Sunday, March 20, 2011

ape nama BUNGA ni..??

sebeLum ni aku panggiL bunga India jer...
eerr...tak asti kenape...
may be sebab aku selalu nampak derang jer kot yang juaL bunge ni....




sebenarnye aku nak cerite perihaL bunga ni...
Bunga ni aku gunakan untuk center pics meja makan wedding aku aritu...




adik aku beLi lebih...!!!
terlampau lebih.....
dan sampai sekarang pon..
[Lepas seminggu]
bunge2 tu masih cantik n fresh....


So.. tak nak membazir...
aku buat bunga hiasan atas meja makan aku puLak...
tak wangi pon..
tapi tetap ade bau 'daun'...
bau fresh bunga....
tetap suka.....




p/s :: tak pasti puLak kaLau bunga ni boLeh tahan sampai 3-4 minggu.. 
kaLau betul boLeh...syiok nyer aku..!!!
aku ade banyak Lagi ni nak tukau2 i...[huhu]

4 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Memang best bila rumah kita dihiasi dgn jambangan bunga fresh di atas meja.. org kata kalau nak bagi bunga tu tahan lebih lama bubuh panadol.. tak pasti plak kesahihannya.

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

aku pon panggil bunga india...
:)

BuNGaKRiSTaL said...

yaty, tu bunga chrysanthemum.. bunga tu mmg tahan lama..

saya pn terbeli lebih bunga ni time wedding hari tu.. huhu..

murah! nak2 borong kat chow kit tu.. mmg borong penuh 1 kete la.. last2 ada jugak yg x sempat guna.. coz x cukup masa nak gubah.. hehe..

yUmIe said...

yumie pn gne bunga ni letak kt meja solek time kawen hr 2..mmg tahan lme..ktorg smgu biarkn dlm blk tue,xlayu2..seronok je tgk.hihi