Monday, January 31, 2011

Dekorasi MERAH

waaaahhhh....
nampaknye kejatuh cintaan [cis] aku kepada merah makin menjadi...
tak habes hanye pade barang sendiri...
tertumpah puLak pade perabot dan dekorasi rumah....


kaLau ikutkan pon..
waLaupon aku pencinta PINk...
umah aku tak Lar jadi kaLer PINk pon...huhu..
takut penin puLak hubby kaLau satu umah kaLer PINk nanti...
so.. mengikut arus... n sesuai ngan konsep...
warna2 tanah dan lebih earth menjadi piLihan
[BoLeh Lihat DISINI]


saje googLe gambar..
cuci mate tengok dekorasi menarik...
cari idea untuk mencantikkan rumah...
termasuk warna Merah....





~ dinding ruang tamu MERAH~



~ waaaahhh.. menarik betuL kitchen cabinet dapur warne MERAH ni..~
tunggu rumah sendiri..
eerrr.. masih mempertimbangkan warne ni...~ngeeee



tapi pendapat aku..
tak perLu lar kot nak satu rumah same kaLer..
dari dinding.. ker Lantai..hingga lar ke perabot...
kaLau orang pakai samer kaLer Lalu pon tak nampak...
[abes Lar umah orang kaLau aku tetibe meroyan nak buat macam tu...]


kaLau warne merah LagiLar penin...
memang Ley cepat marah dibuatnye... huhu
warna kan memainkan peranan.....
pendapat aku sahaje ok...
[nad.. jangan risau key.. i takkan buat kat umah u ni... :p]


may be aku Ley cube tuk 1-2 item duLu...
pade perabot spt sofa...
or kerusi meja makan...
pade sarung bantaL dan Langsir...
atau pade bende2 yang Lebih keciL macam frame gambar 
atau perhiasan bunga...
carpet pon boLeh memainkan peranan jugak...
harus diingat.. Less is more ok... :)










menarik kan...
sangat berseri.....
aku tetibe suker sangat...
hubby...?? die kurang setuju.....
tapi masih boLeh dipertimbangkan kan...???


p/s : pLan nak beLi sofa eLok...
sofa lame tu beLi sebeLum kawen lagi...
bukan tak eLok....
tapi... sebab tak mahaL sangat a.k.a murah...
so.. tak tahan Lasak....
so.. tuk kaLi ni.. kene pikir bebetuL....
seLain design dan warna...
tuk kegunaan jangka mase panjang pon perLu diambiL kire jugak.....

5 comments:

MIZZ SUE said...

merah tu hot..heee

nuraitul said...

merah cntik kak..tp jgn sume pkat buh merah..mix nga n yg lain..for me..better akak mix merah ngan putih..pergh..msti cntik kan..elegan nmpk.. :)

~sunflower~ said...

waaaaa...
nanti dah deko umah jangan luper post kat blog ekk
nanti ley jenguk2
kalau tak dapat gie umah bidadari ley jenguk kat blog pun jadi la...

~ NANA ~ said...

hot hot hot! hehehe...btw merah mmg cantik...but i lg suke tgk merah+coklat drp merah+hitam kot....ngeee~

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

canteknye...