Thursday, February 24, 2011

Perbulan suami isteri tentang cantik dan kacak

Aku      :: orang suker tengok cerite korea Full House sebab ade RAIN.. cute..!!

Suami   :: Kenape orang perempuan suke melihat pade paras rupe jer?? Orang tak suker ar orang pempuan yang suke tengok lelaki pade paras rupe jer.. Sayang pon samer jugak…

Aku      :: Kalau orang tak tengok lelaki kacak  menawan mesti orang tak perasaan n suker  kan B yang hot ni….

Suami   ::  Owww.. so.. B hanye menilai orang dari luaran nyer je lar… kaLau orang ni buruk mesti B tak suker ngan orang kan…. Orang Perempuan memang macam tu…
Aku      :: Pulak dah…[BLUR]

serbe salah aku dibuatnye.... 
Dia memang suke manipulasi aku tau…
baLik2 pusing mesti aku jugak yang kene…
Aku bercakap benar…
Kalau dia bukan hensem di mate orang lain….
Dia dah cukup kacak menawan di hati aku…[ngeee]
N yet… ape lagi yang patut aku jawap….
Sesekali beri pujian pade si Dia…
Ape salhanye …
Tapi setiap kali pon… dia memang susah nak terime….


Bagi aku cantik dan hensem sangat subjektif…
Same jugak dengan ‘hot’ dan seksi….


Hakikatnye…bukan hanye aku…
semua orang akan Nampak…
cantik dan kacak tu datangnye dari ‘inside’…

kalau orang tu sangat cantik n kacak pon…
tapi kalau muLut macam longkang….
Perangai poyo semacam…
Tetap Nampak buruk di mate…
Apetah lagi dihati….!!

Saper kate orang tertutup litup tu tak ‘hot’…
Sesetengah orang… seksi tu memang ade dalam diri…
Tak perlu terdedah sane sini…
Orang tu memang seksi dengan care die yang tersendiri….

macam tu lar jugak dengan makne cantik dan kacak...
sentiase ade dalam diri...
baik budi bahase dan akhlak...
dah cukup memadai....

aku tak layak menilai kecantikan seseorang....

p/s :: aku pernah kenal orang yang tersangat cantik tapi hilang kecantikan nye disebab kan sikap sombong dan berlagak dia...


Lelaki atau perempuan... tua atau muda... sesiape sahaje... memang lumrah suker kan sesuatu yang cantik dan menawan kan....:)

8 comments:

Peri PiA said...

pecaya pd mata sendirik hihi

sweet nya hubby n wifey ni

suka gak citer Full House :D

tp Lee Min Ho yg jadi Jun Pyo dalam Boys Over Flower lagi handsome dari Rain..hihi

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

eh sudah tkr laa..
slalunya nadia yg ckp cmtu kt hubby hukhukhuk ;p

farahfatihah said...

lumrah sbg permpuan suka benda2 yg cantik, comel, handsome..kan? sbb otak wanita ni kompleks..sensitif, halus...aaa bgtau kat hubby u cam tu

syida shedot said...

hehe. mayb suami aty nak bermanja dgn aty =)

aimi nadiah said...

mgkin suami akak nie bkn yg jenis suka kena puji kut..

sy pun xsuka org puji.. ntah rs x best je bl org puji.. jd baik x pyh puji kut.. puji tu syirik kecil.. hehe,, so, baik jgn memuji..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

sweet la korang...

iHfaz_mOmOy said...

sesetgah org kadang2 x pndy mcm mane nk trime pujian...mesti rase malu t'sgt...but mmg lumrah girl n boy tgk sseorang dr paras rupa dulu,mustahil kalu ada orang yg t'pikat dgn org yg selekeh b'bju koyak rabak or x b'bju busuk lak 2..hihi mst la nk cri yg cntk2 n hndsome2,paling kuat pn biar sejuk mata memandang kan?

farid fizi said...

hahaa...mmang lawak btol n sgguh mnarik laki bini ni..suke2...:P