Monday, March 28, 2011

Langkawi :: Mase untuk bershopping..!!

kat pantai Chenang
2 maLam kiteorang jaLan2 sini...
kaLau ikutkan barang nyer samer jer setiap kedai..
tapi sonok dok cuci mate...
mat saleh puLak berterabur ramai..[huhu]
aku tak ingat aku beli aper kat sini.. 
ooww... aku beli slipper..!!! hahaha.. jauh2 datang beLi sliper jer kat sini..
slipper kat sini mahaL gak kalau nak compare kat kL tu..
selalu Rm10 jer kan...
katsii harge dari Rm18-Rm20...
aku beLI sebab ..eerr..terpakse....[ngeeee]
membazir betuL....adoy....
jalan2 waktu malam berdua ngan asben rase romantik lak...[huhu]
jauh gak kiteorang berjaLan.. sampai keting betis dah rase sakit..!!


Di Dataran Helang
kat sini pon nak shopping..??
harus lar kan...[Lalala].. 
eerr..sebenanrnyer nak tumpang berteduh..sebab kat luar dah hujan..!!!
lagipon ni mase 1st day jalan2 so.. survey2 barang menarik..
fridge magnet harus jugak sebagai aktiviti sekarang yang nak penuhkan peti ais kiteorang
tak mo beli banyak2.. cukup lar sekadar 2-3 untuk setiap tempat...[weeee]
nak beLi tuk orang lain...tak de puLak orang pesan...[huhu]


Kat Makan Mahsuri
pon mau shopping kah...? [ngeee]
tak.... cuci mate jer....
tengok painting batik....
Di Coco Valley kat pantai chenang
:: kiteorang giler kentang cokLat..!! ::
memang kaLau cakap gi Langkawi jer.. orang dok pesan cokLat...
murah sikit Lar dari harge kedai kat Luar tu...
bagi yang giLer cokLat macam mak n tante aku.. sesuwai ar tempat2 macam ni....
aku ngan asben beLI untuk makan sendiri jer..
eerr... untuk mertua dan ipar duai jugak....
orang lain pesan biLer kitorang dah pon baLIk KL..!!!
[maafkan aku ek]
yer lar..tak bagi tau kan....
macamane orang nak pesan...
tapi kaLau nak tau... kat area Kuah Town tu harge cokLat lebi murah brbanding kat coco valley ni... siyes aku tak tipu..
contoh nyer..cokLat Daim yang popuLar sangat kat Langkawi ni...
kat cocovalley ni harge sebungkus RM17.90
tapi kat kedai2 biase Lain.. kat area KUah Town...
Harge sebungkus RM15.90... beza 2 hengget jugak ni....
so... harus lar jadi pembeli yang bijak ok....
banyak lagi coklat2 yang harge nyer lebih murah dari kat sini....



kat Idaman Suri -Pekan Kuah
Heaven..!!! haaa.. kat sini memang giLer murah barang2 nyer....
siyes..harge beza giLer ngan barang kat Luar...
teringin nak shopping lebih..!!
tapi mengenangkan baLik nanti naik fLight...
membantut kan niat aku..!!! adoyai....
rugi sungguh...
namun... dapat gak ar aku borong barang 2-3 set....[huhu]
agar tak kempunan dan teringat2 biLer baLIk KL nanti..
dah lar nak pergi baLik..bukan dekat dek non ooii....


kesudahannye.. Luggage yang mase pergi ringan...
biLer waktu nak baLik... tak mampu aku nak angkat dah....
nasib baik ade tayar ko...
kalau tak mau senget gak bahu aku laki aku nak angkut...


p/s :: Letak Lar aku kat maner pon.. insyaallah shopping tu mesti jadi.. [ngeh ngeh ngeh..]










6 comments:

Leonora Halim said...

eh ehh... lamanya Leo tak gi Langkawi... panas tak kat situ?

~ NANA ~ said...

waaaaa nak kirim coklat byk2 boley???

kekekeke

Peri PiA said...

seronok nya dia :)

rambang mate i you :P

sarah mohamad said...

shopping sakan nih. nak coklatttt! hiks

nuraitul said...

bestnye akak g jalan-jalan..tmbh geram ble tgk timbunan chocolate toblerone tue..my favourite..byk tak akak shopping kt sne..??

liyana said...

x pnh g langkawi.bestnye...