Tuesday, February 15, 2011

aktiviti yang tak berkesudahan.....................

esok cuti Maulidur rasuL...
aku baLik shah aLam...


sebab hujung minggu aritu kan tak baLik...
berchinta sakan kiteorang mase tu...[ngeee]


n saat ni.. aku dah pon kat atas katil..
biLik aku kat shah alam ni...[howye]
hubby...?? eerr... beLom baLik kerje Lagi..
arini die gi site... so baLIk lewat sikit....




awaL2 pagi subuh aku dah gerak baLik..
sebabnyer... aku kene bawak mak aku gi HUKM...
ade appointment doctor...
tak lar sakit pon...
tapi... biase lar kan.. 
orang pempuan...
biler dah berumur..
dah beranak pinak....
lealgi kalo tak jage makan.. 
main belasah jer....
so..sekarang...
banyak lar yang kene cek..
yang kene diubati...
cek tekanan darah...
cek kencing manis kew...
buat pap smear... cek rahim...
walaupon tak sakit sekarang...
tapi.. tak sanggup rasenyer..
aku nak biarkan mak aku sakit duLu..
baru aku anak2 sibuk nak bawak ke spital...


kat HUKM...
ramai orang...!!
yer lar.. ari senin kan...
esok cuti puLak tu...
part stress...mencarik paking...
paking penuh giler...!!
nak 1 jam aku mencarik paking yang kat bawah tu...
eerrr..ade paking lain tak selain kat situ..??


sebab aku pasti memang susah nak dapat paking...
kereta yang masuk tak henti..
yang kuar nyer tak de puLak..
pusing mane2 pon aku stuck...
so... aku terus keluar..
paking kat stadium depan KFC...
memang jauh nak jalan..!!
naik bukit lak tu...
nasib baik aku dah turunkan mak aku awaL kat depan tangga hospital...


bowin menunggu kat luar ni...
sebab biler aku lepak kat daLam jer...
orang yang duduk sebeLah aku
mesti tanye aku sakit ape....
sebab kLinik O&G ni...
kaLau tak silap aku..
tuk orang sakit puan...
cek mengandung ker....
kat sini lar..
aku yang tak de sakit ape ni..[secare fizikal nye]
maLas nak menjawap..
sebab mak aku dah masuk 'daLam'...
sempit nak ikut sekaLi...
Die pon ade 'kawan' lain nak nyembang...
n maLas jugak nak menyembang ngan orang Lain kaLi ni..
so.. tunggu kat lorong Luar ni jer Lar...


memang mengantuk..huhu...
dah bowink sangat.. 
baru aku masuk daLam sekaLI ngan mak aku...
pukuL 12 Lebih baru sampai umah kot..


petang...
aku kuar gi carik bunge tuk siapkan hantaran adik aku...
punyer lar susah nak carik warne tema die...
memang tak ader..!!
so... decide carik bunge ikut warne tema die nikah...
orange pic... outstanding..!!




cantik kan...
ni piLihan adik aku sendiri...
nakkan bunge yang Lain seLain dari roses...
so... aku piLih TULIP...
memuLe nak carik orkid...
tapi... die rase tuLIp ni lebih menarik..
so..aku ikut jer....






no ribbon...yup... :)
baru siap 2...
tu pon kene kemaskan Lagi...
esok cuti sambung...


tadi jugak...
adik aku jumpe yanti...
dari wedding's Buddy
nak amik Tq Tag untuk paper bag cenderehati die....


melalui pengalaman...
aku berpuas hati dengan hasiL kerje derang...
mengikut ape yang aku bayang kan...
mengikut kehendak...


so.. tuk wedding adik aku pon..
aku masih gunekan perkhidmatan derang...
hasilnyer... masih tetap memuaskah hati..
korang cubeLah...





okey.. tu jer aktiviti aku tuk hari ni....
aku nak tido dah....
hubby pon dah baLik....
eeerrr.. lapar lak pulak malam2 ni..!!


p/s :: salam MAULIDUR RASUL untuk semua.... 

4 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

salam maulidur rasul...

~Ayu BnSyg~ said...

Bantal tu nnti nk sewa kn x? Berminat la yang. Email me ya? bnsayang@gmail.com

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

kamu ni sgt kreatif lar yaty..suka!

yuyuy akley said...

aty nk tanya mangkuk tu just letak mcm tu je ke? ke lekatkan?