Tuesday, October 26, 2010

tolong aku kawan2... !!!

boleh tak kawan2 tolong aku..
yang tak reti n bute IT ni ~admit

aku dah tak ley upload gambar2 aku lagi
setiap kali aku upload gambar akan kuar macam nie

 " you're out of space "
so.. soh aku belu lagi space...
ok.. 1st aku nak tanyer...
korang2 ade tak macam ni...?
2nd.. kalo tak beli ley tak aku dapat free....??
3rd.. macamane nak buat ni..??!!!
tolong aku plzzzzzz.......

aku tak ley nak update ape2 dah buat mase ni...
tolong yer kawan2..
bagi tau macamane aku nak buat....

15 comments:

mizz sue said...

su pun pernah jadi mcm tu..last2 terdelete kat picasa..habis semua entri xde gamabr..xboleh nak wat ape2 dah...sekarang su kecikkan size gambr kat blog.supaya xmkan byk space..tu yg gambar xberapa kualiti

Peri PiA said...

sorry dear,xpenah alami

erm..size pic terlalu bsr?

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

ade akak blog tue jadi mcm nieh gak...
aku lupa cara solve nye...
tapi memang ade cara solve nye...

Lieya said...

Tolongg?? Boley2 dah tolong dah pun, tolong bace je.. heeee sorry i oso xtau and xpenah plak keje mcm nie. hopes ade yg akan menolong nnti. Sabarrrrr

farahfatihah said...

atiey, kalau on fb, chat ngan fara yer..t leh bincang mcm ne nak solve pblem tu

yUmIe said...

Aty, last time i ade bce kt blog sorg blogger(xingt blog spe) yg mmg blogspot dh hadkn size gmbr yg blogger ble upload.so klu dh to the max ktenye total size gmbr,kte dh xble upload gmbr lg dh.but i'm not really sure bout that.yg i notice skrg mmg ssh cket nk upload.klu pic yg more than 1/2MB sgt lmbt nk upload or trs xble upload.Mayb before this entry u mmg full of picas.then how to minimize i'm not sure..

Khumaera Ismail said...

err--camtu ke? ta penah kena lg camtu..
erm..biasenye sy kalo upload pic, sy letak link page tu yg mostly sy amik dari fb sy..so ta mkn space sgt kt blog..thats my opinion =)

~Ayu BnSyg~ said...

Alamak sian nye jd mcm tu. Ayu x tau la solution nye ape. Cuba tanya Red Daddy kt Redmummy. Mana tau dia boleh tolong. Just search Redmummy.com

anaztasias einz said...

dear, u dah try format pc?

~ thalhazlin ~ said...

aty, ni upload kat blog ke out of space? maybe megapixel gambar besar sangat kot? try resize?

Hana said...

Ump..maybe bleh upload pic kt tempat storage lain then just link instead of upload cni.. cume.. if server die down.. xkuar gmbr.

Ogy said...

salam aty..

mama pernah jadi mcm ni ari tu...bila nk upload gambar dia kata space dh penuh.kena puchase plak runag simpanan yg lebih besar...huhuh

so mama masuk picasa web album mama...mama delete gambar2 yg tak perlu...utk bg sikit ruang.

atau kalo syg nk delete gambar..kenalah buka akaun baru..buat blog baru....

another solution..upload gambar dlm photobucket or imageshack....copy url gambar tu dan masukkan dlm blog...

ok..harap dpt membantu aty....

.::lin::. said...

salam sis..i ni pngikut blog sis dr b4 kawen n smpaikan dh kawen n nama blog pun dh lain..nape jarang up cerita skarang...

sis try dnload windows live writer kat sini sis nk tulis blog then up gambar banyak2 mmg xde masalah try la

.::lin::. said...
This comment has been removed by the author.
Nashays said...

nas mula2 camtu laa jugak..2 3 kali pegi umah member kat seri putra x perasan kat atas umah org lain..igtkan atas tu bilik die jugak..dlm ati ni duk laa kata besar umah die nie..sekali town house daa...