Monday, June 21, 2010

hunting barang hantaran..and setteL..!!

setiap minggu ade jer plan nyer.. Lagi 2 buLan lebih jer nak kawen nie.. memang aku dah sangat2 panic.. so..every singLe day.. aku wat pLan aper yang patut n harus di buat.. 

sampai kan en tunang cakap semaLam.."biLer Lar dapat rehat lepak2 ujung minggu Lagi" ~ngeeee..

maner tak nyer.. wiken jer keLuar dari pagi sampai kemaLam.. semate2 untuk kawen ni.. bukan berdating2 di tepian pantai atau ke panggung wayang.. tapi.. berjaLan merentas shah aLam ~kL mencari barang persiapan tuk kawen.. 

teringat mak aku cakap..~Lepas kawen nati.. ko rehat Lar puas2... ~oooww...hopefully........................

ok.. buKan nak cerite pasaL rehat2 nie..
sebab macam dah tak banyak mase nak dok Lepak2 nie...
unLess... aku berenti kerje.. n mengadap pasaL kawen ni 24 jam...huhuhu~ tapi ape kan daye.. aku begitu banyak komitment yang memerLukan aku bekerja tuk mendapat kan sumber pendapatan Ok...~ ngeee

nak cerite pasaL hujung minggu aku yang.......memenatkan..!!

shopping tuk aku tak penat... yang penat nyer.. meredah jalan kesane sini.. dan yang paLing dasat.. berpusing2 di car park shopping maLL berpuLuh kaLi tuk carik paking...!!!
uuuhh..kenaPelah aku tak beLi kereta auto ari tu...tak Lar sakit kaki aku ni....~eerr..termasuk kaki en tunang...~ngeeee


ape yang aku hunting...~

1) kasUt untuk hantaran ~aku dan en tunang


~ jangan tanyer beraper tinggi kasut aku.. sebab aku pon tak tau..uhhukkss...

yang aku tau.. aku terase aku menjadi sangat tinggi.. dan aku suker sangat..!! hahahaha.. kasut yang simpLe.. sikit gLam batu2 kat depan.. yang penting..ia bukan sekadar cantik tuk hantaran..tapi aku tak sabar nak pakai Lepas tu...!!! huhu~

asaLnyer nak carik off white kaLer.. or wHite.. tapi memiKir kan kaLer tu aku nak buat beLi kasut tuk aku pakai mase majLis kawen aku nanti..so decide beLi hitam nie... 

untuk kasut aku nie...aku memuLe dah pergi One Utama... tapi kedai yang aku biase pergi tu tutup for renovation puLak...!! sungguhlar aku frust Ok.. ~

ingat kan nak pergi ker kLCC tapi teringat ader jugak kat mid Valley... so..terus lar pergi ke saner dari OU tu..~
n naseb baikLar ader... sebab dah sangat penat mencarik paking sampai lebih 1/2 jam...!! dah dapat..tersangat jauh puLak dari lift or escaLatot...~ adoyai.... daLam mid tu puLak..punyer Lar ramai umat...!!

ok.. sebab ari sabtu kot...

dah dapat aku punyer.. carik sekaLi kasut en tunang..

dah pekenan tapi tak der size.. !! ooww..kaki nyer dah membesar..hahaha.. tu pon awaLnyer en tunang ingat kasut yang besar.. biLer test.. kakinyer yang besar...!!hahahah...

so..terus baLik ke shah aLam nak ker jusco bukit tinggi kLang beLi kasut en tunang ni di saner..
*
*
*
*
*


ok...so DONE pasaL kasut..


2) hand bag @ cLutch ~untuk aku



~ sumber : en googLe ~


asaL nyer aku nak beLi cLutch bag.. aku memang suKer kan nyer..!!walau pon kecik n tak praktikaL.. tapi.. tuk sesekaLi pakai biLer pergi function or wedding bergaye cikit kan..cehhh..~
  dan disebab kan itu.. last 2 month aku dah beLi satu kaLer hitam.. yang sepatut nyer sepasang tuk pakai ngan kasut hantaran aku tu nanti... ader batu2 jugak... cantikk..!! eerr.. bagi aku Lar...
aku beLi sebab mase tu ade saLes...!!



aku dah pernah pakai..sekaLi jer..
but now..aku menyesaL sebab beLi haritu...!! sedang kan aku plan tuk Letak dalam hantaran en tunang nanti..  n aku tak kan beLi Lagi satu cLutch bag yang Lebih kurang samer..!! tu beLom masuk Lagi koLeksi cLutch aku yang Lain..!! membazir ok...!!

aku ader terpikir tuk pakai jer Letak daLam hantaran nanti..sebab baru pakai sekaLi..!! n baru jer beLi..!! hahahaha.. but.. siyes aku tak nak membeLi tuk 2 bende yang lebih kurang samer semate2 tuk ini...!!  eerr..hope tak de orang perasan...~ngeee

so..biLer bagi cadangan pade en tunang ~kompem2 die setuju...
"jangan membazir" katenyer... ok.. sebagai ganti en tunang bagi aku duit tuk beLi purse.. yang aku nak terus pakai sekarang...sebab purse putih aku..dah kotor..~ngeee... tapi biLer pergi carik ahad semaLam.. tak de puLak yang aku pekenan...!! susah betuL rase nyer..!! disebab kan 1 jam kiteorang carik paking kat Sunway pyramid tu.. 1 jam Ok..!! sebesar paking sunway pyramid tu.. tapi tak de kosong..!! ooww..sungguh penat waktu tu.. Lagi stress tengok mud en tunang tang berubah sebab carik paking kemain susah..!! n disebab kan tu.. aku rase patut jugak beLi sesuatu.. so.. aku carik hand bag tuk pakai basahan... tapi.. biLer dah beLi.. tetibe sumer cakap termasuk en tunang soh aku masukkan daLam hantaran nanti...!! ciss.. kempunan aku nak meLaram duLu...hahahaha


~ its juz a small hand bag akceLi ~
tapi besar sikit ar dari cLutch bag...huhu




dan untuk bag hantaran ... DONE


ok.. ape Lagi yang dibeLi...

.
.
.
.
.
cicin en tunang..!!DONE
eerr.. tapi tak de gambar.. aku terus simpan jer..sebab kecik sangat..takut hiLang kaLo aku biar die bersame2 barang hantaran yang Lain...huhuhu~


Dan Lagi.. abes kan beLi bunger rose kaLer pink tuk buat hantaran nanti.. hari tu aku dapat beLi kaLer putih jer.. ni aku borong kat romantika shah aLam.. so DONE jugak...


nak combine kan ngan bunger nie..
.
.
.
.

Bahan2 untuk buat hantaran termasuk barang hantaran 98% DONE..

so..kerje2 menyiapkan hantaran boLeh dimuLekan sekarang..!!
eerr..maLam nanti..

and..sekarang.. aku nak sambung kerJe aku.. sebeLom bos aku bising Lagi...~ngeeee
tak tau kenaper terase sunyi sangat opis aku ari nie...

ader Lagi aku nak update... tapi.. next n3 ok...~

5 comments:

aDieyZa said...

slmt mendeko2 ye yunk..

my note said...

huhuhuu.. akhir selesai jugak pencarian hantaran kahwin kak aty..., yeya, x sabar nk tgk kak aty DIY hantaran tersebut, mesti chumil n cantek..........

mysarah said...

wah tingginya kasut tu u! charles n keith kah?? :D

cite pasal susah parking n ramai org, thats y la my bf tanak pegi tempat yg macam2. klo ada stesen komuter kat situ, dia sanggup naik tren tau. kadang2 lagi memudahkan sebab jln kat mesia ni tak pernah sunhi dari kereta ;)

Zainur said...

I tak start lagi beli barang hantaran. Gila bz tak sempat shoping...aihh

@ty_farEd said...

mysarah ~ i teringin nak tinggi..tak dapat tambah tulang..so..tambah inch kasut jer..hahhaha.. :p

owwwhh..siyes that time memang menyampah tahap gaban wit carpark maLL tu..huhu~

zainur ~kaLau pasaL shopping.. bz pon i akan lapangkan...hehehe