Wednesday, May 18, 2011

Kesesakan luar biasa dan Jemputan ke rumah baru Sarah

KESESAKAN LUAR BIASA
hari ni gi kerja..
jam yang Luar biasa..!!!
dari rumah Rawang... keLuar dari toL tu dah Jam...[selalu tak]
sampai kat area sungai buLoh Jam 4-5 km sampaii ke Bukit Lanjan...
memang biasa tapi tak Lar sejauh tu...
kereta amat2 sLow...
lepas dari Bukit Lanjan..dalam 2km nak ke Kota damansara...
jam lagi..[selalu kat area subang baru start jam]
paLing dasat... masuk exit Kota Damansara...
jam dari sebeLum toL..
berpunca dari jaLan lepas tol tu kereta penuh...!!
bayangkan dar 8 line tol tu..
nak masuk jadi 2 line...
memang tak gerak kereta...
dari situ aku amik setengah jam nak sampai..
[kalau ikutkan tak sampai 5 minit jer dari tol tu nak sampai opis aku]
selalu nye aku ade 1/2 jam lagi sebelum mula kerja..
tapi hari ni.. ngam2 jer aku sampai...
biler sampai lambat [aking kereta pon dah penuh..!![grrrr]


AIR MILO BEKAL TUMPAH
ooww..untuk pengetahuan..aku telah pon selamat berpindah kerja...
di tempat yang lebih dekat berbanding shah alam duLu...
dengan mase yang lebih flexible...[aku gembira]
tak perlu terburu2...
sempat nak siapkan sarapan untuk asben dan sarapan bersama
sebeLum keLuar rumah..


namun begitu masih suka bawa bekaL air Milo ke tampat kerja..[ngeeee]
di sebabkan jam tadi...
aku tak perasan air miLo aku dah tergolek...!!
nasib baik aku letak daLam paper bag...
[tetap kena pada carpet puteh]
kompem baLik ni kereta aku bau milo basi...[adoyai]




JEMPUTAN KE RUMAH MYSARAH
semaLam...
aku dan suami dapat jemputan ke rumah baru Sara...
ade kenduri doa seLamat sempena pindah ke rumah baru...[seronok nye]


waLaupon semalam semuanya bercuti sempena Wesak day..
namun laki aku kene kerja..
dan aku tetap bowink sorang2 kat rumah...


nak gi kerumah sarah..
aku kene tunggu laki aku baLik kerja dulu...
nasib baik sara buat majLis bermuLa lepas asar...
walaupon kiteorang sampai agak lewat...
dah nak dekat maghrib... masih ramai lagi tetamunya....






dari depan dah nampak feature wall cantik kaler PINK..
rumah sara agak besar..!![unexpected]
yang besh nye end lot...memang idaman kami laki bini..
untuk pengetahuan rumah sarah ni sangat dekat ngan umah family aku...


sonok tengok orang pindah rumah sendiri...
[insyaallah..turn aku pulak nanti]


nasi ayam dan kuah kari daging roti jaLa yang sedap...aku tak tipu...
siyes sangat sedap...
[teringat sampai sekarang]


alang2 dah gi umah sarah tu..
singgah sekaLi umah famiLy aku...
sekarang jarang baLik shah alam...
lelagi2 sejak dah tukar kerja ni.......






p/s ::  tak sabar nak buat kenduri untuk rumah baru aku puLak nanti2... nak jemput korunk2 semua..[insyaallah]





9 comments:

MissMommyRhana said...

when u nk move in rumah baru :) i pon xsbr nk read d review :)

p/s just get linked to ur blog :)

iedayah said...

wow bestnye..dear,alhamdulillah da berpindah keja bru..hppy 4 u..lm xjmpe kn..nnt insyaAllah nk wat gk r house warming..tp skrg ngah settlekn ngn owner umah lg..adeh..hahaha..da msuk nnt kte blh wat house warming yek..ngeh3

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

jemput2 jgn xjemput....

su su said...

jemput jgn x jemput...hu hu hu lauan sama NKVE yg sangat le jame pagi td

♥ balkidz_hunny ♥ said...

Aiii..lame takk drop by blog kamu :)
take care dear!

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

su pun nak brenti kerja kat putrajaya ni..nak cari kerja area umah bakal husband dekat shah alam or klang

♥S@R@♥ said...

hai aty..
hope kesihatan aty semakin baik..
dah lama xkomen kat sini coz saya dah berpindah ke blog baru..hehe

xsabar nak baca story rumah baru n suka buca story deko2 rumah..hehe

anamizu said...

akak berulang dr rawang?
jauh jugak tu..hihi

the girl next door said...

nasib baik ai keje kat nilai..
s0 xder jam...
hihihi