Friday, June 11, 2010

pLan hari saBtu esok..

esoK sabTu...

... haRini ni aku nak seteL keje2 penTing supaye esOk bos aku tak de aLasan nak soh aku masuK opis esok..!!!

n haRap gak bos Ku tak beraPer nak rajin masuk opis esok..kaLau tak..kire kompem2 aku kene masUk gak..... ~adeyyy

seBab esok terLalu banYak bende nak diBuat tuk saTu hari...

pLan hari sABtu~

1) nak perGi niLai 3..Lagi sekaLi...

sebab Last wik tak daPat membeLi aper2... desebab Kan en TunaNg moody mengaLahkan aKu aku 'daTang buLan'...!!!

so..hoPe..esok aku dapat seTel perkare2 tertuNggak yang aku dah List Kan...

- door gift unTuk tetamu yang tak cuKup Lagi Lebih kurang 100pcs
- Ribbon unTuk door giFt
- boLa kabus buLat tuk waT pomander ball ~ baLance bunga ros yang buat hantaran tuNnag adik aku   banyak baLance... so Ley buat at Lest 3 pomander baLL yang besar..!!
- buNga untuk wat hanTaran ~yang ni paLing penting...esok aku akan memborong bunga ngan sangat baNyak..!!
- Sejadah ~ni hantaran untuk en tunang...yupp..ariTu dah beLi kat mydin..tapi sangat tebaL n tak Ley nak dimasuk daLam bekas hantaran aku tu...!!! so kene beLi yang nipis sikit lagi satu.. yang dah di beLi tu....?? kiteorang dah guner...huhu
- karPet besar ~eeerr...yang ni kaLau ader baJet buLan nie... nak beLi kaLer piNk.. tang aku beLi mase bertunang ari tu aku dah bawak pergi ~rumah Lepas kawen aku...

so..setengah hari cukup tak kat saner..??

en tunang bekerje haLf day esok...kene pegi sendiri...~ngeee

2) nak pergi kedai wedding card kat kLang

sebeLom ni nak pergi kat member en tunang : Kad kahwin PINO DESIGN  yang aku dah mention kat SINI

tapi susah nak arrange masa.. n jauh...
n yet...kiteorang nak tempah 300pcs jew...biLer dirisik.. harge semakin mahaL n diLuar baJet aku...
ingat...baJEt aku tuk kad kawen aku ni ciPut jer Ok..~ngeee

so.. atas cadangan seorang teman bLogger : Ini MEEY@ aku decide tuk pergi ke kedai kad kawen kat SINI : GARAZINE DESIGN kad kahwin




 
 ~ aku suker yang simpLe2 macam nie.. ceehh..sedangkan tak mampu nak yang mahaL2...~ngee
design ok gak...waLaupon tak de yang macam aku nak.. tapi sesuai ngan baJet..tu yang paLing penting... masih ader daLam baJet aku...murah ok..!! huhu..*kedekut betuL aku ni...~ngeee


 ~nak canggih  sikit pakai kad skroLL..yang ni kene bagi by hand kot..tak Ley pos..nanti mesti dah tak jadi skroll...~huhu ...agak nyer ar...



nak yang 'canggih' sikit pakai yang edisi poKet nyer...


masaLah nyer iaLah :

kedai tu weekdays bukak sampai pukuL 6 jew... tak sempat nak keJar..

sabtu puLak pukuL 2pm...haLamak...
n ahad TUTUP..!! susah nyer....!!!

so.. kaLo set apoinMent abang KahairuL tu Ley tunggu sampai pukuL 4pm jew..!!

oowww...aku tak pasti samaada aku sempat kejar dari niLai3 then amik en tunang terus ke kLang before 4pm..!!

so macamane tu... patut ker aku set minggu depan jew...??
uuhhh...bertangguh Lagi...*sigh..

3) MajLis doa seLamat masuk rumah baru ~rumah Lepas kawen nanti

ok..rumah aku dah 80% sudah siap... tinggaL langsir jew tak pasang Lagi..sebab kakak jahit tu yang tak siap kan...

but hope sebeLom ramai2 datang rumah kiteorang esok.. langsir sLinding dapat disiapKan... n terus dipasang....

jemputan : hanyer famiLy jew... mak ayah..n adik beradik termasuk ipar2 aku...
tu pon dah cukup meriaH kot.. lebeh kurang 10 orang...

rumah tu dah Lamer kosong.. so.. nak buat majLis doa n soLat berjemaah bersame.. bagi barokah sikit... pastu ade jamuan kecik... 

kenaPer mesTi buat esok...??!!

sebab..1st ~tengah excited pindah rumah baru..!! ni Lar mase nyer nak buat n panggiL adik beradik berkumpuL soLat berjemaah temasuk en tunang aku n bakaL adik ipar aku dePot...

2nd ~ sambutan fathers day tu ayah aku... eerr..aku tak tau biLer exacLy tarikh..cume tau buLan ni.. n yet..tuk ayah aku..tak tau biLer lagi nak free..sebab ayah aku tu memanjang bz jew.. tupon siang ade pertandingan menembak...~ngeee...hope sangat maLam die Ley join samer....


3rd ~ paLing penting sebab ahad ni besday en tunang...!! so..aku rase Lagi sonok kaLo dapat sambut ramai2 tuk die macam tu.. buat bacaan doa selamat tuk die n kiteorang sekaLi...sukernyer...!!!

4th ~ nak sambut sekaLi 1st wedding anniversary tuk abang n kakak ipar aku~kak nor... hope bekekaLan hingga kehuJung nyawa... akceLi last wik Lagi a'sarry nyer.. tapi..memang niat nak sambut esok sekaLi..

ooww..sibuKnyer..petang tu aku dah sibuk beLi barang2 tuk jamuan puLak.. nak beLI aper pon tak tau Lagi... nak simpLe2 jew.. yang penting kenyang n sumer boLeh makan...

kaLo nak wat lain kaLi memang tak tau Lar puLak biLer nak wat.. sebab masing2 sibuk..!! n aku sendiri setiap minggu banyak pLan...yang berkaitan haL kawen ni Lar...

aHad ni.. mak ayah aku puLak nak pergi kuanTan... soRang Lagi sepupu aku nak bertunang..

aku...eerr...tak pergi kot.. mintak toLong amik gambar banyak2 jew...
sebab pLan ahad ni puLak ~aku  nak cat biLik pengantin kat rumah mak aku puLak...barang sumer dah keLuar..senang sikit kerja2 mengecat nanti... ooowwhhh... banyak nyer bende nak buat minggu nie...!!!

hoPe sumer nyer bejaLan seperti yang dirancang.... insyaaLLah...~

so..nex wik.. banyak ar story nak share kat sini kan...terutamanyer pasaL haL pergi niLai nanti..howwyyeee...!!!



10 comments:

farahfatihah said...

wahhhh hectic sungguh weekend kamu nnti...enjoy k!!

aini said...

awak....just nak share..time sy tunang ari tu sy ade g beli karpet kat little india klang..ala..kedai yg hujung sekali lepas jembatan.sy beli karpet shaggy yg ade bulu halus n kasar..besar gak la karpet tu..sy dapat rm300 je..ari sebelom tu sy ngan my mum konon nak g beli la kat kl ingat bleh dapat murah..tp puas bejalan kat area jalan TAR tu karpet jenis shaggy yg cam sy beli tu paling kurang diorg bleh bg pon dalam rm500..so why not awak g survey dulu kat kedai tu petang ni ke so awak bleh compare..hehe =)

@ty_farEd said...

farah ~yeah..dapat membayangkan betape penatnyer i nanti...uhh..

aini...ooww...i know that kedai..!! really muarah..??!! ok.. i akan pergi petang ni...howyeee....~

aini said...

tp u kene bodek2 dulu pakistan tu..mak i la yg tolong tawarkan..mak i smpai kata "awak pon hensem cam pelakon hindustan..apa nama tu??shah rukh khan...."hahahaha....lawak tol time tu.. =P

tp price die letak takde la mahal sgt compare ngan kat kl yg i g survey the day b4..

Meey@ said...

wahhhh..semoga bertenaga di hujung minggu ini! kamu, nnti buat entry psl grazine design tu eh.tgk website dia mmg cantek n sgt la berpatutan.kalau besh, i confirm buat kat situ jgk.haha.
gud luck!=)

@ty_farEd said...

aini ~thanks for ur advise..sangat bergune..!! hahaha...kene puji lelebih ar ni ek...ok ok... saye buat..

meey@ ~ awak yang bagi addrss kan..thanks ek.. saye dah tipon dah.. n nanti kaLo sempat esok nak pergi...nanti saye update awak per cerite nyer ek...

ElyaElmo said...

amboi bzz nyee dieeeee...ha3...
sebenarnye bulan 6 ni..mmg bulan yg sngt bz pun..hu3 ramai org kawen..bnyk persiapan nk buat...ramai org bedayy..ha3....
and klo nk jadi kan cost wedding kad ciput...cer design sndiri..or my bf bleh ambik upah design kad gak.....

promote jap :D

iedayah said...

yang kuatkan semangat eh.chaiyok chaiyok..go aty go..if ai r,mau pitam ni..ahaks..

@ty_farEd said...

ElyaElmo ~ betul Kew bf u Ley design kad kawen...?? ley ar toLong design kan tuk i..nak kire macamaner tu ..??
kaLo i design sendiri alamatnyer tak jadi kad kawen nanti...~ngeee..email i taw bagi tau detaiLs...pLz

iedayah ~ hahaha...kaLo i pitam kat saner nanti i mention kat sini...pagi2 i dah kumpuL semangat kuatkan hati nak ikut scheduLe ari nie..adeeyy...yeaahh..chaiyuk..!! :p

my note said...

bz nyer..., xpe2 uat slow2 ye..