Tuesday, February 01, 2011

Mencari IDEA DEKORASI utk 2nd bedRoom

PINK TETAP DIHATI...
sekejap jer musim MErah..??!!
hahaha... tak Lar...beLum abes musim Lagi ni....
aku masih Lagi diasyikkan oLeh perasaan jatuh cinta oLeh si MERAH...[ciss]


Tapi..
seperti semua sedia makLum...
susah tuk aku Lepas kan pandangan mata dan hati aku pade warna PINK... 
hahahaha...ayat poyo...
mane mungkin aku meLupekan 
rase obses aku duLu pade PINk ngan mudah kan...


bukti nye...
setiap kaLi aku googLe tuk cari idea dan bende2 menarik...
waLaupon fokus tuk si MERAH...
tapi tetap jatuh cinta berkaLi2 ngan PINk Lagi..[ciss Lagi]
heheh...





cantik nye...!!! ni kaLau ade rezki dapat anak perempuan Ley ar deco biLik macam ni kan... 
 sangat suker....!!


sebenarnye..
buat mase ni aku mencari dekorasi menarik...
tuk 2nd bedroom aku...
biLik tu masih kosong...
sekarang kiteorang buat biLik soLat..
hanye ade carpet cokLat dan bidai...


tapi.. baru2 ni..
Hubby cakap nak beLi set perabot tuk 2nd bedroom tu...
alaaa.. beLI yang murah2 jer...
kat kedai perabot cavenzi dan westcourt kan seLalu ade promotion... 


[aku tak bawak pindah ke 2 dua set perabot biLik aku..
 hanye perabot cokLat jer yang aku angkut..
perabot kawen PUTIH aku tinggaL kat biLik aku di rumah FamiLy]




bukan ape....
kaLau ikutkan aku... 
memang dah tak nak beLi lagi...
nanti biLer nak pindah..
[insyaaLLah kaLau ade rezki beLi umah sendiri]
susah nak angkut...!! [mengikut pengaLaman berpindah sebeLum ni]


tapi.. memikirkan pade tetamu yang datang...
dan juga memandangkan keLuarga hubby[mertua aku]...
yang tinggaL jauh.. dan mungkin sesekaLi datang...
atau sedare mare serta sahabat handai yang akan menziarah...
memandangkan kiteorang tinggaL agak jauh sekarang...
tak sampai hati puLak nak biarkan derang tidor tak berkatiL kan ...
biar lar seLesa sikit...
kaLau tak mahaL dan empuk pun...
asaLkan tak sakit badan... dah memadai....


aku suker kaLau hubby kate nak ajak pergi shopping ni...~hahaha..
seLain tu Ley Lar aku mencurah idea pade hiasan biLik puLak...


sekarang ngah mencari idea tuk warne dinding...
memandangkan biLik tu tak besar sangat...
kaLi ni.. bukan MERAH yang aku inginkan....
aku pikir nak cat warna2 pastel yang lembut...
Lebih fleksible untuk sesape sajer yang akan singgah dibiLik tu...
jugak warne pade Langsir dan cadar...
daLam kepaLe aku ni ade 2-3 coLour yang menarik...
tapi..masih dalam pertimbangan....


::may be Light or dark Grey...





::atau bLue Grey/tiffany bLue
tau tak warne ni adeLah warne dekorasi untuk trend 2011??
eerrr.. aku terbace info....
warne ni pon cukup menarik mate aku....










:: hijau pon cantik jugak kan....
warne kesukaan hubby[pon same addict]




apepon...
bergantung pade Hubby...
sebab... die yang kene cat nanti...~ngeeee....





3 comments:

~sunflower~ said...

nak cari hubby macam u punyer hubby boley tak????

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

bestnye dpt bilik mcm nieh...

ElyaElmo said...

purple pun almost like pink jugak....:D