Wednesday, March 02, 2011

sekarang aku dah tak make-up TAPI......

kenaPer aku masih menyimpan aLat make-up yang banyak...
eerr...tak lar banyak sangat kan....




setahun dua tahun ni.. aku kurang sangat ber make-up..
dan kurang sangat membeLi alatan make-up dah...
kaLau pergi kerja pon samaada hanye bersolek nipis..
atau tak bersolek langsung...
unless..kaLau aku kene gi site..
attend meeting.. or appoinment ngan orang...
baru aku akan bersolek lebih sikit....
kaLau setakat kat duduk kat opis...
atau tak de sebarang temu janji...
aku maLas nak bersolek...
kat opis aku hanye duduk kat biLik aku...
dan Leka buat kerja aku...
sangat jarang keLuar...
Lelebih Lagi kaLau nak soLat...
kan membazir...
maLas nak kene cuci Lebih...!!
paLing tak Discussion ngan bos aku..
Tu pon dia dah terbiase...
tak bersoLek.. tak bermakne aku comot dan selekeh..[ngeee]
~pergi opis bawak Ni jer... compact & loose powder..lipstik..gLoss and mascara
No blusher.. and no eye shadow...~


kaLau duLu.. boleh dikatekan setiap kaLai keLuar rumah...
mesti nak bersoLek...
aku kene bersiap 1-2 jam lebih awaL hanye tuk bersolek..!!
[huhu]
ayah aku seLalu marah sebab terpakse menunggu Lamer kaLau keLuar besame....


aku sendiri pernah amik kursus make up...
tak silap aku 4-5 tahun Lepas...
hanye untuk diri sendiri...
n boLeh lar kaLau setakat nak mencantikan kawan2 rapat
atau sedare mare...
waktu tu make up aku sangat2 banyak..!!
berpaLet2..!!!
pantang jumpe.. mesti nak beLi..


bLer dah kahwin ni...
Lagi lar susah aku nak bersoLek...
Asben aku kurang suker..!!
Tapi tak pernah meLarang...
So.. hanye tuk sesetengah tempat atau function jer akan bersoLek lebih...
pergi kenduri.. atau urusan kerja....
selebihnyer... aku lebih suke muKa aku bersih dari sebarang soLekan...


tengok orang make-up..
memang cantik.. lagi2 kaLau yang berkuLit halus muLus...
jeLes ok...[ngeeee]




 p/s :: asben kate kaLau aku nak bersolek kat Luar.. aku kene bersoLek jugak macam tu untuk Dia kat rumah....eerrr...no komen

6 comments:

D'lla said...

hehe...my hubby pn xkasi solek sgt..xelok utk umum..hik3..lgpn org kt cni jrng solek..kalo solek just celak mata..bedak....lipstick..haha

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

simple is beter kan..
aku rase la..
heheheh...

aDieyZa said...

atty, kat rumah boleh jer make up, tp prefer on weekend la sbb weekday keje kan so ada kat rumah time malam jer.. nnti nak tido kena cuci muka lg pulak, so better make up di rumah on weekend..

~sunflower~ said...

banyak ke eyeshadow dia...
suker tgk orang make up...
mcm best jerk... tp nak make up sdn tak reti...

amElyn said...

banyaknyaaa!!
boleh jual kat i separuh harga!!
hihi

amelyn
http://kumakikaeamelyn.blogspot.com/

Cik Feeyza said...

my fiance kte ape ye gune kalau beli lipstick then pakai pas tu bilew mkn msty hilang then nk kena pakai balik lipstick tu, so bilew mengenangkn yg alatan mekup ni mmbzir n nk kne pakai banyak kaliw, jady mls lax nk mmbeli or pakai mekup. act my fiance pong skew simple but nice. bg sy, myb smue lelaki brpndpt sme n ustaz pernah kata, mekup hanya untuk suami. xp seringkali kita mekup untuk tontonan umum xp tux suami kite mls nk mekup sb bg kite dux uma jewp wat pe mekupkn... hurm setuju x pndpt sy?