Friday, March 18, 2011

memperkenaLkan ::: Grey @ Rezqi



ni Lar anak kucing :: anak momma Eva yang aku ceriter kat SINI..
tak hitam macam momma die kan...
n sangat cute..!!!


Name nyer... :: GREY [ aku ngan Asben bagi]
tapi peLik kenape ade name Rezqi jugak...??
Nama REZQI tu mak aku kasik...
mak aku kate dapat anak kucing comeL n jantan macam ni mcm 'hadiah'...
korang tak paham..?? 

aku paham tapi maLas nak cerite....[huhu]
tak ade kaitan ngan 'kepercayaan' atau ape2 ek...
hanye kisah aku ngan mak aku....



aku cerite jugak Lar...
memandang kan aku ni kepingin sangat nak kan anak kucing...
aku redho jer amik ibu kucing yang ngah mengandung....
kebetuLan puLak.. Momma Eva hanye beranak seekor...
senang aku nak jaga..!!
n yet.. mase amik momma Eva tu...
aku redho jugak 
tuk menerima keadaan anak dia yang tak pasti macamane rupa fizikal nye...
cantik atau buruk... aku ikhLas menerimanye...
tapi.. aLhamdulillah...
Momma Eva meLahirkan baby jantan yang sangat comeL..!!
sangat gebus....!!
eerr... pandangan mate aku Lar....[huhu]
tu pasaL mak aku cakap REzQi..!!
[tak yah susah2 pikir kaitannye...]


buat mase ni... aku ngan Asben tak biase Lagi panggiL name dia...
seLalu cakap..' anak Eva' jer...
die pon kecik lagi tuk kenal name dia sendiri biLer dipanggil...
tapi aku pon dah terbiase panggiL die ReZQi jugak...
ikut mak aku Lar ni...!!!










p/s :: kaLau ikut kan aku nak bagi name die "KUCIEN" jer......!! 

11 comments:

sarah mohamad said...

oooomel nyaaaa. geram je tengok. ish geram nih. hikhik

Peri PiA said...

alolo,comei sgt

~sunflower~ said...

waaaa chomel... dah lamer tunggu n3 ni... nak tgk baby momma eva...
sunflower pun ada mom meow jugak dan ada 5 ekor baby meow...
sgt meriah rumah...
best best....

Mila Ahmad said...

memg cute larh!

Anonymous said...

coooomeyyynyyeeeee.......
sy pown suke kucin' gak...

iekah said...

akak..mak kite selalu pesan kalau boleh elakkan amik gambar kucing selalu..nanti kucing mati..tp xtaw la betul ke x, mengikut pegalaman sy, bende tu terjadi jugak kt kucing2 sy yg dulu...mebi kebetulan je kot..kepercayaan org dulu-dulu kan..byk pantang larangnye..

btw, comel sgt si RezQi tu...=)

p/s:1st comment dr sy kat blog akak..b4 ni silent reader je..=)

.:hanna radzi:. said...

comeynyer...susah x nak jaga?

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

comelnye...

Leonora Halim said...

suka plak tgk org ada kucing... Leo allergic + takut kat kucing neh.. hehe... *larikkkkkkkkkk* :)

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

comelnyerrrrrr dia..
debob debob..
telinga kepet..eiii eiii geramnye!

ettymelladikboy said...

erk!!!!!!!!!!!! nk jugak...
teringin nk timang anak kecik. tp semua dah zassss.... =)

panggil dia qiqi lah aty. comel gila kot panggil tu...