Wednesday, June 02, 2010

KAD KAHWIN tak buat Lagi..!!!

biLer bLogwaLking n bace cter b2B Lain..terase macam....

waaaaaaaaa....banyak Lagi yang aku tak seTel...!!!

tetibe aku baru tersedar yang aku Lagi 3 buLan nak kawen...

dan dah masuk saTu fasa yang sepatutnyer aku kene seteLkan urusan PeJabat agaMa..
tapi tak sempat lagi nak beLek..uuhh...

aku terLupe sekeJap..sebab terLalu sibuk ngan perihaL ~ rumah Lepas kawen aku tu nanTi...

sibuk membeLi kelengKapan..
sibuk menyusun aTur rumah..
sibuk memikirkan pasaL cat...
siBuk pasaL Langsir....~ngeee

so..sekarang...wake Up..!! aku kene foKus baLik pasaL nak kawen ni..!!
Lagi 3 buLan ok....~

paLing dasat aku rase biLer KAD KAHWIN aku tak buat Lagi.....!!!!! ~huwaa...rase macam mau nangis....~

 ~ conToh sahaJe ok..~
aku suKer kad kawen macam ni..!!

dan tetibe masuk ofis pagi ni..aku terus On9 jaLan2 carik pasaL kad kawen ni....

hurrmm..miniMa order 500pcs....

aku nak tempah 300pcs jew...

ok...sebab bajEt aku tak besar...~ngeee

memang biLer tengok kad kawen orang Lain yang grand2..teringin rase nyer nak buat jugak.... canTik..!!!

tapi aku ade aLasan sendiri kenaper aku berpikir banyak kaLi untuk tidak membazir kan duit aku pade sumtin yang aku pasTi orang Lain tak akan simPan Lamer...!! dengan kaTer lain..orang seLalu nyer akan buang kad kawen tu selepas beberape ketike attend wedding aku tu nanti...samer macam membuang duit aku...!! aku Pasti..~ bukan kedeKut...bukan ceRiter pasaL mampu atau tidak.. tapi.. kaLo boLeh aku cut cost  ape saLahnyer kan aku berJimat...
so..bagi aku agak membazir...~ngeeee

ni suMer pendapat aku jew...

kaLo orang Lain nak bagi kad kawen yang grand2 kat aku..aku suker jew sangat... sebab canTik tuk aku teLek dan beLek....huhuhu

Lagi pon..saper kaTer ngan baJeT kecik..tak Ley buat sesuaTu tu nampak canTik kan....~ceehhh...sedangkan memang nak baJet....weeeeee.....

kaLo ikutkan ...Ley jew kot nak DIY sendiri..tapi kekangan Masa Ok...~ yang sedia ader pon aku tak mampu nak keJar dah..~ngeeee

 ~ kad kawen Puan Noe -bLOg Misi 5 April 2009 ~
 nie Pn Noe tu buat sendiri...die memang kreatif...!! uuuhhh.. aku tak mampu design sendiri...~ngeeee

aku suKer kan kad kawen yang putih or piNk or off white pLain.... n simpLe...


~ simpLe n eLegent ~
tapi errr..... diLuar baJet aku ar...~ngeee

~ ok..paLing tak pon macam nie... baJet sikit...~huhuhu

~Direktori Kad Kahwin Malaysia~

singgah sekaLi bLog kawan en tunang yang buat kad kawen kat  
SINI : Kad kahwin PINO DESIGN 

not bad... price pon ok.. cumer design tu beLom decide..

tadi dah mssg en Tunang tuk wat appoinment ngan member die tu..
kaLo boLeh nak jumper n diskas minggu ni..
nak seTel cecepat...!!

2-3 kad yang aku rase ok..canTik..n paLing pentig under baJet..
eeerr...koT2 Lar ley dapat muRah Lagi...~weeee
dengan harapan...huhu

 ~vintage fLoraL~







 ~sweet.. bunge rose..~
 


 ~ tetap simpLe..aku ok jew~




~ aku tak nak Letak gambar aku ngan die..so..ni ok gak kan..~



~ ade red rose..may be Ley tukar kaLer pink kot...~ngeeee












~ ok..yang nie betuL2 baJet..weeee ~


ok..cuKup...nanti rambang mate... 
kene ingat..kat kawen aku mesTi Lar under baJet...~ngeeee


hope minggu ni Ley seTeL dah...
buat tempahan...cepat siap..n cepat hanTar..


ingaTkan en tunang tuk toLong beLikan sTamp..

ni Lagi satu perihaL seTem...
aku nak jugak buat seTem macam
*
*
*
*
*



 ~ STAMP sendiri...!!! besh kan...~

harge : sekeping Rm 0.60..berbaLoi atau tak...??

aku buat kad pon nak baJet2..huhu
ok..setem gambar aku ngan die.. may be Ley jew wat sikit kot..
bagi pade kenaLan2 rapat..
or pade memeber bLogger b2B ...

akan dipertimbangKan...

6 comments:

my note said...

kak ati...

Nk bg tips..

before g vendor pastikan apa yg akak nak, nanti senang nk diskusi dari kertas sampai la harga...,klu akak dh ader design, dh ader bayangan... leh cut cost, maybe leh dpt satu card dlm RM 0.30..

Meey@ said...

cube tgk sini---->wwww.grazine.com.
kat sini pun murah n design cantek2..=)

~Ayu BnSyg~ said...

Dear you nk ajk brape jemputan yg you nk order 300 kad je tu? Just nk tau sbb saya pun nk plan gak for my wedd nnti

@ty_farEd said...

my note ~ waaa..betul kew ley dapat sampai rm 0.30..??!! tu lar yang saye nak carik..!! :p

meey@ ~ alaaaa....tak ley loading lar..naper ek...

ayu BnSyg ~ jemputan i 600 jew..hahaha...sangat bajet kan i..tapi siyes memang jemputan i tak ramai taw... :)

Meey@ said...

sorry bebeh.i terbubuh wwww 4 kali da.ni adress betul.www.grazine.com.

~Ayu BnSyg~ said...

Oh x pe janji nikah. Sbb Ayu nnti nk wat skali majlis je. Kira combine skali la sbb tu yg Ayu tanya nk cr pengalaman. Thanks :)