Thursday, July 08, 2010

progres ~persiapan hantaran

Hantaran aku- dah 99% siap..

hantaran en tunang - 50% siap..
aku buKan lar orang yang kretif...
tangan kayu...
tapi...
aku giLer kuase..nak buat sumer..!!! ~Lalalala

bunge dah seTel beLi last wik Lagi..
en tunang nak keLer hiJau fresh...
n simpLe...



 
semaLam dapat siap kan 2 duLang..
kemarin siap kan 2 duLang...
so.. maknenyer dah siap 4 duLang...
ade Lagi 3 duLang...
yang beLom siap..
duLang seJadah+Telekong
duLang Letak gelang serta mas kawen
dan duLang sireh junjung...



siyes...
aku benci giLer tak reti menggubah kain sejadah n teLekong tu...
semalam..menagadap tu jer..
sampai sakit pinggang aku....
penat aku Lipat...bukak baLIk... Lipat Lagi..guLung puLak..
macam pasyen dah 'eden torai'..
tapi tak jadi..!!
tak muat masuk duLang..!!
atau.. aku kene tukar sejadah jugak...??
yang Lebih nipis....
ooouurrgghh... sungguh maLas nak g membeLi lagi....



Lagi satu...
kompius pasaL mas kawen dan hantaran geLang...
boLeh Letak sekaLi??
atau geLang kawen aku u Letak bersame sireh junjung..??
boLeh ker..??
ade sebarang makner...??
and.. duit hantaran...
perLu letak atau tak...??
boLeh tak combine ngan aper2 hantaran Lain..
nak jimat kan duLang..hahahaha...

aku yang tak nak tambah duLang Lagi sebenanyer..!!!~ngeeee

toLong aku.. penin...
nak seLesaikan cecepat...
aku nak kemas dan simpan sumer....
Ley pikir bende Lain puLak...

12 comments:

Cik Shu said...

Tak yah nak pening2 kepala. Ini cuma adat sebagai penyeri kepada majlis. Tak de masalahnye nak combine2 ni. Macam sue, cek hantaran combine dengan mas kahwin. kan dapat jimat dulang tuh.

ElyaElmo said...

tya...elya pun nak jimat dulang..
ari u pernah google page sapa ntah..die letak maskahwen, cek hantaran, ngan gelang dalam satu dulanggg...hu3

farahfatihah said...

betul kata sue tu aty...bubuh je...jimat dulang tau...fara nnti pun wat cam tu..combine

fikaryna said...

ikut kreativiti kita jer..combine tas kertas, pastu wat praktikal..kalau nganm..wat betul2..kalau x..adjust la..wat try n error..

selamat menggigihkan diri..huhu..

Xora said...

setuju dgn elya.! saya nye hantaran pun, belah lelaki gabungkan keempatnya dalam satu dulang terus. btw, kalau kamu ada masalah nak buat gubahan, cuba tgk blog Amirul Syafique. ada kat blog list saya. dia ada byk buat tutorial gubahan

iedayah said...

yang..rsnye mn2 pn blh.coz byk tgk pic htran,mcm2 dorg ltak dlm 1 dulang.yg plg byk npk,cincin ngn mas kahwin lor...nk lg kepastian,rujuk pd yg lebeh arif..=phihi

@ty_farEd said...

oohh...tuk korang sumer..thanks sebab mambantu... so..i decide tuk letak 2 item dalam 1 dulang memandang kan tak menjadi kesalahan... thank u'olls... :)

sk said...

yup @ty.. okay jek klu nak combine2 dlm satu dulang. n ikut lah nak letak wang hantaran ke tak. ada yg letak dummy cheque jek, ada yg tak bg langsung (pengantin lelaki trus bank in ke pengantin ppuan) etc2.. ikutlah u n family u nak camne.. ;)

anyway, u still mencari alas dulang? i ada nak sewakan.. i dah email u.. cuba cek kat spam sekali takut terpegi kat situ.. ;)

~ thalhazlin ~ said...

wah. aty, siap buatkan untuk en tunang punye sekali ke? wah. kreatip tuh. kite jangan harap lah. tangan bangku. hantar bridal je suh buatkan sekali. tak sabar nak tengok hasil tangan aty! ;p

amElyn said...

dear, kamu di tag!!
tenkiuuuuuu~

ps: dear, i pun tamak! nak byk barang pastu sumbat dalam dulang yg sama..hihi. =D tp best lah, u dah nak siap deco for the hantaran.bravo2!!

Meey@ said...

wahhhh itu dia atiey..sedang gigih menyiapkan hantaran!terujakan?suke.suke.suke.hehe.
atiey, mn u beli bunga artificial hijau yg fresh tuuu..cantekla!i suke hijau..

@ty_farEd said...

sk ~ yeah..may be pakai dummy cek atau en tunang memang tak nak langsung... dah jimat tempat kan..time kasih... i dah cek email dah.. n reply through email jer...

thalhazlin ~ i giler kuase..hahaha..tak lar.. i tak nak die membazir bagi duit kat orang lain.. baik die bagi kat i jer biar i yang buat kan... walau pon tak teror pon sebebnanyer...!!! huhu

emelyn ~ kene tag...?? oowwhh..mekaseh sangat!!!
tapi dah buat lar.. tak per.. i edit name u kat situ nanti...

meey@ ~ memang kene gigih..!! oowwhh..sungguh penat ok..~ngeee.. tu lar..giler kuase lagi...huhu..i beLi bunge hijau tu kat kedai romantika shah alam-plaza alam sentral..harge pon tak mahal sangat.. :)