Tuesday, March 01, 2011

Mom's To Be ::Momma's EVA

Teman baru aku....
Teman bersembang aku biLer asben kerja Lewat maLam..


Mum's To Be :: Momma Eva.......

sangat hitam kan..!!!
buLunyer sangat berkiLat taw...
Asben cakap :: " boLeh ker kite beLa harimau kumbang kat rumah" [huhu]
memang macam Leaped..!!! 
berbuLu hitam berkiLau dan bermate kuning keemasan..!!
comeL sebenanyer... muke lebar dan manis...
tapi kecantikan nyer tersorok..[ngeeee] 
aku tak pasti kaLau Momma Eva ni ade mix..
tapi.. buLunyer tebaL dan haLus... 
bentuk hidung pon Lain...

sebenanyer...
baru jer amik dari rumah famiLy aku kat shah aLam maLam semaLam...

aku dah biase membeLa kucing..
sejak keciL lagi... sampai sekarang..
dah beratus kucing kiteorang [family] bela...
so.. biLer dah duduk sendiri ni..
rase macam janggaL puLak biLer tak nampak kucing Lalu Lalang depan aku kat rumah[haha]

nak amik kucing yang sedia ade kat umah family yg kat shah alam tu...
dah Tua..!!
Jantan dan tak ade keturunan dah...[huhu]
n yet.. mak aku tak kasik..!!!

~ni antara kucing yang ade dan pernah dibeLa kat umah famiLy aku~
ni jer yang aku ade gambarnyer...
yang Lain2 tu kat PC umah sane...

so.. disebab kan itu..
aku beriye mencarik kucing..
kalau ade pon.. aku tak sampai hati nak pisahkan anak ngan ibunye...
ade 2 kaLi kiteorang terjumpe baby kucing...
tah saper lar buang agak nyer...
bagi aku Zalim.. !!
sebab baby kucing tak pandai carik makan sendirik lagi..!!
Baby kucing perlukan jagaan ibunye...
biLer kiteorang amik dan beLa pon...
siap beLI botoL Baby kucing n susu khas..
Dapat bertahan Semalaman jer..
Lepas tu mati...sedih aku...

S0.. Solution nyer.. aku mintak mama kucing yang ngah mengandung..
aku nak kan anak2 nyer...
at the same times aku nak kan ibunyer menjage derang ngan kasih sayang...[ngeee]
susu mama kucing lebih baik tuk derang...
aku cume perLu menjage pemakanan mama dia jer...
supaye susu yang diberi pade anak2 nye berkhasiat....
cerdik tak...[hahaha]


momma eva diberi oleh kawan mak aku...
eerr...aku yang mintak.....
aku mengharap sangat...

Momma Eva sangat mudah dijage...
sangat manja...
Dan mendengar Kate...
Aku Letak die kat sangkar...
biLer sampai kat umah aku...
aku Lepaskan....
Tak sampai hati aku nak tengok Dia terkurung...
tapi.. Dia tak meroyan pon...
sedangkan tuan asaL Die dah beLa die dari kecik..!!
Biler nak tidur.. aku masukkan Dia balik daLam sangkar...
Sediakan sekaLi biskut untuk Dia n air...
tapi pasir untuk Dia u'uk aku Letak kat Luar sangkar dia jer..
sebab kaLau dia nak U'uk..
untuk permulaan.. biarkan Dia u'uk daLam sangkar tu..
Dia tak biase Lagi...

pagi tadi bangun...
air dan makanan abes...
Tapi tak nampak momma Eva u'uk pon..!!!
Asben Lepaskan Dia...
terus Dia u'uk kat pasir khas tu..!!
Rupenyer.. memang kebiasaan Dia..
Bagus..!! tak u'uk merate2...!!
Tau mane tempat yang patut di pergi...
Walaupon tu baru 1st time n 1st Day Dia sampai kat rumah kiteorang....
* Tuan asal Dia ajar Dia ngan baik sekaLi....[huhu]

paLing aku suke...
biLer aku naik keatas..
aku panggiL..
Dia mendengar kate dan ikut aku....
tunggu sebeLah aku mase aku soLat...
Dan turun biLer Asben panggiL mamam...

walaupon baru satu hari..
Tapi aku dah rase sangat Sayang...
Tak sabar nak tunggu Dia beranak...
mesti meriah rumah aku ni nanti....


p/s :: Momma Eva dijangka beranak maLam ni....

4 comments:

anaztasias nora aira said...

hahaahh sis ni, saya ingat manusia hadoi tertipu saya ekeeke

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

oopp nampaknye ada org kena jadi mid-wife mlm ni huhu..
xsabar nk tgk bb dia..musti chomel..
hitam itu menawan =)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

comelnye....
itam itu comel la..

yUmIe said...

hehe teringat kucing yg mak bela dlu.ade mix n warna hitam gak.ktorg pgl hirang.pn sgt manja.mak mmg ske bela kucing.smpikn kucing terlebih manja.bile nk beranak,kne ade org tgu kt tepi tmpt die beranak.klu x,mmg die xkn duk kt tempat tue.penah sekali tue,ayh tgu then xlme lps tue ayh bgn je,die trs melompat keluar smpi tercampak ank die ke luar tau.agknye waktu tue ank tue btl2 bru keluar dr perut die agknye.blm smpt keluar sepenuhnye lg,die dh melompat sbb tgk ayh bgn dr tmpt tgu die beranak.hahaha