Saturday, July 24, 2010

ouTfit niKah ~adik aku

daLam aku sibuk wat persiapan nak kawen nie...
adik aku Tina pon sibuk merancang majLis perkahwinan die jugak...
yeah..i'm very hepi for her... :)

so...as a kakak mithaLi...~weeeee
aku same2 care n share ngan die pasaL persiapan kawen die nanti..
yang dirancang... pertengahan tahun depan..
insyaLlah....
aku akan jadi wedding planner tak berbayar die...
ceehh..macam bagus2 jer kan nak jadi wedding pLanner...
wedding sendiri pon keLam kabut Ok...!!! ~ngeeee


so..tuk permuLaan..
adik aku cari outfit for niKah...
aritu aku meneman die gi  jaKal Kl...
bukan tak de kat shah aLam...
dah pergi dah sebeLom tu...
tapi... terLampau ramai orang..!!
tak Lalu nak memiLihnyer...!!
taPi..biLer samapi kat kL...
kain berterabur...
may be sebeLom tu ramai orang dah tengok..
n SA kat situ tak sempat Lagi nak mengemas...
memang penin nak mencarik kain kat situ...
may be kebetuLan....

terus ker euro moda/guLatis...
tak ramai orang kat floor kain baju kawen..
memang sangat tenang...!!!
ley tengok..beLek2 satu persatu...
takde sebarang gangguan...
paLing penting...
die tak pakse kite beLi pon...!!

disebab kan aku dah pakai off white mase nikah nanti...
so.. die nak elakkan kaLer2 macam tu for her nikah n wedding nanti..

so..die decide..amik kaLer pic..
yang sangat soft...
beaded chiffon...~
memang cantik...!!!
but tunang die baju meLayu ~off white...but dah dekat2 ngan cream...
sampin..baru kaLer sepadan ngan baju nikah adik aku tu...
bagi aku..
sangat berseri tuk derang...!!!


~pencahayaan kat situ buat kain nampak macam orange coLour~

tak pasti design macamane yang die nak buat...
tapi die sukekan kain yang nampak 'fLow' macam nie...

~ kawan2 cakap ia miLik sabby(blogger)~
in fact aku pernah masuk blog die duLu...
memang wedding dan baju die sangat cantik..!!
tapi..aku carik sekarang dah tak jumper..!!

tapi..kaLo kain penuh ngan beading..
tak tau ley ker tak jadi kain macam nie..
die ngah mencarik lagi...
fesyen yang sesuai ngan die...
yang penting bagi die..
nampak kurus...!!! ~senyum...

Lepas ni Ley cerite pasaL persiapan adik aku Lak...
tu pon kaLau die tak kisah Lar...~ngeeee

p/s - petang ni nak gi mId vaLLey carik kasut nak kenduri nanti...howye...!!!
eeerrr... harap2 ade lar kasut size aku kat situ...~

4 comments:

si kecil said...

tu kawin baju nikah sab sabby (blogger) =)

kay kamal said...

kain yg u amik pic tu belongs to sabby~! hehe..yes her baju was beutiful! i suka sgt kain dia tu

@ty_farEd said...

kay kamal & si kecil ~oowwhh..really...?? okeh.. i should kredit die rite.. okeh..nak carik die sekejap.... :) thanks...

mysarah said...

ai kakak nak kawen adik pown terus ikut jejak langkah. pesal u tak buat sekali jer :D