Monday, July 19, 2010

pasaL pomander baLL dan carPet~

~huhu...
tak abes Lagi upernyer...
pasaL pomander ball yang aku kecoh2kan ari tu...
kat SINI

1st aritu.. carik kabus poLysterin ball tu tak jumper2...
atas cadangan kawan2 aku pergi ker area sumer haouse tu...
tetap tak ader jugak..
eeerrr...ade...
tapi punyer Lar kecik coMey..!!
besar tapak tangan aku ni jer...

aku yang giLer kuase...
nak yang besar punye...!! uhuukkss~
tapi dah abes...!!
puas aku jaLan...
sumer kadai aku redah..
sudahnyer duit aku abes kat kedai lain n bende Lain..!!~huhuhu

so.. aku redho...
pakai ape yang ade jer...
konon2 nak pakai jer kabus 4 segi tu..
n susun2 bunge macam buLat..
tapi tak jadi buLat...!!!
macam memanjang.. mengikut kabus tu...
tak cantik..!!
aku give up ok..!!

lame bende tu bersepah2 kat 2nd bedroom aku...

but then...
biLer aku pergi jaLan2 kat shah aLam last week..
bawak mak aku pegi beLi baju tuk die pakai mase kenduri nanti...
terjumper bunga pomander ball...yang dah siap...!!

aku...terus beLi jer...
senang...~Lalalala
tak payah pikir2 dah...~huhuhu
harge pon tak Lar mahal pon...
eerr..aku rase lebih murah kot..
berbanding buat sendiri...~ngeee
ceehhh..aLasan....
dasar memang maLas..!!...~hahahaha





so...aku ingat dah abes dah cerite pasaL pomander ball nie...
sebab aku dah borong banyak..
n aku pikir kaLo tak cukup..
aku order jer kat situ...
maLas aku nak pikir2 dah...~ngeee

TAPI...
sabtu lepas...
aku pergi niLai...
eerrr..niat nak carik carpet...
tapi..tersinggah sekaLi..
kedai yang tak juaL langsung pon carpet...!!~weeee...
aku singgah kedai hantaran...
nak beLi bekas isi geLang aku jer..
tuk hantaran en tunang nanti...
tapi..ter jumper...
kabus pomander baLL...!!
yang aku nak...~adoyai...
seLalu macam tu...
biLer time aku bersungguh2 carik...
memang tak de...
ni biLer aku dah siap2 beLi...
bersepah aku jumper..!!
berlambak puLak tu...ooowwhhh...

eerr... aku beLi jugakLar 3pcs...
sebab mengenangkan ade bunge terLebih...


so.. maLam baLik dari niLai tu..
aku terus buat...

~ bunge yang aku pakai ni.. baLance dari bunge hantaran mase adik aku bertunang aritu~
tapi bunge tak cukup..!! sebab pomander baLl tu besar...!!
puLok dah...~ngeeeee


hasiL nyer..
kompem buLat kan...!!~weeee
*
*
*
*
*
*
*



okeh..berbaLik pade cerite di niLai tadi...
en tunang mintak aku fokus....
pade tujuan asaL kiteorang ke situ...
iaitu..karpet..!!
betape susah nyer nak carik karpet
yang pLain soft pink...
dah ade... kecik puLak...
aku nak yang sangat besar...
tuk letak kat biLik pengantin...
kapet aku yang Lame..??
aku dah bawak pegi ~umah Lepas kawen kiteorang..
Letak depan tv..~ngeeee
n yet.. kapet tu lain sangat kaLernye...

so..terpakse carik karpet Lain...
ceehh..aLasan nak beLi karpet baru...~weeee

berpuLuh kedai kiteorang masuk..
berpeLuh jugak Lar...
dah sampai hujung2 tu...
macam dah letih sangat...
tapi..akhirnyer..
naseb baik jumper..!!!
n jauh lebih murah dari bajet sebenar..!!
tu yang penting nyer... mencarik ok...
berbaLoi2 rasenyer...~senyum....

~ en tunang yang kepenatan kat kedai karpet...huhuhu~




okeh..habes pasaL niLai... kapet dan pomander baLL..

consider doNe...~weeeeee

p/s..tengahari ni perabot kawen aku samapi..howyee...!!!

16 comments:

Diebalychouzz said...

aty... ni ke tempat yang u kate kat i tu?? banyak jugak pilihan die yea..

zella y said...

salam...hi...

murah x karpet kat nilai??
igt nak gi cari kat sana jugak...

Xora said...

kat kedai tu ke kamu beli karpet plain soft pink? ada kebarangkalian, boleh jadi carpet kita berdua pun sama kot? ;P

jihan musfirah musa said...

hai awak...bunga pink tu nampak sweet n fresh la..li kat maner yer???;)

|Liyan| said...

bunga tu cantik.. beli kat mana ye?huhuh.. selalu jumpa bunga cam tak best je material je.....

@ty_farEd said...

Dieba ~ tak lar.. juz one of kedai yang i singgah.. kapet yang i nak tu dah abes...!! oowwhh..frust...
kat situ memang banyak gak piLihan.. n murah.. ley try...

zella y ~ bagi i murah kaLo i nak comparekan kat kedai2 area shah alam kLang... yang penting kene pandai tawar menawar n rajin mencarik..!! kene merayau sikit kat nilai tu taw... :)

xora ~ waaa... u mesti beLi yang i nak tu kan...!! oowwhh..sungguh jeLes.. yang kaLer pink soft n pLain kat kedai tu..die kate baru abes stok... i frust sangat mase tu...!!

jihan ~ bunge pink tu i beLi kat niLai jugak.. kat kedai yang depan sekaLi tu.. yang popuLar sangat tu.. :) harge tak henagat... :p

Diebalychouzz said...

kat mana kat mana nak tau...
apa nama kedai tu???

farahfatihah said...

wahhh perabot dah beli???? huhu fara survey pun x lagi hehe

gadis jumaat said...

hahaha mmg pon... time cari tu memangggg tak dapat. dulu pun satu kuantan ai jelajah, langsung takde polisterin tu. kat kl pon tak jumpe langsung, last2 jumpe kat sin yin je, tu pun kecik ngee.

tetibe baru ni, time tak cari, ter-jumpe punyelaa banyak stok. geram je.. huhu

Xora said...

ala syian kamu! :( majlis kamu sebelum saya ye? if selepas, boleh aje saya kasi pinjam free. haah, masa saya amik tu, tu yg dah last sekali. igtkan diorang dah ganti stok baru. takpe2 asal dapat cari yg hampir2 sama pun ok apa :)

kokjue said...

Aty..ishh pomnder bll kamu sangat lawa.jeles2!

nway..blog kamu memang seperi cokelat oke!yummyymmy!

@ty_farEd said...

dieba ~ i tak hengat name kedai tu... esok i hapdet u alamat ek... i tengok resit duLu...

fara ~ ha'ah.. beLi nyer dah lame.. tapibaru sampai hari ni...

gadis jumaat ~ adoyai.. selalu macam tu kan...~ngeeee

xora ~ waaa...sonoknye kaLo betul u ley bagi i pinjam...~weeeeee

@ty_farEd said...

kokjue ~ huhu...pomander ball tu pon besusah2 i buat taw..hahaha..gigih..!!

ElyaElmo said...

aty..kamu sgt kreatif laa...sy tk reti laa nk DIY2 pomander ball ni T-T

@ty_farEd said...

ElyaElmo ~ eerr..i sangat kayu ok..!! hahaha.. ni pon i belajar dari kawan2 blogger yang lain... :)

rina said...

pomander ball yg dh siap tu awk beli dkt mana ye?thanks=))