Thursday, July 01, 2010

sireh junjung idaMan kaLbu

alang2 aku cerite pasaL hantaran tadi ni..
dan teringat puLak pasaL sireh junjung kene buat Last minit nanti
so aku terus googLe carik idea 
nak buat sireH junjung aku..
nanti tak Lar las2 minit ketandusan idea 
n barang nak nuat sireh junjung Ni tak ader... 
kaLo boLeh aku nak buat sendiRi jer.. 
eeerr..tu Pon kaLo aku tak sibuK lar pagi2 nak kawen tu...
~ngeeee

aku sebenanyer tak Pasti 
pasaL ape keperLuannyer sireh junjung Ni..
sebab aku rase orang sekarang pon dah tak maKan sumer tu..
Lelebih Lagi.. 
ade puLak yang pakai sireh junjung pLastik...
aku okey jer...
in fact..mase tunang aritu pon.. 
pihak lelaki bagi yang pLastik punyer jer... 
bukan ade orang nak makan pon kan...!!!
so.. buat perhiasan...~weeeeee

tapi... 
sebab aku mungkin bukan orang yang begitu arif pasaL ni sumer.. aku bagi jugak Lar...
kang makcik2 tanyer puLak kang.. 
tak de lar penin kepaLe aku menjawap..
aku bagi fresh fLower lebih...
n sekarang memang trend pakai fresh fLower...
yeaahh..memang cantik...
n wangi..!!!!

tapi.. may be sireh junjung aku tu tak berape nak junjung lar..
aku nak kan sumtin yang simpLe jer..
n moden...
ade 2-3 banyak gak yang aku pekenan n sangat suker..!!
Ley buat contoh..
bagi idea...


~ lebih kurang macam abang aku nyer sireh yang tak berape nak junjung mase die kawen ari tu...~
memang senang nak buat.. tapi.. 
eerrr... carik idea Lain

~ sireh yang banyak..!! ~


~ aku suker yang ni..tapi..errr.. tak nampak sireh yang nak dijunjung tu...huhu~


~ ni bebetuL simpLe..!! memang betuL nak bagi sireh...~ngeee~


~ ni boLeh terus buat perhiasan kat rumah.. ley tahan seminggu gak ni...ooww...suker..!!! ~

~ bunge junjung..~ ok... tetap suker...~


2 yang bawah ni..siyes aku jatuh centa..!!!
*
*
*
*
*
*




sweet
modern
simpLe
cantik sangat kat mate aku ni..
senang nak buat..eerrr...agak nyer Lar...

okeh.. dah dapat sikit2 idea...

so.. ape pendapat korang pasaL sireh junjung zaman sekarang ni...??

8 comments:

aDieyZa said...

masa bertunang hr tu, pakai belasah je buat sirih junjung tu.. hehe..

time kahwin mak & future mother in law kata x perlu lg sirih junjung.. bila tanya x pe ke kalau xde?? doaorg kata xpelah.. sirih junjung selalunya utk meminang..

so time wedding nnti xbuatlah sirih junjung.. patuh pd arahan org tua.. hehehe..

tp nk bg lg elok.. tu semua adat org melayu kan..

farahfatihah said...

wahh byknyer pilihan hahaha rambang mata dah ni huhuh semua cantik!!

kay kamal said...

me likes the last one!

didieadila said...

ok sgt berkenan dgn yg 2nd last..
ala2 dlm mjlah pgantin bln ni nye tp yg dlm mjlh dlm gelas kaca tinggi...

my note said...

wow.. banyak nyer pilihan.., erm x taw nk pilih yg mana.., wani uat last minit kot sirih junjung 2.. sbb idea x mau kuar lagi nie... huhuh

masmOna said...

aty i suka 2 yg last tu! betul ckp u sweet modern and simple hoyeh. banyak dah idea dlm kepala nih hehe. thanks dear!!

iedayah said...

nk wat nye blh thn gk yang..nk kn pupuk sifat sabar byk2..hihi..btw,sume sirih junjung tu nice yang

rose said...

pd sy sirih junjung sekarang semakin cntk..simple..n practical..yela..kalau yang dtg dari jauh 2 xla jenuh nak pegang sirih junjung tinggi2 kn..hehe..

yang 2nd and last 2 memang sweet..cantik..simple..