Tuesday, August 03, 2010

biLer nak bawak barang Hantaran..??

cerite hujung minggu aku..
tak de pon pasaL persiapan kahwin...
dah seTel semua..??!!
definitely NOPE..!!!
tapi...memang progress sLow sikit sekarang..

minggu ni..
kene kompemkan pasaL kasut kahwin yang aku tempah last wik...
sepatutnyer dah sampai..!!!
tak sabar nak amik...~ngeeee

dan Lagi.. 
nak kene cek scheduLe 
tuk wat appointment ngan butik pengantin..
fitting baju kahwen...howyee...!!
aku suker...!!

Dan Lagi..
siapKan alas duLang en tunang...
nak tambah manik di hujung kain..
bagi lebih berat dan cantik....

VIEL..??
aku kene tempah hari ni..!!!

Tag aRah Jalan..
en tunang siLe amik perhatian yer...*Wink

sumber dari : bride2wife

juz nak tau
*
*
*
 ~ kat mane nak tempah penande arah jaLan macam nie..atau lebih kurang macam ni..
pada sesiape yang tau.. toLong share info pLzzz 

n mase dalam FB td...aku terjumpe sesuatu yang menarik...
yang aku terpikir...
kenape aku tak jumper awaL2..!!! ~huhuhu
eerr...bantal yang menarik kan..
tapi.. aku rase tak sesuai ngan tema wedding aku...
tapi cantik tuk buat hantaran kan....~ngeeee





aku masih tercarik2 aLas dan sarung bantal tuk Nikah...
dah pergi 3-4 tempat..
tapi masih tak mampu tuk menarik hati aku..
gigih Lagi mencarik...

Last week...
teLefon mak merTua ~to be aku..
Lame tak tipon..!!
"maaf kan saya makcik...."

saje tanyer kabar...
n en tunang baru bagi tau...
yang die akan baLik kg Johor 7hb ni..
tuk kenduri sempena sambut ramadhan nie...
dan aku ...tak boLeh ikut...!!

sebab.. ade majLis yang samer..
di kampung seremban...!!!
" maaf kan saya sekaLi lagi yer makcik..."

sikit pertanyaan dari mak mertua ~to be aku...

" barang2 hantaran nak bawak mase hari pernikahan atau majLis kenduri..?? "

eerrr... memang tak tau nak jawap...

tapi serase2 nyer waktu majLis pernikahan Lar kan...??
Lepas tu..di biarkan sampai majLis kenduri esok nyer...
baru bertukar barang...
kan kan..???

korang2 rase macamane??
biLe mase patut dibawak barang2 hantaran tersebut..??

20 comments:

ally said...

@ty, btl2...brg hantaran tu sume bw time nikah..tp x tukar lg...tukar lepas majlis esoknya..lepas2 mkn beradap n diorg nak balik..hehe..

Xora said...

saya rasa, kamu dah jawab sendiri soalan tu. haah kebiasaannya mmg cam tu, lepas habis sudah majlis, rilek2 baru bawa balik barang. tapi cam kes abg saya, dia bawa balik barang hantaran, masa dia pakai barang2 hantaran tu :P

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

knp xwat penanda arah tue sendiri jew???

@ty_farEd said...

ally & xora ~ yeah.. i know..juz macam kompius sikit.. takut jadi kesalahan kang.. maLu i..hahahah... thanks ek.. :)

meniti senja ~ tak sempat lar nak beLek..!!! hahaha..dasar i memng maLas ok...~ngeee..

♥S@R@♥ said...

sy kurang faham la tentang brg hantaran ni..

maknanya perlu dua kali bawa hantaran yg sama ke?..

mula2 bawa masa nikah kan..pastu xtukar time ni, so esok pihak lelaki perlu bawa lg ke?

boleh tolong jelaskan x? hehe

tq

Lala said...

aty, taklama lagi, ayat bertukat jadi
"maafkan saya mama!" hehe

penanda sign tu lah plng penting, and advice lala, please please please gunakan penanda arah yang keras dan tebal dan mantap. taklah terpenyet atau rosak bile kene angin atau hujan kan...tada

amElyn said...

bestnya yang!!
u tempah kasut kat mana?? nak try! =)

gadis jumaat said...

suke penanda arah tu, kreatif2. btol2 bawak time nikah, pastu biarkan sampai kenduri esok supaya kenduri happening. orang ramai datang biasa datang musti nak tengok hantaran...

Sya Sakura said...

yg ni pon i confuse jugak.. coz nikah dgn reception sanding hari lain2.. so kene bawak 2 kali ke barang2 tu? pastu kalau sanding kt dewan, brg2 tu nk letak mane? huhu..

Btw, bantal bulat tu klu x silap aritu i ade nmpak kt jusco midvalley.. tp x igt bape harga.. tp mmg comel la.. hehe..

mysarah said...

u! i pown pernah tengok penanda arah macam ni. n i dah design something yg lebih kurang macam ni jugak :D

u buat sendiri jer. senang giler, siyes

@ty_farEd said...

sara ~ eerr.. i pon tak pasti.. tapi i rase kan.. hantaran lelaki bawak mase majlis nikah.. lepas tu tinggal kat umah pengantin pempuan sampai majlis kenduri... agaknyer lar... tak yah lar bawak sampai dua kaLI kan...

Lala ~ hahaha... yer lar.. nak panggil sekarang tapi segan...!!! yeah.. thanks for ur advice.. i pon terpikir macam tu jugak...

EmeLyn ~ i tempah kasut kat summit..
sebab kasut i susah sangat nak carik size..!!! so.terpakse i tempah.. tapi murah jer taw... :)

gadis jumaat~ yer lar.. orang mesti nak tengok hantaran kan.. macam kite jugak.. ;p

sya sakura ~ i rase tak payah bawak dua kaLi lar..susah.. kawan2 cakap..bawak n tinggal jer kat umah pengantin pompuan mase nikah tu.. esok nyer..kire datang berarak jer...
bantal bulat tu i nak carik lar..!! nak wat perhiasan kat pelamin.. nanti nak gi lar mid tu..thanks taw... :)

mysara ~ u buat macaman mysara...ajar i plzz..!! pakai kertas ape...??

farahfatihah said...

cumil2 la bantal tu!!

kalau fara sehari sebelum nikah, boleh suh pihak dia mai amik huhu kelebihan rumah dekat hehehe

mysarah said...

i belum printing lagi la tapi i have idea on that. maybe i akan print atas kertas biasa or cari kertas tebal sikit. lepas tu laminate. keras la kot lepas tu. ehehehe

Nadia said...

mcmtu ke..bwk time nikah..time snding bwk blk..i pun konfuis..ingat bwk cincin ,rantai ,mas kwen,n hantaran je time nikah..esok tu br bwk brg2 yg lain

@ty_farEd said...

Fara ~haha..untung untung...umah dekat senang..!! ;)

mysarah ~ ooww..okey gak idea tu..tak yah membazir tempah kat orang kan... okeh okeh...nanti i buat sendiri... tirimas.. ~weeeeee

Nadia ~ duLu pon i ingat macam tu... kire waktu nikah bawak yang mane wajib jer...tapi upenyer kene bawak sekaLi... :)

|Liyan| said...

based on pengalaman family n kawan2... msa nikah bawak mas kawen n cincin/gelang/rantai je. masa sanding baru bawak hantaran bagai. ehehehe..

yang penanda arah tu leh guna photoshop je syg..hehehee.

bride2wife said...

hello aty..itu signage i..hehe..
my brother yg buatkan tapi i edit sendiri, printing hantar kedai..

i buat kat kertas A3 tebal but still i laminate takut basah kena hujan..tapi i suggest u print atas kertas yg lagi besar dari A3...sbb mine lepas dah potong, nampak kecik bila letak dkt lamp post

hope this help :)

@ty_farEd said...

ooowhh.. thanks sangat2...!! i memang tengah mencarik2 tuan empunye signge ni... mintak maaf yer kaLo pubLish tanpe kebenaran..~rase bersaLah...~ngeee...
but.. terime kasih sangat2 jugak for dis idea... i memang nak buat..cume tak tau macamane... n u sangat2 membantu... thanks again...

Lala said...

aty: kalau nak selamat lagi, guna polistren form ke. bagi tebal dan kukuh. kalau sempat nk buat ler.hehe

bride2wife said...

its ok :)

im glad if i can help other bride to be...