Wednesday, June 16, 2010

teMpah kad kahwin~

pagi2 nak update...

sementare nak carik mud nak muLekan kerja yang meLambak2 tu...!! uuhhhh...


nak cerite yang maner ek...~ngeee

okey..pasaL kad kawen...

waLaupon Lari sikit dari timing... tapi sTill mampu kiteorang kejaR..~ngeee


isnin peTang..aku kuar opis awaL sikit... pukuL 4 Lebih kurang..

kebetuLan en tunang pon seTeL keJer siTe cepat.. so kiteorang decide nak pergi jugak ari senin tu....

seperti sedia makLum kat n3 ni kiteorang pergi wat kad kawen kat SINI : GARAZINE DESIGN kad kahwin


kedai nyer agak tersorOk sikit.. tapi kaLo orang famiLiar area kLang tu may be tak de masaLah kot..sebab terLetak bebetuL depan area bas ekspress nyer tempat yang Lamer tue...

memuLe tu saLah tempat gak kiteorang... tapi nasib baik cepat gak 'tangkap' tempat tu kat maner sebenanyer...~

so..sampai lebih kurang puKuL 5 suKu kot...

~ banner di pintu masuk~






~ selalu nyer kedai akan letak contoh kad kawen dalam sticky aLbum or binding kan... tapi kat sini Lagi senang..kiteorang masuk jew die soh piLih kad dari contoh2 yang tersusun kat rak ruang kedai tu...memang banyak n senang nak tengok ok..!!~


aku terus kutip 5-6 keping...eerrr... 9-10 keping kot yang aku pekenan untuk dipiLih...




memang kat sini harga kad agak murah..piLihan pon banyak.. bersesuaian ngan kad tu sendiri n baJet aku yang ciPut ni..~ngeee.. 
kaLo nak carik grand2 sangat kat sini takde..
eeerr...tak banyak piLihan...

aku terpandang board paper bag offer...


~ Rm 0.55 per pC..!! nampak tak note kuning kecik kat kiri tu..
note tu tuLis..price offer jadi Rm 0.45 per pc..!! Lagi murah kan..!! aku tengok yang betul2 punyer..agak cantik..!!
tapi..ape kan daye..aku dah beLi awaL2 dah goodies bag tuk cenderehati aku nanti....~sob sob...~ngeee
eerr..tak per..aku suker yangaku nyer tu jugak..heheh~

ok..Lupekan...

kat sini.. aku wat banner sekaLi.. asaL nyer aku maLas tak nak buat.. sebab aku pikir nanti Lepas kawen buKan boLeh guner dah pon kan...
nak wat frame pon terase begitu besar...!!hahahaha...

tapi memiKirkan... nak Letak depan Lorong rumah..
bagi senang orang nak carik rumah aku nanti kan..
so..aku buat jer sekaLi..
tak per lar..boLeh simpan buat kenangan hari tua nanti kan..~ngee


~ ter 'bLur' lak..tapi ni jer yang ade...huhu
Besar kire macam nie Lar..kaLer jew aku tukar.. pink Ok..~

nak Letak gambar kiteorang..??
tu tak decide Lagi... rase macam tak Letak kot... aku ganti gambar cincin kiteorang...~ngeeee


~ pekerja yang ngah isikan details wat kiteorang tu.. 

bayar deposit..

ok..setengah jam..done..
.
.
.
nanti dierang email draft kat kiteorang..
.
.
.
proceed..
.
.
.
Lagi 2 minggu aku dah boLeh amik...

howyee..seTel satu Lagi kerJe..
tak yah penin2 dah... :)

13 comments:

Meey@ said...

aty, ai tgk tajuk entry u pun, ai da teruja..haha.mcm nak g tempah kad kawen skang jugak.over kau.haha.

ai rasa mmg berbaloi sgt buat kat situ,sbb kadnye cantek2 n murah sgt.sesuai utk kita yg bajet so-so.haha.aty, kat website dia tulis cth rm0.50 sen utk 1000kan.harga tu da termasuk artwork and etc ke?atau mmg da fix?

@ty_farEd said...

hahaha... i ni lagi teruje raw... :p

memang murah..!! lelagi tuk i yang memang bajet dalam hal kad kawe nie..!huhu.. harge yang die tulis kat situ termasuk artwork and segaLa bagai lar.. tu yang i cakap sangat murah tu...!! kire fix price ar..

my note said...

yeay2..., dh siap 1 kerja dh...., x sabar nk tengok hasil nyer.....

fikaryna said...

best la rege box gift 2..ryna dah lps..utk adik leh g survey sana ek..

wah, dah setel 1 lagi hal ehwal kawen mesti lega kan..so boleh proceed yg lain pulak..huhu..

@ty_farEd said...

my note...~ yupp.. nanti dah siap 2 minggu lagi share ok... :)

pn fikaryna ~ memang siyes lege sikit..!! huhu.. haa.. harge memang murah taw.. adik i nak kawen nanti pon i suggest beli paper bag kat situ jugak... :)

farahfatihah said...

yeayyyy dah tempah pun akhirnya kan aty!!!

asna cute said...

yeay! yeay! kad nak siap dah hehehe =)) nak nak nak kad jemputan hehe~

@ty_farEd said...

fara ~yup...bising2 last wik.. akhirnyer tempah jugak...huhu

asna ~ baru tempah la asna...nanti dah siap..bagi alamat taw... glad rase nyer kalo kawan2 bLogger nak datang... :)

Meey@ said...

yekeeee.murah sgt la gitu.
oke, da bole confirm list tuk card.
haha..i tak sangke plak betul promotion yg v beg tu...murah sgt la aty!!kertas dia kualiti tak??geram plak ai tgkk..nnti da siap kad update oke.jgn lupe jemput..haha.

@ty_farEd said...

v beg tu memang murah.. i da tengok dah.. kertas standard.. kire cun ar.. tak de ar nipis sangat.. n boleh dikire berkualiti gak.. :)

i akan jemput sumer kawan2 bLogger i..insyaallah... :)

farahfatihah said...

aty, nak tnya, V-beg mutiara tu harga dia 0.55 sen? itu harga pas tempah kad kad situ ke or mmg harga dia? then, size dia besar ke kecik?

@ty_farEd said...

Fara ~beg mutiara tu die ade discount Lagi harge Rm 0.45 sen jer taw... but i tak sure lar tu harge tuk cstmer yang wat kad ngan die ker atau tak.. jap lagi die dah bukak i kol die key kejap tanye kan tuk u ek... size die sederhana..kire stndard yang macam selalu tuk letak cndrhti tu.. t i update kat 'umah' u key.. :)

farahfatihah said...

thanks dear...tp kalau utk customer yg wat kad je, u boleh tlg tempah kan utk i? heheh boleh la....yg medium ek size dia?hmmm nnti u tnyakan skali dia punya size ek..thnaks