Wednesday, August 04, 2010

Jemputan kad kaWen ~through FB atau KAD ?

ok..
bosan..
tak de yang menarik...
nak di upate...
2-3 menjak ni..
asyik mengantuk jer..!!!
penyakit maLas sudah sampai...!!

maLam semaLam..
sambiL Layang FinaL episode..
cerite korea 'My Fair lady'..
sambiL siapkan kad...
ikat riBbon..
masuk sampuL..
tampaL aLamat dah sTem...
*Nasib baik jumpe stem yang diseLit tah mane...
n asing kan mengikut orang2 dan tempat...


esok.. nak jumpe Fiza..
nak bagi kad2 yang dah siap..
mintak toLong pas kan pade kawan2 yang boLeh..

*Oly dan wazir n 3-4 orang lagi kawan lain
- yang die selalu jumpe hujung minggu dalam Kelas
*n Wazir toLong paskan pade Gobang..nyaad.. enoi...
dan jugak 3-4 orang lagi kawan yang Lain
yang jumpe lepak same hampir setiap maLam
* juga pade azimah n ummi-yang die bertembung pade waktu sekoLah
oohhww..kawan aku ni adaLah cikgu..

terime kasih..sebab mampu meringankan beban aku..
tanpa teknoLogi pon 
kerje aku menyebarkan jemputan boLeh jadi mudah...

ade yang tak sempat nak jumpe sorang2 tuk jemput...
juz ley sms n col..
or borak daLam FB..

"mintak maaf tak dapat hantar sendiri...
kirim pada Dia n Dia key"

n harapan nyer sumer faham...

tu yang boLeh dikirim pada orang lain...
tak termasuk yang memang kene hantar sendiri..
dan tak de piLihan..

tak boLeh jugak di pos...
seperti Kak hapsah
yang duduk di puchong...
n kuarge kawan2 baik...
yang ade di meru..
batu beLah...
dan bersepah2 di daerah kLang tu...
juge kawan2 opis Lame...
eerr... ex's bOs...
kat shah aLam area ..
dan jugak sekitar KL nun..
Lebih manis kaLau dijemput sendiri...

sedare mara..??
dan jiran tetangga...??
harapan terletak pade mak dan ayah...
memang tugas orang yang lebih tua kan..~

kawan2 Lain...?
Lebih senang kaLo di pos kad nye...
sebab..aku pasti...
sumer orang pon tak punyer banyak mase
atau menjadi satu kerja
nak tunggu kad aku jer..!!~huhu

dan harapannyer tetap same...
semua boLeh datang memeriahkan suasana...

_______________________________________________________

terbace n3 kawan kite cik mysara
gara2 jemputan daLam FB oleh kenaLan mak mertua~To be dia..
pukuL 1 lauk kenduri dah Licin..!!
sebab.. kawan yang sorang di jemput tu..
bawak 5-6 orang kawan2 yang lain...
nak datang sorang segan agak nye...
kaLau daLam Fb tu paLing kurang pon 200 orang..
haaa.. jawap lar sendiri ~ngeeee
betuL jugak..
n3 cik sara buat aku terpikir baLik..
tapi..eerr...
kawan2 aku daLam FB bukan lar kawan2 yang tak dikenaLi...
atau bukan Lar kawan2 yang hanye dicarik 
tuk mengisi kekosongan hati...
kaLo ade yang tak kenal pon..
kawan2 yang add atau di accept tuk perniagaan jual beLi...
atau kawan rapat kepada kawan baik kite..
atau kepada pasangan kite..
atau kepada adik beradik..kaum kuarge kite
tu pon piLih2..
ciss..gaye cakap macam artis..!!
macam ramai sangat nak add aku...~ngeee

ITU AKU..
tak pasti Lak orang lain...
biler sampai saat ni...
senang hati...
oowwhh... hanye tu jer yang aku akan jemput..
n tag daLam FB nanti...
tak de pikir bajet Lari...
uuhh..aku yang keji..~ngeeee


kaLo jenis hati kering macam aku.. 
ok..tak per..tak kan amik hati..
kaLo tak di Tag..
may be die ade reason sendiri..
tapi kaLo terkene ngan orang yang begitu mudah amik hati..
mau aku ley kene maki..!!! huhu
okey.. 
n3 ni tak de kene mengena ngan orang lain..
hanye tuk panduan sendiri...
terpikir...
nak tag FB atau tak..
KAD KAWEN jer sudah...!!! ~Lalalala


eerr..nak tanyer.... nak Letak stem berape posen ek untuk satu kad..??? 


15 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

berape posen eh???
50sen cukup kot...
;)

@ty_farEd said...

mahalnyer 50 sen..!!! huhuhu.. i bajet 30sen jew...~ngeee

~~zaa~~ said...

zaa dulu letak 30sen je..banyak2 membazir pulak

@ty_farEd said...

~za...sampai ker..?? aduh.. kaLo i letak 20sen ley tak..??hahaha..giler bajer kedekut...

mysarah said...

u.. sekarang setem 30sen dah tak laku. i mean tak bleh guna sekeping gitu jer sebab my fren baru jer pos2 kad hari tu. so dia guna 60sen. 50sen im not sure :)

p/s: i rasa glemer la ari ni. haha

Nora a.k.a Aira said...

biasanya kawan parents lg ramai kan =) nora maybe wat dua2 tp kad kalo kawan anta pada yg rapat je hehe =)

waaa....kayo pos malaysia sekali beli byk setem ehehehe

jihan musfirah musa said...

kalau nak post pakai stem 30 jer xboleh ker??...tapi kener anta awal ckitla coz maybe lambat sampai ke rumah yg nak d pos tu..hihihi..;p

BuNGaKRiSTaL said...

setahu saya kos setem pos malaysia kn dah naik.. kalo slalu surat yg kita hantar guna RM0.30 tu, skrg ni dah kena guna RM0.60..

tp smlm or kelmarin dengar berita pos malaysia buat promosi menjelang raya ni smpai raya cina.. so smua kad perayaan adalah flat rate iaitu RM0.50..

for me, still mahal ler gak.. huhu..

ElyaElmo said...

aty!!elya nak kad boleh??he3...
elya suke kumpul :D

.: an :. said...

salam
cube buka ni...

http://www.pos.com.my/WebsiteBM/main2.asp?c=/WebsiteBM/tariff/newtariffbm.htm

tp.. an tak pastila ttg promosi raya tu...

@ty_farEd said...

my sara ~ yeah.. i know.. :( .. takuk kang kad i tak sampai kat korang sumer lak... ~ngeee

Nara ~ yeah.. i nyer jemputan lebih kurang 100 orang jer.. selebihnyer parents i.. ha'ah lar kan.. kaLo pos pakai kad..memang kayo lar pos malaysia tu...huhu...

jihan ~ eerr.. i lagi rase macam nak pakai stem 20 sen jer tau.. agaknyer lagi berzaman lepas setel kawen baru kad i sampai kat korang sumer

ElyaElmo ~ boleh.. dah siap pon lar tuk u..!! tinggal nak pos jer ni taw... tu ngah pikir nak pakai stem berape posen...huhuhu

an ~ oowwhh..time kaseh bebanyak..sangat2 membantu.. :)

AiyuOsman said...

aty.. skng ni stem plg mura 50sen.. stem2 bwh 50sen pos masia xpndng da.. drg rejek trus nnt.. i tau cz i kje ada melibatkn mailing2 nih.. seringan2 n sekecik2 srt n sedekat2 destination pn 50sen min.. so sy nnt pkai fb jerk..huhu..sy xrsau cz fb sy mmg hnya kwn2 sje.. yg xknl,nme & gmba bkn2 tu mmg awl2 xdi accep..huhu..

Nadia said...

brape nk ltk setem..kene cal pej pos ni..u letak bpe?

asna cute said...

70 sen =) klu ada corak2 di sampul. klu kosg 60sen seluruh semenanjung. sabah sarawak xsure hehe =D

farahfatihah said...

kalau kat fb tu fara jemput yg kenal je huhuhu wahhh setem xbeli lagi huhuhu