Saturday, April 16, 2011

kasih ibu



ibu kucing pon tau sayangkan anak nya...
inikan puLa ibu manusia kan...
tapi zaman sekarang begitu banyak orang yang suker sangat buang anak....
memang zalim....



asben aku tatang kucing2 aku ni bagai minyak yang penuh..!!
sekarang RezQi dah sangat lincah bermain..
berLari2...dah pandai naik tangga..!!
pandai kejar2 kiteorang nak main...
kesian die tak de adik beradik Lain..
hanye mak die dan kiteorang tempat die bergurau...[huhu]
memang seronok...
aku tak tahan..!! sebab die main suker 'pakai kuku'..!!!
sakit okeh...
tapi kekadang pon.. boLeh riuh rendah muLut aku ni...
macam orang beranak 10..!!
geram biLer time aku nak masak die mengekor aku kehuLu kehilirr ngajak main...
kekadang bergayut kat seluar aku...
kekadang gigit2 jari kaki aku... lepas tu lari2...
walaupon geram...tapi.. tetap terhibur...!!
rezqi sangat bijak...
sekarang aku dah jarang kurung....
sebab die tak u'uk merate2....
pandai carik biLik air dan pasir u'uk die sendiri....












rezqi dah pandai nak keLuar rumah..!! risau...!!

12 comments:

Peri PiA said...

alolo,comel nya

hubby saya kurang dgn kucin

geli2,bkn geli jijik xsuke hehe

tqahmisdar said...

sangat cute ye!!

ZanaNordin said...

comelnyaaaa kucing kamuuu
nak2 si rezqi tu...adeh..
teringat plak kucing akak si kimiey yg ntah ke mana menghilangnya.....sama lerr peel ngan si rizqi tu....ajak main..pastu suka geget2 ibu jari kaki time org tengok tv

nurayunni said...

comelll!!!!gerammm....umh sy pun bela kucing..

didieadila said...

aty suka kucen jgk eh..same la kite! comey la mate biru! hehe..

Dieba said...

hee tomelnye..
smela ngn kucing i, beranak sekor je. skrg ni bru nk belajar bjalan.. so adorable ble tgk keletah dorg. hehe

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

gerammmmmnyerrrr..dh la warna cntik ;)
gebu gebas cmni..rasa nak ciom2 je ;)
sweet je tido anak branak atas kusi tu huhu..

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

gerammmmmnyerrrr..dh la warna cntik ;)
gebu gebas cmni..rasa nak ciom2 je ;)
sweet je tido anak branak atas kusi tu huhu..

| gad1s s0ypans | said...

heee, nk tg0k anak akak pulk bley......??
bila yep agak nye.....???

Wahidah said...

wah so cuteeee.....


syg kucen yea...kucen comey..tp kena pndai jaga la kan

Mila Ahmad said...

cumelnyer kucing :)

cik puan jihan said...

cutenyerlaa...anak kucing aty ney..tiap kali baca blog mesti ada dia kan hehehe...jihan pon suker kucing sgt2 dulu jihan penah bela sampai 13 ekor kucing!!..memang suker kucing dari kecik..kucing memang bwk keceriaan dalam hidup dgn keletah dia hehehe..;)