ mekaseh.. :)

Nurul Huda Jumri said...

door gift yg sgt2 bermanfaat..
nway, smoge arwah adik awk dicucuri rahmat-Nya..

@ty_farEd said...

nurul huda ~insyaallah..n aminnnnnn...

jihan musfirah musa said...

surah yasin tu sama idea yang ayah i bg kt i sbg doorgift katam al-quran ti samerla....semoga kita mendapat keberkatan melalui pemberian ini...amin...;p