Tuesday, March 08, 2011

Brown Paper For weddings Doorgift



aku luper....
dah Lamer ade orang tanye pasaL brown paper doorgift adik aku ni...


ade jugak yang hantar email tanye...
aku sempat bacer jer...
ni kire aku reply sekaLi gus Lar...
maaf kan aku ok...[ngeee]


brown paper tu adik aku ~Tina beLi kat mydin..
sangat murah ok... 
dan ade macam2 saiz...
aku perasan ade jugak dijuaL kat kedai2 pLastik...


untuk pengetahuan...
[refer pada pertanyaan]
brown paper nie... tak de peLapik keras kat bahagian bawah...
tapi ade dijual berasingan...
aku tak pasti kat Mydin tu ade ker tak..
tapi aku pernah nampak kat kedai barang2 murah macam kat kedai 2ringgit @ kedai 99sen
rasenyer ade jugak kat bookstore PopuLar
saiz...?? haha... yang tu aku tak tau....
sebab kite orang tak guna....


brown paper tu..
banyak jugak barang dan cenderahati yang boLeh diisi...
saLah satunya... Tina Letak air tin MiLo atau nescafe...
ngam2 size kaLau Tin tu dibaringkan....


kaLau bajet Lebih..
nak bagi macam2...
boLeh beLi size paper yang Lagi besar....
kompem tetamu Lagi Gumbira...


aku rase.. tu jer kowt yang dapat aku share....
tak complicated pon nak guna brown paper ni sebagai Doorgift tetamu..
bagi aku..simpLe..Lebih menarik...dan cantik...
seLain boLeh berjimat...
cume care lipatan n Letak perLu berhati2..
supaye terus nampak kemas biLer nak bagi pada tetamu nanti....
kertas nyer kan Lembik dan Lembut...
so.. kene handLe with care Ok...


Anyway... brown paper ni pon..
kaLau orang nak terus buang[kompem akan dibuang]
tak ar terase sangat kan....[ngeee]

7 comments:

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

a'ah pakai brown paper sgt2 jimat kan.. klu org nk buang trs pon x ralat sgt..hehe

farahfatihah said...

kat mydin ada jual ek? kalau tau ada jual kat situ sure fara beli kt mydin je huhuh

A.s.t.i.n.a said...

wahh bila wedding ni.. anyway may preparation goes well ok dear..

nadira said...

brp yer harga brown paper nih? 1 paket tuh ade brp pcs?

Dia.Honey said...

lawa jugak kalo pandai hias kan?

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

jimat + nice...

etty said...

aty,
kalau org buang depan mata kita pun tak touching kan.
cuba kalau beli ringgit ringgit punya paper bag, sekali kena buang depan pelamin.
OMGGGGG....

tp idea ni, org yg berfikiran kolot tak boleh terima.
budak office i gelakkan i nk pakai ni....
padahal.....
dia tak tau betapa untungnya kalau dia pun ikut cara kita kan....