Wednesday, June 16, 2010

cenderahati tetamu yang VARIETY

nak ceriter pasaL niLai 3 sabtu Lepas puLak... sekaLigus ceriter pasaL cenderehati tetamu mase majLis kawen aku nanti..

ok..aku dah settle semua cenderahati untuk tetamu.... eeerr...beLom..!!! makanan beLom decide lagi nak letak aper dalam goodies bag tu sekali ngan cenderehati ni..!! 
 oowwhh.. tak per.. setel ni duLu ok...


sabtu hari tu ingat tak saLah satu pLan aku nak beLi baLance cenderehati yang tak cukup lagi....?? 

kat saner..tempat 1st yang aku singgah kedai cenderahati tu Lar..'VR STAR SDN BHD'.. memang dari sebeLom ni pon aku beLi kat situ.. sebab aku rase banyak piLihan n lebih murah barang2 vintage nie.. yeah..admit..tak originaL..tapi tetap cantik..!! n setiap kali aku pergi kedai tu pon..harge die berubah semakin murah...!!!
  
ade setengah barang tu.. 
percaye atau tidak..dari 3 bulan Lepas aku pergi harge asaL Rm3.00 jadi Rm2.50 n masuk buLan ke3 ni dah jadi Rm1.90..!!
ade Lagi tu dari Rm2.00 sekarang dah jadi Rm0.70..!! owwhh.. tapi aku tak beLi yang tu..sebab adik aku dah beLi sebagai cenderehati mase die bertunang ari tu...~ngeee 

dan seperti dalam expectation... memang bertambah murah barang yang aku nak beLi tu..!!
tapi kaLi ni aku beLi barang Lain...

so..kaLo nak diikutkan... aku ade 5 jenis cenderahati yang berbeza...5 jenis..!! aku sendiri tak perasan sebenanyer...!!.. eerrr..samer jer lar jenis vintage.. tapi lain2 jenis bentuk... wariety ok...~ngeee... ni kire ikut nasib lar saper yang dapat..
tapi harge..sumer lebih kurang jew..
n bagi aku..sumer nyer pon ok..bagi aku Lar...~uhuukkss..

*
*
*
*
*
*
*

~ Mug pLus sudu-ni yang baru aku beLi sabtu Lepas~

  yang Lain2 ni puLak..
aku dah beLi lamer duLu..
*
*
*
*
*
*
*

 
 ~ bekas teLur ~

 ~ bekas keronsang~



 ~ eerr..yang ni aku tak pasti namenyer... piring perhiasan kot.. kaLau ikutkan ni Ley jugak letak cawan kecik.. tapi die juaL berasingan.. yangade die bagi kaki kecik tu... chumeL gak kan..~


~ variety tak...?? huhuhu ~


~ niLar die berkotak2 barang2 door gift yang aku dah setel beLi..~

 untuk pengetahuan..aku tak beLi sumer barang ni serentak.. aku beLi sikit2 setiap buLan.. tu pasaL ade macam2 jenis...!! sebab setiap kaLi datang saner pon pekenan barang yang Lain2..so..macamane tu.. ngeeee~

ok..Door gift..HALF DONE..!!
nanti aku share pasaL paper bag untuk letak barang2 ni sumer puLak..yang aku dah beLi buLan 1 Lagi..!! sebegitu lamer aku simpan kan...~


Uuuhhh....Teringat bakaL mertua aku yang suker kan barang2 hiasan vintage nie... Lamer lak tak tpon.. ok..kejap Lagi nak tipon tanyer kabar... *wink

16 comments:

.:Mrs. Engineer:. said...

nk gk nnt... :)

aini said...

aty..boleh pilih tak???hehe..

~sy mau mug with sudu tu..boley ek..hehe... *muka tak malu*

@ty_farEd said...

ilyani~ kaLo nak kene datang taw... :p kompem dapat... :)

aini ~ eerr.. waktu bagi cenderehati tu nanti bukan saye yang kasik.. tapi..tuk awak kaLau awak datang.. saye akan simpan tuk awak key yang awak nak tu.. :)

ally said...

fuuhhhh..mmg variety..xpe2..yg penting ada gak kan? tp, mmg murah la brg2 kat kedai tu..x pnh g lg nilai 3 tu..cian kan..sume brg beli kat air hitam je..

cik pink said...

semua comei2...hihi..nak jugak nanti

asna cute said...

nak yg set cawan n sudu tue hehe =)

masmOna said...

aty nak jugak ngee ;)

mama i dah excited2 nk pegi nilai 3. dia nk memborong semua gift kat sana. tak sabar nk beli jugak..huhu

@ty_farEd said...

aLLy ~rumah bakaL mertua i dekat2 saner..n i pernah pergi air hitam 2 kaLi taw.. n i gLer gak bershopping kat saner...banyak gak kan piLihan~weeeeee

asna ~waaa...dah 2 orang request cawan+sudu tu... hehehe.. kaLau datang aper salahnyer i simpankan tuk u'olls... :)

cik pink n masmOna ~ kaLau nak kene datang taw...!! bagi aLamat..siap kad i terus jer pos okwh... :)

iedayah said...

Nk chop yg mug n sudu2 bley x aty..hihi..(xmalunye sy)

.:Mrs. Engineer:. said...

insyaALLAH akn dtg...jln kebun je kn... :)

farahfatihah said...

wahh bagus2..faranyer gift xckup lagi 50pcs huhu xsempat nak beli lagi!!

Nadia said...

mug+sudu tu,bpe satu harga die?i ade bli aritu kt n3 jgk..kdai thank q kot rasenyer..rm3.50..tp bli skit je

@ty_farEd said...

ilyani ~i'm waiting key.. :)

fara ~alaaa..fara tak per..lambat lagi kan.. sempat nak memborong2 Lagi tue...~ngeee

Nadia ~ mahaLnyer u beLi Rm3.50.. i beLi kemarin tu Rm1.50 jer taw.. tak per lar... dah beLi pon kan.. yang penting cantik.. may be u beLi mase awal2 barang tu ngah meLetop kot...

aziraarif said...

awak, yg bekas telur tu awk dpt brape rm? sy survey2 2.90 kat kk

nanti email kt saya ye zira_ts@yahoo.com

my note said...

wah best nyer.., dpt harga runtuh.... bertuah betul kak ati, masa wani g nilai 3, nk beli mug vantage 2, harga nya RM 4.00, x jadi beli... g merayap di masjid jamek.. harga mug RM 3.50, x jadi beli merayap di Chow Kit.. harga dpt RM 1.50, terus beli.........

@ty_farEd said...

iedayah ~ nak cop..??hahaha..kene datang ek... ti i copkan tuk u... :p

azizzrif ~rm 2.9 mahaL lagi taw.. kat situ dapat Rm2.00 jer.. kire ok lar kan.. tu i beLi sikit jew...heheh
nanti i email kat u ek..

my note ~waaa..betul ker sampai Rm4 hengget..??!! memang mahal...!!nasib baik rajin survey...dapt lar murah kan... :)