Thursday, March 31, 2011

Nak ker market tapi meLencong Ker..............................

borink duduk rumah...
dah 2 maLam Asben kerja baLIk lewat maLam..
maLam semalam asben kate job canceL...
so... pospon lain hari..[howyeeee...!!]


so..Lepas magrib ajak kuar...
inagt kan nak gi beLi barang dapur sikit...
peti ais den dah kosong..!!
nak masak apo kaLau ikan kerisi tinggaL sekor2 jer..
sian lar dio tak bertoman..[huhu]


Asben sibuk kacau aku bersiap...
[apesaL muke aku macam gojeng jer ni....]

adoyai pun... nak pergi market beLi barang dapur jew kot..!!
tak payah Lar posing...!! [ngeee]


dah sampai...
tapi bukan kat market barang dapor...
tapi kat kedai perabot...!!!

memang niat asaL nak beLi barang dapur...
nak carik peneman untuk ikan kerisi aku tu...
tapi teLah melencong ke kedai perabot kat rawang ni..!!!

Asben pernah cakap dulu nak beLi bedroom set untuk 2 bedroom rumah kiteorang...
baru ni rajin nak jaLan2 tengok...
kaLau nak tau... 
kat rawang ni.. dari tol pLus rawang tu sampai ker rumah kiteorang...
punyer Lar banyak kedai perabot...
bukan kedai2 perabot mewah ok...
tapi..cukup buat aku sangat teruja...!!
hanye kene pandai survey dan compare harge....
jangan Lupe jadi pembeLi yang bijak ok....

aku salah kan kedai2 perabot kat sini..
sebab setiap kaLi lalu lalang dari hari pertame pindah rawang ni...
buat aku tertoLeh2 2-3 kaLi setiap kaLi pon..!!


kiteorang gi survey 3 kedai...
hasiL nyer.. kiteorang dapat 3 harge yang berbeza pade set yang lebih kurang samer....
kedai ke 2 lebih murah dari kedai yang pertame...
dan kedai yang ke 3 harge beza Rm100 dari kedai yang pertame jugak..
yang pasti lebih murah jugak dari kedai yang ke 2..
haa..tengok....
jangan maLu nak tawar menawar Ok....

tetibe aku rase nak withdraw duit biLer terpandangkan sofa pink ni..!!
"tapi ku tahan jebat"
beringat :: kaLi ni kaLau nak beLi sofa... kene survey n piLih betuL2...
sebab terpikir nak tukar konsep rumah..
warne pink ni memang sangat menawan.. tapi materiaL cepat kotor...
aku berani jamin tak sampai setahun ade bahagian2 yang akan bertukar kaLer Lebih 'exotics'...
Lain Lar kaLau aku beLI untuk buat hiasan dan bungkus ngan pLastik setiap mase...[huhu]

okey..tu Lar aLasan aku kenape aku tak beLi...
[cehh] sedangkan duit dah abes mase gi Langkawi baru sudah ni...[ngeee]
FOKUS ok... yang harus dibeLi tu adaLah bedroom set..
bukan set sofa...
set sofa tak Ley buat mak abah mertua aku tidur ngan seLesa kat atas nyer nanti..
so.. luper kan... bajet Lain tahun...[sob sob]


luperkan jugak yang Lain...
haha.. aku memang selalu ter tak sengaje memandang barang Lain...
dan kiteorang pon ter beLi barang Lain jugak...
suker hiLang fokus lar laki bini ni..!!
haaaa... yang ni tak boLeh beLi..!! NO...!!
kat mane nak Letak... besar Ok... dah Lar kaLer2 puLak tu...
bukan ade budak kecik pon kan....

biLer asben sampai2 kedai jer terus duduk sengeh2 kate suker kan buaian ni.......
Ley posing amik gambar jer key... 
tunggu ade anak 2-3 duLu...[ngeee]


p/s :: mood aku yang tak baik arini.. berubah sekeLip mate [bling bling] biLer diajak membeLI beLah...[Lalalala]







9 comments:

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

hahaha~ buaian tu sbnrnye hasben u yg nak..hihihi~

~ NANA ~ said...

alahai bestnyeee...

btw i suke la tgk lampu tu...gojes! hehe

Peri PiA said...

sweetnya!!

ya Allah,pia pon xtahan tgk sofa pink!!!saba2...

aqish basir said...

hamboiiii market dah tukar kedai perabot...

nasib baik asben akak paham huhu

sissyira said...

salam


sambil menyelam minum air...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

pose xkalah...

Nurul Huda Jumri said...

hihi..sonoknye kan kalo leh survey2 perabot utk deco umah sndri..
tp jgn lupe,berbelanja lah dgn bijak ye dear! (^_~)

ratusiput said...

ratu mmg suke cuci mata bab2 brg umah ni.leh gila.ahaks.tp kalau nk bli almari katil tu sme make sure yg tahan.mcm almari tu skang byk yg sliding.rega mmg beza2 tp tgk tang dlm.cari yg dia skru rak2 divider sme.jadi dia tahan.kdg2 kite tertipu.mmg murah tp upanya main selak2 je...lelama runtuh isi baju.ehehe..sbb tu smpai skang ratu tak bli lg katil gobok sme.nk cr yg bebetul elok sbb kite pakai utk jangkamasa panjang.tp taklah pulak smpai nk bli yg beriban2 tu ha...kena pandai pilihla...

Mama Gee said...

wahhh lengkaplah rumah lepas ni yaaa... hehee
mama suka masuk kedai perabot, tgk tu tgk ni..rs semua pun nak..lebih2 lg kalo nampak perabot warna putih..aduii rs nk nagis hentak2 kaki kat ctu nk bawak balik.... :)