Wednesday, June 02, 2010

obses gReen n pinK addict

waaa...tajuk n3 tak Ley bLah..huhu


ok..ini bukan n3 pasaL kawen Lagi...~

tetibe nak ceriTer pasaL kaLer kenaPer...

huhuhu..~saJer jer...

seba..due tiGe menjak ni terase kaLer begitu obvious ngan aku.... eeerr...memang dari duLu lagi pon...~ngeee
dan sekarang ni makin terase sejak en tunang ade daLam liFe aku..cehh..
dah tentu lar  pink its my feveret kaLer..n hijau..kaLer kesukaan en Tunang...





seBab biler sorang peminat kaLer pink kene duduk seRumah ngan orang yang obses pade kaLer ijau..
uhuukk...kene banyak toLak ansur..

adeeyy.. pasaL kaLer pon nak jadiKan isu kan...~ngeeee


aku bacer..

orang minat kaLer HIJAU :
Warna Hijau adalah satu warna yang melambangkan sensitif dan cita-cita yang tinggi. Ia mempengaruhi tumbesaran, simpati dan ketenangan. Ia berkaitan dengan individu yang boleh dipercayai, berdikari dan minda yang terbuka. Warna hijau muda menunjukkan kebolehan penyembuhan. Ia adalah warna kekuatan dan persahabatan.Makin gelap warna hijau mempengaruhi kepada kegopohan, cemburu dan ketidakpercayaan.

orang miNat kaLer PINK :

Merah jambu adalah warna kasih-sayang dan warna kesucian. Ia mempengaruhi keceriaan dan semangat setiakawan. Bila melihat dalam aura, ia menunjukkan kesunyiaan, kasih-sayang dan kecantikan. Warna merah jambu menunjukkan seseorang itu tidak matang, terutama warna merah jambu yang agak keruh. Ia juga menunjukkan seorang yang amat amanah, juga seorang yang mempunyai rasa kasih-sayang dan juga seorang yang berwawasan.





pasaL kaLer ni timbuL biLer aku beLi barang2 tuk umah yang akan aku duduk Lepas kawen nanti...waaaa..tak haBes Lagi upernyer...!!

ok.. bebaLik kiTer... kenaPer..?? sebab seTiap kaLi membeLi barang or perkakasan umah dah tak Ley beLi ikut aper yang aku sorang jer suKer... sebab yang akan duduk kat umah tu..iaLah..aku dan dia..

so.. waLaupon aku ni addict ngan PINK..tapi tak sampai haTi Lar puLak nak biarkan dia pakai suMer barang2 pink tu...~huhuhu...

aku perasan ramai gak b2B yang saMer macam aku..addict wit Pink...
*
*
*
*
*
*
*

"..LIVE TO THE FULLEST IN THE PINK CASTLE" 


2)  BLOG cik anor saliza :  ¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤
"A journey of my life....."
~ eerr...aku tak pasTi..tapi cik anor ni ade request Laptop kaLer Pink tuk adiah kawen n bLog die sendiri warne pINK..!! 


3) BLOG cik zielalala : rockonpink
~name bLog pon dah PINK~ tapi bLog tak pink pon..juz perasan baju tunang n tema suMer kaLer pink...~weeeee

4) BLOG cik puan faradiba : my favorite colour is pink
~dah terang2 pn faradiba yang baru seminggu kawen ni memang suker kan PINK...~ngeee

5) BLOG pn IRYANI ALIAS : Mrs Pink Belong to Mr Green
" It's all about us... "
~yang ni memang aku suker...!! samer macam aku..hubby die suKer kan hiJau jugak..n die addict with pINK..!!~

6) BLOG cik OGY yang nak kawen 26 june ni : ~A Journey Towards Happiness...♥♥~
" so shabby PINK "
aku perasan 'home sweet home' die combination kaLer pink hijau...!! sangat cantik..!! 

7) BLOG cik sue mRs. pink : suegman impian wedding
name nyer Lagi dah Letak 'Mrs. pink' kat situ...!!

8) BLOG Pn Harzharun : tales about white lace and tiara
" so, lets love lead the journey"
kawen kaLer PINK jugak... n die kate Laptop skin kaLer piNk...kompem2 memang peminat PINK..!!
and yang besh jugak.. hubby die pon suker kan kaLer HIJAU same macam en tunang aku...waaa... samer combination pink pLus hijau...~weeee 


*
*
*
*
*
*
*
ramai gak yang begitu PINK addict..!! kite2 ley geng... :)

ader saper2 Lagi addict ngan PINK or obses hiJau...??


~ ok...tapi satu2 nyer bende yang aku tak kan buat kaLer PINK ialah...
PUTEH aku...
eerrr...namer Lagi PUTEH kan..ner Ley tukar kaLEr pink...~
dan aku tak akan buat... tak akan OK...~ngeee




tapi bende Lain..PINK tetap piLihan...weeeee


ok...berbaLik pade obses gReen n pinK addict 
kat umah Lepas kawen kiTeorang tu Nanti...
*
*
*
*
*
*
*
beberaper bende n perkakasan yang aku dah beLi..
dengan 2 kaLer ni...
PINK and HIJAU







~ eerrr..maaf kan jer lar aku ek..sebab tong sampah pon nak jugak Letak...~ngeee
waaa..PINK tetap dominan..huhu~



~hahaha.. yang ni NO komen Ok..~ngeee~


~ tuala daPor...seharusnye...hahrah~

ok.. meLalut dah nie...huhuhu... banyak jer Lagi kot..tapi..ok..cuKup...
muntah hijau pLus pink nanTi...~ngeee


dan unTuk kawen aku.. cuMe ini~
*
*
*
*
*
*
*
Tq Tag jer yang kaLer hiJau n Pink




or may be..


hanTaran..
tema aku kompem kaLer piNk...
n tema en tunang kaLer hiJau fResh..



16 comments:

.:Mrs. Engineer:. said...

cntik combination dua kaler tu... :)

@ty_farEd said...

pn yanie... memang kene terime...~huhu

farahfatihah said...

ala yg obses pd biru n purple xda ke hehehe

Ogy said...

salam ziarah..akak pun peminat pink-hijo jugak...kombinasi 2 warna ni sgt menarik dan romantiss...

sue mrs.pink said...

hai..kite serupe la..su pun suka pink ijau...

harzharun said...

me!!..pink addict...laptop skin kaler pink ok...
hubby suke ijau!

@ty_farEd said...

ogy & sue mrs pink ~ kiTer ley jagi geng..!!! weeee

farah ~eerrr...i ok jew wit purpLe..
purpLe yang tuk theme kawen u tu cantik..!! but not bLue..hihihi

@ty_farEd said...

harzharun...waaaa...sameLar kiter..!!laptop skin n kaLer luar pon i wat pink kaLer...

errr..ramai gak lelaki suker warne ijau ek... :)

ZARA said...

dulu masa sekolah obsess pink. Pastu met a fengshui lady and she says my lucky colour is yellow. so, im into yellow now...

si dia pulak tak da warna favorite... tapi baju dia mostly hitam... so hitam lah kot... huhu

iedayah said...

wow..pink lover mempunyai sifat kasih syg..i rs blh + lg r.pink lover ni jenis org yg romantik kn?huhu..lembut n ayu je l8 u..=p

ElyaElmo said...

elya obsess ngn merahhhh ..ngeeeeee :D
psst psst kete kiter sama kaler laa...

@ty_farEd said...

zara ~ hahah..i tak tau puLak i nyer lucky kaLer ape.. tapi..adik i pon selalu cakap i nampak berisi n more shining if i'm wearing yellow..!! but i'm still suker kan pink so mucchhh...susah nak tukar~ngeeee

iedayah ~ eeerr..romantik ek orang suker pink nie...huhu..nanti i kene kaji baLik.. may be La kot... sebab pink penuh ngan kelembutan.. but i tak lembut pownnnn...!! heheh

ElyaElmo~ merah i suker jugak.. ingat wedding nak pakai theme merah.. tapi pink tetap pujaan hati ku..~weeeeee....
heheh...kereta kaLer puteh sangat susah tuk di jaga kan...uuhhh..

my note said...

as a women.. klu saya cakap, saya x suka warna pink, mmg x leh caya la, I love pink but not too addicted, lately suka plak warna purple ngan pink, nampak sweet jer....

Nurulhuda|Adlie said...

eh i suka pink gak, nape takde kat list, hehe..

@ty_farEd said...

nuruLhuda ~ i tak perasan lar u suker pink jugak... cowi.. :) i edit baLik ek..letak jugak...

thezaila said...

i like pink too!!! tonne hijau ni n pink sangattt cantik.. rasa mcm nk nanges..