Friday, May 20, 2011

IDEA DEKORASI :: Turquoise Tiffany blue untuk hari raya tahun ni..

Ciss... bulan Rejab pon tak masuk lagi...
dah kire nak terus masuk SyawaL jer...[uhukkss]


maklum jer lar... raye ni 1st time aku beraye ade suami...
dan ade rumah sendiri..[walaupun hanye rumah sewa]
semangat tu lain lar sikit kan...
seLame ni hanye berhabis dan berhias tuk umah famiLy...
rumah orang tua..biase orang ramai datang bertandang..[seronok nya..!!]


tapi tahun ni berbeza...
kawan2 aku.. dan kawan2 laki aku akan datang beraye kat umah kiteorang pulak...
tak de dah kerumah family lagi...
so.. sedikit sebanyak tetap kene ade persiapan...
bukan nak menunjuk2...
sekadar mahu memeriah kan suasana raya...
baru seronok kan...[howye..!!]


perancangan pertama :: mahu tukar langsir baru...
[masih berkira2]
kalau ikutkan tak perLu...
sebab langsir sedia ada  baru jer lagi...


tapi.. asben yang semangat lebih...
nak tukar warna meriah sikit...
asben soh tukar dari warna2 earth ker warna turquoise..!!


tips :: tak perlu lar aku nak tukar cat rumah...
hanya tukar langsir dan cushion2 kecik tu jer...
nak lagi menarik..
tambah sikit accessory ngan theme yang sama...
dan juga bunga....


rujukan ::



sumber :: google

walaupon masih dalam perancangan dan perkiraan..
tapi..aku berharap dapat direalisasikan...[insyaallah]

tak sabar pulak nak tengok perubahan...


eerrr...yang ni tak masuk dalam perancangan raya...

p/s :: kalau jemput korunk2 datang raya umah tahun ni..korunk2 nak datang tak..

33 comments:

Nur Hawa Mohd Zin said...

wah...cantiknye kak...memang bijak pilihan akak.kasut bawah tu pun...pergh..mengancam

tqahmisdar said...

cantiknye! suke2!

PinKy MoMMa said...

nak kidnap aty datang tganu..
tlg deco deco buleh? hehehe
nice kaler dear ;)

Gieyana said...

nak dtg..nk dtg..cantik lah deco nie..nk juag utk umah br nnt..:)

tp x tau sempat ker dpt before raya..huhu

syanaim said...

::aty nak blajar deco rumah ngan aty..suka ur choice!!..:)::

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

datang raye dapat duit raye x???

nairaariaa said...

wah..bestnye boleyh deco sendiri umah..huuu

mRs mysarah said...

ai nak datang! hehehe

yang 1st tu gmbr deko eric kan? i suka benau terjah web dia. ambik inspirasi :P

su su said...

su suka sgt kaler tue.....
mestila sudi sgt nak datang

NM02 said...

nnt kalu dah deco deco, kasik taruk gambar dlm n3 wokeh. turquoise pun cantek ape... kaler dia menarik perhatian...

Mila Ahmad said...

warna ni cantik sgt lembut jewk

♥S@R@♥ said...

cantiknye..
good idea ;)

mykhalis said...

beraya sakan la tahun ni ek?tahun depan dah ber3 la pulak

~ NANA ~ said...

mesti cantek!

eh2 tiba2 rse berkenan dgn kasut tu....ngeee~

e k i n ♥ y u s r i said...

sis,sy nak tny,sis beli bunga banyak2 utk frame bunga bilik pengantin dulu tue katne?

sy nak crik bunga byk2 cm2lah
pliz yer...

email me : ekinrazman@gmail.com

eamy milea said...

comel2......hehe....kiteorg ry kat kampung je hehehhe...x saba2 nk blk kg...

Peri PiA said...

masyAllah cantik sgt!!gading dgn pink pon meletop hihi

Wan Adawiyah said...

wah kebetulan plak tema kite sama...yeala wan pun sama tahun nie mbe2 ramai nk dtg braya...h3h3 penin2 pk bajet raya bertambah..h3h3

amElyn said...

turquoise memang cantekkkkk!!! =)))

Princess Nur said...

elok la wat perancangan supaya semua siap sedia bila raya nanti..ngeee...salam kenal dr nur :)

Nor Suhaiza said...

wahhhh...
smngatnyer...
hu3...
BTW..kaler tu sgt cantik...
suka2...
:)

choclairissa @ intan said...

wahh cantik..ala2 warna teel pun ade jugak :)

Mummy Irish@honey said...

cantikk!!! sukaaaa laaa

the girl next door said...

sis!!!
Tiffany Blue warna utk E`day ai!!!

hihihi

e k i n ♥ y u s r i said...

sy ade reply email akak

^effa^ said...

cantik kaler turqoise.. suke2 ;)

Yan said...

Nak datanggg...

aniswany said...

nak dtg laa,sedia duit raya byk2 eh ..hihi

Miss Mirror said...

Tak sangka turqoise memberikan satu kelainan yg cukup menarik...tapi sayangnya I baru je tukar langsir last year.. kalau tidak...

Ok Aty, selamat mendeco..jgn lupa masak kuih raya yg sedap2!

InaAchik said...

uyyyoooooooooo... cantik giler!
mmg warna yg jarang2 org pakai! sukalaaaaaaaaaa...
suka sgt!
btol ni... suka giler!
mmg suka sgt tahap giler!
ah, kan dah naik giler ni!!!

ratusiput said...

mmg pilihan bijak.kale sgt2 cantik.terang.segar.sume2 la.. :)

Cahaya said...

sokong! sokong!
sangat cantik color turquoise tu:-)

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

http://suhaidasupalio.blogspot.com/2011/05/blogger-datang-kenduri-aku-wey.html