Thursday, July 22, 2010

banTaL nikah



kaLau duduk atas bantal gebu macam ni..boLeh tergoLek aku nanti.... ~huhu

remeh...
tapi penting kan...??
sekarang...
aku asyik terpikir pasal bantal nikah nie...
samaada nikah di rumah..
atau di mesjid..
harus ade bantal nikah kan...??

duLu aku rase tak penting...
eerrr..memang tak penting kan...??
atau aku sorang jer rase macam tu...
tapi... aku rase...
patut ade....!!




boLeh sewa kan..??
aku tak nak membeLi...
sebab aku nak pakai sekejap jer...

may be boLeh beLi bantaL jer...
sarung ader tak orang nak sewakan..??
aku memang bebetul tak tau pasaL ni...


aku nak bantal yang bebetul bantal...
macamane tu...
maksudnyer.. 
aku tak nak hanyer alas jer cantik..
tapi keras yang amat...
aku pernah jumper...
alas kabus polysterin jer daLam nyer...
peLik gak aku...
risau pecah ok...!!!

lelagi...
waktu duduk tu..
kompem2 tak senang duduk kan...
menunggu saat sah nyer nikah tu..
so.. aku nak bantaL yang akan membatu aku ngan en tunang...
duduk ngan tenang...
ceeehhh..sungguh demand...perasaan Diva...~Lalala


~ cantik...!! ~
carik kaLer puteh or siLver




~ agak2 Lembut tak bantaL ni..??ngeee~
aku rase ley beli alas sewa ni kot... n pakai bantal lembut sikit..eerr...agaknyer lar...




~ sangat klasik cantik bertekad... eearrr... cumer tak ngam ngan majLis aku puLak... !! ~


okeh...  
petang ni harus lar aku mencarik 
alas sarung bantal nikah ni..
may be nak carik sekali alas dulang hantaran...

tapi...
kat mane yer...*sigh...

10 comments:

Xora said...

sewa dalam ratus gak kan? saya buat sendiri aje (ok tipu, ibu saya jahitkan) jadi takde manik sgt, cuma kain pilih baldu. lepas kahwin leh bantai pakai smbil tgk tv :P

|Liyan| said...

alas nikah ni penting tau supaya kaki tak kebas... kompom kena lepak bersimpuh berjam2 sementara nak akad..ehehehe..

farahfatihah said...

aty, andam xsediakan ke?

gadis jumaat said...

ooh kalo ada alas, kaki tak kebas ek? huuuuu tak laratnyeee dok bersimpuhhh... org gune bantal cemana ek utk nikah ni? mmg ada disewakan ek aty? *belum amek tau pasal bantal...*

miss nona said...

aty...sewa la kt butik pngntin u..
i pun sewa je. tp sbnrnye xsewa.i ckp nk pinjam...haha.

i ckp, xknla i dh amek pakej ribu2 kt cni bantal nikah xleh kasi pinjam je..hee

@ty_farEd said...

xora ~eerr..i nak tumpang mak u jahitkan ley tak...hehehe... untung ar u...!!! i ka umah ni tak de sowang pon yang pandai menjahit..sumer tangan kayu...~ngeee

Liyan ~ yeah..betul gak tu kan... :)

farah ~ ha'ah lar... i tak terpikir nak tanyer pon....okeh2..nanti i tanyer...

gadis jummat ~ huhu..i sendiri budak baru belajar pasal bantal nikah ni taw... i rase macam ade orang sewakan.. petang ni i nak survey...nanti..i hapdet u ek...

miss nona ~ i pon baru terpikir pasal ni biler fara cakap tadi... kot2 i ley pinjam macam u jugak...wish me luck..hahaha

kay kamal said...

xora klaka la pastu nk pakai wat tgk tv..lol

erin said...

aty, penting gak bantal nikah tu, baru la feeling pengantin duk atas bantal dari duk b'simpuh solo2 tu..hari tu rin g jusco bukit raja nmpak ade jual bantal besar mcm2 kaler ade, comel sbb die ade jahit button 4 ketul kat bantal tu, kain jenis cam satin2 sket..owhh dh brangan nk beli wat bantal nikah n nk beli kaler merah meyala, bru meriah nikah tu nti..ahaha..same kaler ngan hand bouquet n kasut nikah..rin pn igt nk nikah kt masjid sbb xyah susah pyh buat mini pelamin..ehehe, bab berangan rin mmg hover..woah..pdhal lmbt lagik nk kawen..:)

journey of a lady said...

ek??ingatkan laki je ade alas masa nikah...kadi xpayah alas ke?habis sume orng nk alas hahah
tp idea erin menarik,beli yg praktikal kn?

journey of a lady said...

aty sume bridal kasi nye klu u mntak..hahaha i pon slambe je ckp nk pinjam bantal nikah..