Tuesday, April 05, 2011

cerita Langsir PINK aku


alkisah kaLi ni aku nak mencurah idea pade biLik ke-2 rumah aku..
gambar yang atas tu adeLah biLik asaL...
seLame 6-7 buLan duduk kat sini.. 
hanyer bidai tu jer yang cover tingkap biLik...
2nd bed room ni kiteorang buat tempat soLat...
master bedroom dah tak muat...
Lepas letak perabot hanye muat tuk lalu lang jer...[ngeee]

untuk biLik ke-2 ni..
perabot masih beLum sampai...
Lepas buat ukuran biLik... kiteorang decide tak beLI set...
hanye beLi single item.. iaitu katiL jer...
sebab muat Letak tu jer kot....!!

so sementara nak tunggu perabot sampai...
cume Langsir jer yang aku Leh pasang duLu...
kaLi ni aku piLih.........PINK....!!
warne yang ceria...
oohh.. ai Like...!!


day curtain dari organza dan night curtain yang Lebih geLap

ni aku nak cerite....
cutain ni aku dah beLi sangat Lame...
mase aku bujang Lagi...
mase tu aku dok kerje kat audit Firm area setapak KL...
so.. harus Lar menyewa biLik jer kan...
tak larat nyer aku nak redah shah aLam-PJ-Kl tu hari2 ngan jam okeh...
waLaupon hanye biLik yang disewa.. 
tapi dah memang aku yang suker melawakan tempat aku duduk..
apetah lagi namenyer biLik tido kan...

masih cantik kan...
aku memang tungu mase jer nak guner baLik langsir PINK aku ni...





tengok... rail langsir pon baru nak dipasang..!!
5 kaki double untuk satu tingkap...


::organza day curtain::
ade macam doubLe tone sikit...
kaLau pakai langsir ni jer..tak cukup sempurna...
masih tersangat jarang....

sebeLum day curtan dipasang

*
*
*
*
*
seLepas day curtain dipasang
:: gambar diambiL dengan cukup cahaya Lampu dan flash camera

hakikat sebenar
*
*
*
*
*
*
macam terbakar..!!!
biLer Lampu di tutup...

tak sebenanyer...
yang korunk tengok tu.. 
hanyer Lar effect dari cahaye waktu siang...

kaLau betuL2 tengok... biLik ni sangat 'warm' okeh..
sangat Lomantik ngan warne PINK ni...
sangat cosy...
tak perLu aku nak cat dah...
Langsir ni dah betuL2 'kuat' untuk mengubah suasana biLik ni...
aku suker..!!sejuk sangat sebenanrnyer...
disebab kan biLik di menghadap bahagian beLakang...
so.. pencahayaan memang semakin terhad ngan langsir ni ...



aku sebenanye match kan ngan carpet dull pink..
tapi sebab pink tu Dull sangat.. kompem ar tak nampak kan..
makLum lar.. bukan camera DSLR...[ngeee]



eerr... Langsir nyer tak Lawa..
aku cume nak cerite 
yang aku suker biLer aku diselubungi dengan warna PINK ni jer...[Lalala]
rase macam nak ajak asben Lak tukar gune biLik ni....[huhu]




p/s :: Lepas ni kompem lar kene bukak Lampu setiap kaLi nak gune biLik ni..[ngeh ngeh ngeh] aku tetap suker jugak..tak kire..!!


11 comments:

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

cantikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!! su suke2

Peri PiA said...

cantik la,kretif la aty ni ;)

Nurul Atiqah Mutaza.iQa said...

akak santek!!! simple n pink iqa suke!!!

lya said...

anak momma eva tu.....
gerammm....

Our Diary said...

cantik...awk mmg kreatif dan bijak bermain ngan colour...

e k i n ♥ y u s r i said...

cantik
suke pink

Rosie Rose said...

va va va... nampak santekkk laaa! tp kalau kite, mmg tak done ler nak pasang pink. sure hubby tk kenan. lagi2 nak dapat baby boy. pink mmg out. hikssss

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

pink abes tue....

Dieba said...

chanteknye.. i laike..
pengikat curtain tu cari kt mane? bse jumpe jenis bulat je.. rsa cam nk beli y petak pulak.. huuu really admire those things.. (^^)

jihan musfirah musa said...

skali lg sis...u make me love the ur creativity!!..cantik!!..;)

Nor Athirah Azhar said...

cantiknyeeeeeeeeeeeeee.....xterkate cantik sgt...sy suke pink...mmg nk beli langsir pink pun nt tp xtau kt mane lawa...