Wednesday, March 23, 2011

Misi mengemas rumah Baru TINA

hari tu sibuk pasaL kawen dia kan...
sekarang dah seteL haL kawen..
sibuk lak pasaL rumah dia....[huhu]


Tina beruntung sebab dapat rumah yang dekat jer ngan umah famiLy...
untuk famiLy sendiri dan jugak umah mertua...


So... hujung minggu baLik shah aLam untuk menoLong ape yang patut....
tak dapat Lamer pon...
aku hanye dapat toLong pasang Langsir..
n Asben toLong pasang Lampu untuk biLik n dapur...
sebab kat rumah famiLY aku pon..
banyak Lagi kerja nak dibuat..!!
baru Lepas kenduri kan.........
memang masih kelam kabut..!!


so..sekarang nak seteL umah adik aku duLu...




aku sangat suker kan piLihan kaLer cat adik aku..!!
cantik dan cosy....!!
sesuai untuk mood hanimun ok...
warna Lavender.. saLah satu warna piLihan kegemaran aku....
sesuai ngan keluasan rumah...
dan menjadikan rumah yang asalnye 'biase' tu jauh lebih menarik dan cantik..!!


aku padan kan ngan Langsir putih..
untuk keseluruhan ruang tamu...!!
tengok lar impak nyer...!!



~ tugas adik aku::ayie dan sepupu aku :: diLa ~




dah nampak impak nye kan... :)
selain pink aku sentiase prefer untuk piLih warna PUTIH...
cuma untuk rumah aku :: 
langsir warna putih untuk sLiding door terLalu jarang biler waktu maLam..!!!
n terlalu terang biLer waktu siang...


~Asben memang teror pasaL wire2 ni~ 

~adik aku yang pantang jumper gitar..!! 
sekarang ni puLak seLain Asben bertambah geng biLer adik ipar baru aku pon suker main gitar jugak..!!!
dah boLeh buat band puLak...[huhu]

p/s :: perabot masih beLum masuk... peLan2 ok...


11 comments:

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

kaler umah cantik..dgn langsir putih..waa..marbelessss!! =)

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

suka warna tu..mmg sgt cozy..
x pe pelan2 tina..
nnt2 mesti smua complete kan ;)

Farah Shamsudin said...

memang seronok dapat masuk rumah baru kan.. seronok nak deco rumah..

syanaim said...

::aty..nasya suka tgok aty deco umah..x sabar nak ada umah sendiri..nanti aty leh jd advisor..:)::

farahfatihah said...

seronok kalau wat keje sesama ni..cepat siap

Ogy said...

langsir putih tu mmg kena sgt dgn warna cat....lawooo

asna cute said...

akak mmg keje designer ke kak? pandai la akak pilih warna n suai padan warna.. suke tgk! kot akak mmg designer.. kot asna nk tempah akak jd designer utk umah asna boleh? keke ;)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

hebat nye asben die...
:)

*luv Syahnia* said...

sis, dok shah alm kat ne??
suke hias umah nmpak simple n moden
bilalah ain nak rasa dok umah sndiri ni..hihi

iedayah said...

pndai aty mendeco..cmni kn suh eric ltk jwtn ni..hohoho

~Ayu BnSyg~ said...

Kt mane nk beli kain langsir (dh siap jahit or belum jahit) yg murah ye?