Friday, March 04, 2011

MISI :: mencari kerja yang Lebih dekat

nak cari kerja??

aku cube carik yang dekat2 sini... rawang...

tak Larat rasenyer nak beruLang ker shah Alam setiap hari....
kaLaupon berbaLoi dengan 'rewards'..

bukan tol n minyak kereta yang dikira...
Tapi... sangat penat Ok...!!
penat untuk meredah jam....
penat untuk mengejar masa...
penat meredah 120km setiap hari pergi dan baLik....

So.. mahu mencube nasib di rawang..
tapi rate salary kat area ni agak' rendah dari yang sepatutnye...
sangat rendah....
lelebih lagi dari gaji asaL aku...
aku consider kat sini adaLah area luar bandar
n derang sendiri risau nak amik bekerja based on salary Lame n jawatan aku
even aku boleh mempertimbangkan..
derang yang rugi[huhu]
sebab tak nak menggunakan peLuang yang ade..
hanye semate2 tak nak membayar lebih...
derang takut nak letak aku 'dibawah' derang kowt..
takut aku 'cantas'...[huhu]

terus terang aku cakap... aku tak kisah ngan 'jawatan'
yang penting aku tau.. aku boLeh 'naik' dari tempat asaL aku...
aku pasti tu..[ngeeee]
aku percaye.. seseorang tu deserve tuk dapat ape yang seseorang tu patut dapat..
if we're perform well... so.. kite akan dapat dari ape yang kite beri rite...

aku memang jenis workaholic....
aku beLum bersedia untuk menjadi suri rumah sepenuh masa...
waLau pon Laki aku mampu untuk menanggung aku...
tapi.. itu bukan aku...
aku sendiri tak nak biasekan diri...
[susah nak shopping lelebih ni ngan duit orang.. tak sampai hati nak mintak hanye tuk joLi2 shopping..walaupon Dia boLeh bagi....ngeeee]

aku suker kan sesuatu yang mencabar minda aku....
aku suker kan pengalaman....
aku lebih gemar keLuar dari zone seLesa...

so.. may be.. beLum mase nyer...

aku kene buat sesuatu...
eerrr.... penat bekerja dan penat daLam perjalanan nak pergi balik kerja
its two things different Ok...[huhu]

Misi sekarang :: mencari kerJa yang Lebih dekat...
sekurang2 nye mesti kurang dari 120km perjalanan sehari[ngeee]

may be jugak aku ley try kat area damansara yang hanye 15-30min perjalanan...
subang pon still okey...
KL pon tak jadi masaLah..
aku sendiri pernah bertahun kerja kat kL tu...
rate salary kat situ jauh lebih baik...
n yet.. tak telalu jauh nak dibandingkan ngan ker shah alam tu...
atau aku tak patut terlalu demand....??
aku masih percaye ngan ape yang aku 'ade'...
pelajaran..pengalam dan pengetahuan....
serta keyakinan...
dunia capitalist sekarang memerlukan kite demand...
[maafkan aku]

Namun aku tetap percaye pade rezki dan bahagian masing2....

So... juz wish me Luck key...

p/s :: aku pernah interview satu company besar kat area subang tapi derang nak hantar aku kat cawangan di shah Alam... adoyai... peant lar nak explain....




8 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

gd luck...

aDieyZa said...

mmg kita x boleh terlalu selesa.. kena cuba pembaharuan yg blh bg pengalaman lebih kat kita..

gud luck dlm misi atty utk cr keje yg lbh dekat ni k..

cik syahira (a soldier's gf) said...

assalamualaikum aty.

good morning dear.

saya selalu jadi silent reader kamu. nak inform ada Stylish Blogger Award untuk kamu.

kamu kerja dalam bidang apa ye? eh, actually saya pun sedang cari kerja sebab contract dah habis.

syida shedot said...

atiey, atiey amik kos ape yea?

Noli said...

insyallah ade rezki nnt tuh..doa2 la yer..aminn

Warna Warni Kehidupan said...

kalau bole nak keje depan rumah jek!!! huuu ada tak??

Peri PiA said...

memang penat,rwg kwsan nak nail
jem dia ,fuhh ngeri

al da best

aTy _faRed~ said...

to all :: mekaseh atas doa

cik syahira&shida shedot :: i duLu kos account..:)

warna warni kehidupan :: haa...yang tu paling besh...!!!