Wednesday, June 09, 2010

episode 4-RuMah lepas kawen~

seminggu dua ni aku tak de aper nak update pasal perkembangan kawen aku...

sebab terLalu sibuk ngan haL nak pindah rumah Lepas kaWen nanti...

siBuk mengecat umah...
sibuk ngan perabot Baru..
*
*
*
*
*
dan baru semaLam aku pindah kan set perabot biLik aku dari umah mak aku ker umah baRu aku tu...
waaaa......sungguh Lelah ngan haL ~rumah Lepas kawen ni...!!
*
*
*
*
*
*
ok..70% dah siap...
may be nex wik aku dah boLeh fokus baLik ngan kisah haL aku nak kawen semuLa..
3 buLan tu tak Lamer dah...!!

oooww.... sabTu ni aku nak pergi niLai 3...again....
akceLi..sabtu Lepas aku dah pergi seLepas baLik dari kenduri kawen sedare aku kat sereMban...

tapi.. disebab tetibEr angin ribut datang meLanda hati en Tunang...
so..unTuk aku...
tak de aper yang dibeLi...
sedangKan List berderet2...
hiLang mood ok..!!

aku tak nak cerite pasaL mood swing macam orang nak datang buLan en tuNang....!!!


okey...Luperkan..bende dah Lepas....
kat niLai 3 Las wik.. en tunang beLi bekas tuk wat hantaran...
aku suker kan 'peti harta karun' yang die nak bagi pade aku tu...!!
canTik sangat...!!
eerrr...aku yang piLih...~ngeeee

so...yang tu aku update Lain kaLi di Lain n3 ok...

kaLi ni aku masih nak berceriter tentang hal ~rumah Lepas kawen kiteorang tu nanti...

caT rumah

ruang tamu& dinning hall
(warna asaL : biru)
(mak aku cakaP kaLer pepeL..eeerr.... susah nak dibangKang..nanti die cakap aku yang rabun kaLer...!!)




dan kaLer selepas di cat
*
*
*
*
*





~ruang tamu n dinning haLL~

beLom abes cat kat bahagian hujung..n kene touch up cikit..tapi cat dah habes..dan tak sempat nak gi beLi lagi...!!
Perabot ~ mase amik pics ni beLom masuk perabot Lagi...
maLam semaLam baru pindah masuk barang..
penat tak hiLang Lagi ni...eerr..aku tak angkat pon...huhu

master bedroom @ biLik aku 
(warne asaL : krim kuning)



~ sebenanyer elok agi cat nyer..tapi terase terang lak..huhu~

so..tukar kaLer ni..nampak Lagi redup..

~perabot aku dah sampai...!!

sonoknyer... ngan suasane yang same ngan biLik aku kat umah famiLy aku..perasaan tdo sini semaLam tetap samer..paling penting..tidor Lena...~weeeee



~en tunang n kawan ngah pasang baLik perabot aku yang direLaikan satu2 sebab tak muat masuk Lif...!! *tu part paling aku menyampah kaLao duduk umah tinggi2 nie...~ngeee

bahagian rumah yang aku tak cat Lagi iaLah
*
*
*
*
*
*



~ daPur-sebab aku rase kaLer die ok Lagi..n Ley match wit kaLer bahagian Lain ~

*
*
*
*
bahagian yang kosong tu untuk Peti ais yang tak ader Lagi~ngeee
eerr... bukan nak beLi yang besar pon..
tapi dah tak ade aper lagi nak diLetak buat sementare ni...

~ Langsir satu rumah termasuk biLik dah tempah... tapi tak siap Lagi..may be esok kot..~

nak tunjuk kat baLkoni Luar tu... sTill kaLer biru.. 
aku nak wat samer macam kaLer dark cokLat fixture wall..
kene beLi cat duLu...




n Pintu kaLer hiJau tu..eerr..tu tak pasti Lagi..
kaLau rajin aku akan cat sumer pintu kaLer puTih or off whiTe...
KaLau rajin Ok...~ngeee
tapi yang pasti bukan dalam mase tersekat ni Lar...

  perabOt
ok.. bagi aku..yang basic dah cukup lengKap

seT sofa
*
*
*
*
*
~ L-shape..5 seater.. macam yang aku nak..~
akseseri banTal kecik tu nanti aku beLi kaLer Lain..n tambah Lagi kot bagi banyak2...



6 kaki raK tV CAveNci
*
*
*
*
*
~ aku suKer.. baru jer sampai tengahari tadi...weeeeee~
sedangkan beLi dah sebuLan Lepas dah..


meJa makan
*
*
*
*
*
~ ni 1st perabot yang aku beLi n sampai umah aku..~


so..buat mase ni..ni jer yang aku mampu beLi..
suMernyer sederhana n biase2 jer kan..
nak beLi yang mewah2 n mahal2 rasenyer..
beLom masenyer...~ngeee
ceehhh..sedangKan tak mampu tu...huwaaa..!!

percaye atau tak.. ketige2 perabot kat atas tu..
aku beLi Lebey kurang Rm1K jew ..!!
siYes aku tak tipu..

Tips aku : yang penting kene rajin mencarik..
n masuk jew sumer2 kedai even bukan kedai2 yang branded pon ok...

perabot biLik - sedia ade sejak 4 tahun Lepas Lagi..
carpet - aku beLi untuk biLik kat umah family aku mase bertunang aritu..

perkakasan dapur - microwave/toaster n etc kebanyakkannyer aku dah ader mase aku dok menyewa n keje kat Kl sejak bertahun2 Lepas Lagi
segaLe pinggan mangkuk periuk beLanga - aku pinJam mak aku..~ngee

ok...sTop talking bout ~rumah Lepas kawen ni Lagi..!!

Lepas ni foKus pade kad kawen yang tah biLer nak pergi n urusan pejabat agama yang tak stat pikir aper lagi..

owww... haL cenderahati..tQ tag..hantaran..tak seteL lagi..
banyak lagi..!! 

5 comments:

farahfatihah said...

wahhh dear!! cantiknya!!!! bestnya dpt duk skali pas kawen....jelesnya!!!

masmOna said...

serius ke babe u dapat 2 perabot tuh less than 1 k???! Gilak ah. Murah oke. Suka suka.

Bestnya u dah ada rumah. Tak sabar nk ada rumah sendri jugak. Huhu.

@ty_farEd said...

farah ~mekaseh... :)

masmOna ~ bukan 2 barang..tapi 3 taw..kire murah kan... :)

iedayah said...

yang..ctiknye umah u..set sofa u sgt deboom..huhu

@ty_farEd said...

iedayah ~ eerr...maLu.. hehehe.. :p
sofa tu yang murah2 jew...